Historia av courtage

Addi Sandin Februari 27, 2016 Miscellanea 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Överklagandet av traditionell mäklare är nu under stor press. Sedan det senaste decenniet, Internetmäklaren i närvaro. Men vad är överklagandet av byrån tidigare kommit till stånd? Vad höll det i tid? Dessa frågor kommer nu att besvaras. Diskutera också utvecklingen och förändringar som skett yrket mäklare under årens lopp, åtgärdas. General view
Från senaste forskningen har visat att helhetsbilden, vad som har varit en mäklare är "någon som gör i hus." Det är slående att den aktuella bilden skiljer sig från den bild som folk hade förr en mäklare. Nu tänker främst mäklare som sysslar med fast egendom, t.ex. hus, kontor och butiker. Majoriteten av mäklarna gör det också, men det finns även andra marknadssektorer där den kan fungera som en mäklare. En gång trodde inte som en mäklare till en person som handlar i fastigheter, men till mäklare i potatis, spannmål, försäkring, vin, antikviteter och datorer.

Historia

Dordrecht
Historien om courtage går tillbaka till år 1284. Från detta år, den äldsta datum lagstiftningen, som fortfarande är kända. På den tiden tillgänglig Floris V Dordrecht rätt att utse ombud. För att utses till mäklare, man måste vara medborgare i staden Dordrecht och man var tvungen att vara en anständig och hårt arbetande man. Åsidosättandet av denna anständighet bötfälldes och man kunde också förlora sin titel av mäklare.
Amsterdam
I Amsterdam, förmedling fram 1530 förbjudet överklaganden eftersom Amsterdam var inte möjligt att särskilja de mäklare av opålitliga aktörer. 1530 förmedling legaliserades, dock. Kandidater kan registrera med borgmästaren att låta sina kompetenstest. Den 28 oktober 1578 införde en lag där, med olika krav ställdes till en mäklare. Så vi var tvungna att tillförlitlig, korrekt och ärlig. Dessa krav vi i dag fortfarande mot sådana egenskaper oförändrad. Samma år, den 8 november, 1578, etablerat en mäklare "gille i Amsterdam. Denna guild mäklare de försökte att upprätthålla nivån på yrkesmässig kompetens och ta itu med de missköter sig medlemmar.
På 16-talet var mycket säker på sin mäklare köpmännen. De mäklare av guilden gjorde också en bra affär. De kan därför vara dyra, stora och lyxiga hus byggda för sig själva. Men detta välstånd bland mäklare för omvärlden att dölja, var dessa hus byggda med en smal och blygsamma fronten, men med en stor, rymlig och generös bak. På många av Amsterdams kanaler är fortfarande flera av dessa partier att utse. Dessa skiften kallades "mäklarfirmor.
Gillet gjorde flera mäklare kom i kontakt med varandra. Men det kunde inte hindra att de illegala medlare kvar. 1636 en lag infördes för att de olagliga medlare äntligen krossa. Denna lag krävs mäklare att visa sin "stafettpinnen" i slutet av ett kontrakt. En batong var en kort, graciös stafettpinnen, som skrivit namnet på mäklaren och även vapen var ingraverat på den. Denna stav fungerade som ett bevis på att mäklaren godkändes. 1636 tog en mäklare tre gulden köp ?? s stafettpinnen. Det var för den tiden en mycket hög mängd pengar.
Nederländerna som helhet
Många städer hade sina egna regler när det gäller utövandet av mäklare. Endast i 1838, med införandet av den holländska handelsbalken resulterat i en uppgörelse med avseende på förmedling, som omfattade hela landet. Lagstiftningen 1838 noterades vid vilka varor kan medla mäklaren. Men det fanns ingenting om medling i fastigheter. Som ett resultat var det inte längre möjligt att bli antagen till mäklaren i fastigheter. Men förändrats under 1922 till handelslagen och har varit sedan det blev möjligt att utse fastighetsmäklare.
1 Mar 2001
En mycket viktig dag i historien är den 1 mars 2001. Sedan dess får avbrutit äganderätten av skydd och den lagstadgade svära. Detta innebär att alla i Nederländerna kan kalla sig nu mäklare. Genom denna avskaffandet av marknaden för konsumenterna skulle vara mycket mer öppet och mer tillförlitlig. Ändringen främjar konkurrensen mellan mäklare. Detta är naturligtvis en fördel för konsumenten. Regeringen har beslutat att avskaffa titeln skydd och svära eftersom hon ansåg att fastighetsbranschen själv var bättre på att fastställa kvalitetsnormer än de själva.
Efter denna eliminering faktiskt har utvecklat ett certifieringssystem. Det finns många olika föreningar grundar sig på. De tre viktigaste branschorganisationer, NVM, LMV och VBO. Den mest kända av dessa tre branschorganisationer är förmodligen den NVM, på grund av sin webbplats Dessutom NVM har den största andelen av marknaden lyckats erövra. Marknadsandelen för NVM var under det första kvartalet 2008 74% av bostadsmarknaden.

I dag

Föreliggande innebörd
Vi har sett vad yrket mäklare har behållit genom åren. Vi har också sett förändringar / utvecklingar har inträffat. Vilka perioder har haft med svordomar och perioder utan att svära. Just nu är vi på en period utan att svära. Numera, efter den officiella betydelsen av yrket fastighetsmäklare: ". Den person som förmedlar köp- och sälj hus, kontorsbyggnader, försäkringar och annan lös och fast egendom" Dessutom gör yrket fastighetsmäklare att personen upprättar kontrakt och reglerar avtal om försäljning. Den största delen av arbetet i en mäklare består av att finna en lämplig part, med vilken man kan handlas rörliga väl.
Internetmäklaren
Den viktigaste utvecklingen under de senaste åren, naturligtvis, är ökningen av internetmäklare. Internet mäklare är bara sedan det senaste decenniet aktiva på bostadsmarknaden. En brännande fråga är naturligtvis om Internetmäklaren kommer att ersätta den traditionella mäklare eller konkurrenter som de förblir tillsammans. Framtiden får utvisa ??
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha