Hippokrates av Kos

Hippokrates var en grekisk läkare. Han anses vara fadern av västerländsk medicin. Han har gjort en hel del olika undersökningar och skrivit mer än sextio olika medicinska texter. Han var en av de första som inte anta att vara sjuk var ett straff från Gud.

Livet Hippokrates

Över livet av Hippokrates är mycket lite känt. Det enda vi vet är att han föddes på Kos och förmodligen ungefär hälften av den 5: e c. BC. har varit. Många av de skrifter av Hippokrates är i den hippokratiska Corpus, är detta en samling av sextio till sjuttio olika medicinska texter var alla skrivna i början av 4: e-talet och slutet av 5: e århundradet. Förutsätter dock en att inte alla dessa texter är skrivna av Hippokrates, nämligen texterna skiljer sig avsevärt i stil och form av varandra. Man tror att dessa texter av olika studenter på läkarutbildningen skrivs och de sammanförs av Hippokrates. Hippokrates kallas ofta läkekonstens fader ?? ?? kallade eftersom det har upptäckts i stor del till principerna för medicinsk vetenskap.

Jordig tillvägagångssätt

Hippokrates hade en mycket nykter titta på olika sjukdomar och deras behandling. Han tyckte inte om hans föregångare som orsakades till stor del av Gud. En gick ervab att sjukdom var ett straff från gudarna när du var sjuk skulle du ha gjort något fel. Dessutom var möjligt en behandling endast genom magi och religiösa ritualer. Hippokrates har analyserat många olika symptom och människor följde när de var sjuka. Han var främst inriktad på prognosen, Hippokrates hoppas därigenom att upptäcka förhållanden som folket hade blivit sjuk och så de initiala problem för att undvika nästa gång. Hippokrates inte hålla riktigt upptagen et utvecklar lyxiga behandlingar eller mediciner. Vad orsakades av något i naturen skulle kunna vara, enligt honom läkt av någonting i naturen. Den bästa medicinen gick i naturen. Dessutom kan vila, hygien, frisk luft och hälsosam mat gör en hel del.

Kroppsvätskorna hos människan

Hippokrates var en av de första forskare till en man som en enhet. För att förbli friska bör säkerställas att alla kroppsvätskor i denna enhet var närvarande i rätt proportion. Hippokrates trodde att det fanns totalt fyra humors i kroppen: blod, slem, svart galla och gul galla. Om något av dessa element i en överdriven eller liten mängd skulle vara närvarande skulle det vara en sjukdom som ett resultat kan förekomma. Det bästa sättet att bota en sjukdom företaget verksamhet eller äta särskilda livsmedel som skulle stimulera produktionen eller hämning av detta ämne.
Naturligtvis detta resonemang, enligt gällande medicinska standarder inte längre är helt korrekt, eller korrigera råd han gav till folket, naturligtvis, fortfarande. När du får tillräckligt med motion och äter inte mycket ohälsosamt ofta du stanna mycket längre hälsosamt.

Den hippokratiska eden

Chansen är stor att denna välkända arbete Hippokrates är inte ens direkt från honom, är den hippokratiska eden förmodligen skriven av en av hans anhängare. I denna ed är en uppförandekod som ska hålla alla läkare hädanefter. Han har spelat in bland annat de etiska ansvar läkare gentemot patienter och har infört sekretess. Med denna ed, avsikten var att det fanns en klar skillnad mellan verkliga läkare och läkare som tittade på en sjukdom i den andliga vägen. De flesta läkare som utexamineras idag måste ändå högtidligt ta den hippokratiska eden.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha