Histamin: påverkan av mastceller på motstånd och allergi

En del av immunsystemet är mastceller. Dessa finns främst i de delar, som är i kontakt med den omgivande luften. Eller hud, lungor och matsmältnings sätt är de främsta platser där det är tillämpligt. Mastceller gör histamin för att stänga av oönskade inkräktare. Ibland finns det överkänslighet mot vissa ämnen kan, som produceras i alltför stor procentandel av den. Vad är histamin i, hur den skapas och när den är livshotande?

Histamin

  • Var är det ämne som ansvarar för?
  • Mastceller som producent
  • Konsekvenser av mastocytosis
  • Allvarlig allergisk reaktion
  • Svår blodtryck och chock
  • Adrenalin som motsvarighet

Var är det ämne som ansvarar för?

Denna biologiska materialet har flera viktiga funktioner i kroppen. Å ena sidan finns det sända informationen med den, så att kroppen reagerar på den. Det fungerar i ett sådant fall, som en neurotransmittor, som framför allt ger i nerverna. Till exempel, det påverkar hur väl vi kan sova, utan också i vilken utsträckning vi är vaksamma. Å andra sidan är det en mycket viktig faktor i immunsystemet. Hur histamin skapat, vilka är konsekvenserna av stora mängder mastceller och varför adrenalin måste administreras på en allvarlig allergisk reaktion?

Mastceller som producent

Normalt kommer dammet att skapas i de så kallade mast eller mastceller. Dessa inträffa var som helst i kroppen, men återfinns i höga koncentrationer där kroppen är i kontakt med den omgivande luften. Med andra ord, mastceller är huvudsakligen i huden, utan även i gommen, matstrupe, magsäck, tarmar, luftstrupe och lungor. Mastcellerna kommer att skapa histamin, om huden eller slemhinnor, de inre vägarna kommer i kontakt med oönskade inkräktare. Det är således den första skyddet, bakterier och virus har ingen chans.

Konsekvenser av mastocytosis

En alltför stor koncentration av mastceller kallas mastocytos. Det kan leda till det spontana bildandet av bruna fläckar eller fläckar på huden, det irriterande. Det kan ge kliande vårtliknande utväxter. Dessutom kan den personen också ha många mastceller internt. Eller slemhinnor vägarna blir snabbt irriterad. Ibland kan det också nå höga koncentrationer i organ och orsaka lokala problem. Personer med mastocytos är också känsliga för allergiska reaktioner.

Allvarlig allergisk reaktion

I fallet med histamin allergi kroppen reagerar på den överdrivna inträngningen av vissa ämnen. Mest känd är ett getingstick med gift i huden eller genom att äta jordnötter ?? s. Skapas driven histamin, immunoglobulin eftersom det har identifierats som mycket farlig. Men är detta organ respons mycket farligare än den inträngande ämnet. Det resulterar i en våldsam reaktion, vilket resulterar i en potentiellt livshotande tillstånd utlöses.

Svår blodtryck och chock

Har personen oavsiktligt utsätts för allergiframkallande ämnen, kommer det att skapa överdriven histamin. Detta leder till olika komplikationer. Eftersom mastceller är fullständigt närvarande i luftvägarna slemhinnan det kommer att reagera våldsamt. Vävnader i lungorna, halsen, luftstrupe och gå direkt att ställa upp, så att andningskapacitet är kraftigt straffas. Dessutom har höga nivåer av histamin säkerställer att spänningen avlägsnas från blodkärlen. Med andra ord finns det direkt blod, vilket gör att kroppsdelar och organ inte får tillräckligt med syresatt blod levereras. Det garanterar att man förlorar medvetandet, svimmar och går in i chock. Om den lämnas obehandlad kan leda till döden.

Adrenalin som motsvarighet

Att ta itu med effekterna av den allergiska reaktionen, bör injiceras med vändande adrenalin. Adrenalin gör att hjärtat slår snabbare, blodkärl sammandra och blodtrycket stiger. Dessutom orsakar det respirator igen stå öppen, så att du får bättre luft. Människor som är allergiska driven måste bära standard EpiPen att administrera adrenalin snabbt. Observera att det är en temporär lösning / belysning. Det är alltid av intresse för att möjliggöra medicinsk uppmärksamhet efter en allergisk reaktion.
Om du är allergisk mot vissa ämnen, bör du alltid undvika. Så var försiktig med vad du äter och vad du kommer att tillhandahållas av andra näringsmässigt. Helst att du hem gjorde måltider och mellanmål tar, så du är säker på att du inte fel element äter. Dessutom alltid bära EpiPen så snabba att svara på en allergisk reaktion.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha