Historia av mode

Annabella Hallnäs Februari 28, 2016 Hälsa 11 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Det är omöjligt att exakt förutsäga framtiden för mode. Modenycker i snabb följd, och varje år finns det nya trender. Mode förändras så någonsin. I historien att bättre kunna se ändringarna. Ofta verkar det möjligt att ange vilket läge rådde. 1920-1930
Kvinnor klippa sitt hår kort och började bära byxor. Innan att det var omöjligt att kvinnor kunde bära byxor, bara män fick detta. Kvinnor bär kjolar och män bär byxor, var att regeln.
Män kan visa sina kläder till vilka samhällsklass de tillhör.
1930-1940
Under denna period finns det en dygdig kvinna mode: kläder ligger i linje med kroppen, bara kjolen löper under väsentligt. Kjolen är sömmen sjunker till kalven.
Det finns många militära influenser: Två rader av knappar, axelklaffar, stora påsydda fickor, baskrar och en bred skulderlinjen.
Hos män finns det små förändringar: Byxorna är bara något smalare, med mappar. Jackorna är något mer detaljerad. På gatan de män bär säckiga långa rockar.
1940-1950
Efter 1945, smal midja, med en lång, bred, graciös kjol slående.
De män bära kostym: en lång, hög slots jacka med korta byxor.
1950-1960
Under denna period skapade rock 'n' roll med matchande kläder.
För flickor som vida kjolar med underkjolar, truijes med båt hals med breda ränder, en hästsvans och lägenheter.
För pojkar som jeans, t-shirts, skinnjackor, en greaser.
Den herrkläder är fortfarande traditionella: snäva byxor, jacka, skjorta och slips.
1960-1970
I kvinnors äntligen kommer kjolen är sömmen ovanför knät. Det kan även vara en mini kjol: upp till 20 cm ovanför knät. Hot pants "bärs i den sena 60s, vilka nämligen. En mycket kort snäva shorts.
I män kläder är mycket mer färgstarka och mycket polotröjor slitna där.
Under denna period skapade uni-sex-mode: mode som är densamma för män och kvinnor.
1970-1980
Många kläder används som vardagskläder. Kjolar ner till ankeln komma i mode.Broekspijpen promenad från knäet facklas.
I slutet av sjuttiotalet finns en punk rörelse: ungdomar med trasiga kläder och trasiga håret i en Mohawk. Om smycken: metallkedjor. Vissa har även en piercing.
1980-1990
I kvinnliga mode finns en zakleijke, bredaxlad klänningen bildar och många japanska influenser inspirerad av kimono.
Sport alltmer bärs som gångkläder och street kläder är sportiga. Dress formulär från hela världen bärs i kombination med varandra
1990-2000
Moderna plaster är mycket gebruikt.De kläder följer linjerna i kroppen.
Punk är fortfarande på modet, i form av färgat hår, svarta skinnjackor, överdriven användning av blixtlås, piercingar.
Mane bära jackor, särskilt med en rad knappar och en liten axelvaddar. I sin fritid bär mäns bomullsskjortor, tröjor eller tröjor och jackor. Casual wear på arbetet blir mer accepterat.
Navel Tröjor och hipsters är generellt för flickor, ibland till och med höra en navelpiercing med det.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Atkins dietprodukter
Kommentarer (1)
Karni Malmsten
  Like 4   Dislike 2

Showy en bra artikel. Jag läste att under åren 1960 - 1970 mer färg i kläder för män kom också och många var könsneutrala. Synd att det inte gått vidare när det gäller män mode. Jag hänvisar till exempel. Inklusive i Kjolar Voo män och alla typer av eleganta kläder. Det jag saknar i den här artikeln. Eftersom detta just nu är något som lever bland många män som de någonsin väljer en gång i sin garderob Kunen mellan byxor och kjol. För övrigt, jag har redan gjort detta val och så finns det fortfarande, enligt min mening tillräckligt män runt om i världen som har gjort det valet. Först nu när det är också i klädhandeln är till salu. Utan att få direkt etket transvestit fastnat. Under dessa år var det ännu mer till kultur "Lev och låt leva" och "Frihet Joy". Män bar också skor med klossklackar och platåsula. Nu måste du komma med. Bli omedelbart utvärderas. För galen för woorden.Voor de yrkesverksamma inom alla områden av mode och för den vanliga människan på gatan som också vill göra det valet eller har gjorts för att hitta det många webbplatser som skrivits om ämnet kjolar för män. Jag nämnde två sites.1 nedan. 2.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha