Högre inteckning för andrainkomsttagare möjliga

Ingali Dahlman Februari 27, 2016 Miscellanea 2 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Två inkomster hushåll med låga inkomster kan vara mer mottaglig för sin inteckning. Den extra lånebeloppet, beroende på såväl inkomster på upp till 30.000 euro mer. Två inkomster hushåll som har lagt siktet på en fastighet som tidigare inte var inom räckhåll, kommer att vara mycket nöjda med det. Men vad är fördelarna och nackdelarna med denna förändring? Fram till 2011 var dubbla medelinkomsttagare sämre än en familjeförsörjare. Anta att två människor tjänar respektive 30 000 och 10 000 euro således gemensamt 40.000 €. Men skulle en sådan par låna mindre pengar för sin inteckning än en löntagare med en inkomst på 40.000 euro. Den högsta inkomsten med dubbla inkomsttagare sågs som att bestämma den maximala inteckning. Denna skillnad hittade många människor orättvist. Därför är det nu bestämt sig för att ge andrainkomsttagare relativt mer utlåning utrymme.

Innehåll:

 • Vad har ändrats exakt? 100% + 33% inkomst
 • Fler och fler dubbla medelinkomsttagare
 • Jämställdhet = rättvisa?
 • Låna en eller två inkomster
 • Apart
 • Gynnsamt för bostadsmarknaden
 • Vad sägs om tillfälliga kontrakt och egenföretagare?
 • För förstagångsköpare är inteckning förrätter
 • Så många människor, så många åsikter

Vad har ändrats exakt? 100% + 33% inkomst

Det nationella institutet för Budget Information Nibud den del av inkomsten som kan spenderas på boendekostnaderna minskas. För att kompensera rådde Nibud National Mortgage NHG att hädanefter en tredjedel av inkomsten för partnern kan räkna in vad som kan lånas per person max. Den NHG har hörsammat detta råd och sätta nya förutsättningar. Bankerna per 1 januari 2012 detta råd. Detta innebär att banken som en inteckning på grundval av:
 • 100% av inkomsten för den högsta tjäna partner, plus
 • en tredjedel av inkomsten för den andra parten

Vad är NHG?
"The National Mortgage garanti är en garanti på bolån upp till ?? 265.000. Den NHG låna dig säker. Är försäljning av din egendom tillräckliga intäkter för att betala av dina lån, då NHG tar den återstående skulden från dig. Du får också du av ditt lån. " Källa: Rijksoverheid.nl.

Fler och fler dubbla medelinkomsttagare

Fler och fler dubbla medelinkomsttagare. Kvinnor fortsätter att arbeta mer och mer, även få en uppsättning av ett eller flera barn. När barn föds i många fall begränsade en av parterna arbetstid, fortfarande oftast kvinnan. Detta reducerar den totala familjeinkomsten. Olika finansiella tjänster uppmuntrar andra medelinkomsttagare att fortsätta arbeta heller, eftersom vissa skattelättnader och tillägget till barnet.

Jämställdhet = rättvisa?

I och för sig låter det logiskt: varför skulle en enskild löntagare med samma totala inkomst högre än inteckning kan få exakt samma två inkomster hushåll med totala intäkter? Sås för gåsen, gåskarl! För inköp av ett hus är, trots allt, exakt samma totala intäkter finns i båda situationerna. Det var dock tidigare trott: en enda löntagare med proportionellt mer inkomster har mer utrymme i sitt resultat, ger den yttersta toppen av lönen utrymmet för lyxiga saker, och detta mer löntagare är relativt sett mindre sannolikt att få i ekonomiska problem när det finns en finansiell bakslag, För just detta toppmöte ger flexibilitet och marginal i budgeten. Detta i motsats till dubbla inkomsttagare som även längs samma lön, men -bijna- två gånger ha kostat så mycket att leva som mat, kläder, hobbies, etc. Eller större utjämning av bolån är klokt att upprätthålla en sund finansiell situation, dubbla inkomsttagare , är fortfarande ifrågasättas. Å andra sidan kan man säga i en dubbel-inkomstsituationen minskar i potentiell förlust jobb från en persons totala inkomst på mindre än en enda inkomsttagare, eftersom partnern har också ett jobb.

Låna en eller två inkomster

"Det är oklokt att ta en inteckning i två fulla inkomster. Detta är ett populärt talesätt. När allt kommer omkring kan en av dem förlorar jobbet, vilket innebär en nedgång i intäkter, vilket inte behandlas i inteckning. Men vad händer om den högsta inkomsten är för låg för att köpa den så önskade egenskapen? Sedan är det bara att fortsätta att hyra eller köpa en mindre önskvärd egenskap att det är inom utgifts räckvidd? Vad är visdom? Singeln löntagare utan en partner kan förlora ditt jobb och börja upplever samma problem: hur sprokkel dig med mindre inkomster inteckning tillsammans? Vad är verkligt vishet, hur mycket risk är acceptabel, kommer alla måste bestämma själva.

Apart

Faktum är att en annan källa till bostadsproblem förekommer endast i andrainkomsttagare, nämligen att avsluta relationen. Den enda som vill fortsätta leva i hemmet kommer hädanefter börda i hans / hennes egna behov av att bära. Att låna på två inkomster, det finns en omedelbar problem, det är verkligen en andra inkomst bort. Den ensamstående arbetstagare kan inte ta isär och känner till detta problem är det inte. Detta kan vara en anledning att inte vara för "utjämning" av lånebelopp.

Gynnsamt för bostadsmarknaden

Bostadsmarknaden kommer att trivas på denna förändring, människor som tidigare inte kunde köpa ett hus, kan göra det nu. Det finns mer rörelse på bostadsmarknaden, och de som satt under en lång tid med en buyable hus kan sälja detta kan vara nu.

Vad sägs om tillfälliga kontrakt och egenföretagare?

Det finns andra inkomstgrupper att det anses som förtjänar mer jämlikhet än de får nu. Tiderna förändras, och grupper, såsom personer med tillfälliga kontrakt och egenföretagare är fortfarande i underläge när det gäller bolån. Villaägare Association har åtagit sig att dessa grupper. Dessa kan inom en snar framtid också lättare att få en inteckning och köpa önskad hus.

För förstagångsköpare är inteckning förrätter

Förstagångsköpare kan få sin första bostad med en inteckning lättare nu anmäla på bostadsmarknaden genom förmånliga bestämmelser. I dessa förrätter starters inteckningar eller lån, du betalar den första perioden, men lite eller ingen ränta och kapital. Banken förutsätter att du betalar under de kommande åren kommer att fortsätta att stiga så att du enkelt ska kunna betala dina lån i tid. Tro inte att du är iväg på den totala löptiden för din inteckning billigare; i slutändan kostar dig så mycket din inteckning eftersom du betalar bara flyttar en bit i rätt tid.

Så många människor, så många åsikter

Det bästa råd är kanske att tänka på vad som är möjligt i situationen. Håll verkligheten i ögonen och huvudet kallt när hjärta går ut till den fantastiska egendom. Kommer inte att ske över en natt, men låt dig en avkylningsperiod innan ett så viktigt beslut för årtionden framöver.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha