Höftplastik vid en yngre ålder

Celius Ohly Februari 26, 2016 Hälsa 31 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Mest höftledsförekommer hos personer som är äldre. Som ett resultat, den politik, som angivits för de första veckorna efter operationen, ofta baserade på äldre människor. Men det finns också många yngre människor som behöver en ny höft, oftast orsakad av en olycka. Det kan vara så att efter en olycka, den yngre vid första igen med sin egen höft hjälps på benen eftersom ett föredrar höftplastik skjuta så länge som möjligt. Den yngre, som av en slump ofta undantag från leden kommer att få över tiden, allt lider av denna gemensamma och därmed svårare att gå.

Utvecklingen

Vissa ortopeder är därför av den uppfattningen att man bör vänta så länge som möjligt genom att placera en höftledsprotes eftersom endast ett fåtal gånger kan flyttas.
Lyckligtvis ser utvecklingen på detta område inte stå stilla, och tekniken är nu så långt att en höftledsoperation, beroende på användningen vara så ?? s 20 och ibland till och med 25 år kan följa med. Också, upp till såsom en höftprotes kan placeras ?? n 3 gånger, även om detta blir allt svårare som en protes är placerad och oftare som patienten blir äldre. Ju äldre patienten, mer benskörhet samt. Det innebär att även ökar risken för komplikationer. Den senaste utvecklingen, de flesta kirurger nu ger snabbare att en höftled kan bytas ut än tidigare.

Groda i grytan

Om så ?? s höftled efter många år blir värre patienten alltmer driver sina gränser. Varje gång han återigen levererar rörlighet och han skjuter sin smärtgräns. Detta kan gå ganska långt, tills situationen är verkligen ohållbar och det kommer inte längre att fungera. Det liknar grodan i pannan, han kastas i kokande vatten, hoppar han rakt ut igen, men det värmer upp längs med vattnet, då han bara sitter. Du ser detta ofta hos personer med en dålig höft. När skulle ha en mycket orörlighet och smärta häromdagen, de omedelbart skulle något gjort till. Men någon som har länge gått längs, går det mycket länge gör det.
Ändå är det tveksamt om du får 80, du lever nu och måste nu ofta försörja en familj och arbete. Det är därför lämpligt att öka tiden att ringa och samråda med ortoped om det har varit klokt att ersätta höften.

Val av sjukhus

När nu så här långt är att det verkligen ska skickas till placeringen av en höftprotes, då det kan väljas för olika sjukhus. Varje sjukhus har sin egen teknik för att placera en höftledsoperation, och det finns också ett urval av flera typer av höftleder.
Handeln bort är det att gå till en av de större sjukhusen som University Medical Center Groningen och Radboud sjukhuset i Nijmegen. Nijmegen har specialiserat sig på ortopedi och en hel del forskning. Efter ett antal år, en protes som kan lossna och i dem där Nijmegen har utvecklat en metod för: reparera benet sängen med hjälp av ben klipp. Avdelningen har vunnit dem internationell berömmelse här. Andra tekniker om höftplastik utvecklas där.
På universitetet sjukhus är mer benägna att utveckla den senaste tekniken. Men det finns oftast ett antal kirurger under utbildning, och chansen att operationen utförs av en sådan läkare under utbildning. Detta inte alla önskvärd, även om en läkare i utbildning har ofta flera år av erfarenhet innan specialiserat och guider är mycket bra på allt han eller hon gör.
Sjukhus i regionen, såsom Bethesda i Hoogeveen eller Wilhelmina sjukhuset i Assen, vilket sannolikheten är mindre. Dessa sjukhus gör årligen gemensamt ersättnings operationer så mycket att det finns en stor erfarenhet av sådan verksamhet. Det är lämpligt för dig att gå ut känsla, man känner sig hemma på sjukhuset med honom eller henne i grannskapet, den andra vill gå till ett sjukhus som ligger före den senaste utvecklingen. Också ge ett samtal med en ortoped avgörande, måste man ha förtroende för läkare som kommer att utföra operationen. Men vilka val görs i varje sjukhus finns det stor uppmärksamhet på hälsa och välbefinnande för patienter och verksamhet noggrant utförd enligt riktlinjerna.

Kör Banans

När det beslutas att genomgå en operation för att byta ut höftleden, kommer det att ta efter detta beslut i allmänhet fortfarande flera veckor innan operationen utförs. Det finns vissa saker i förväg som vanliga blod och en diskussion med apotekaren och narkosläkaren. De blivande patienter få alla typer av information om göra ?? s och don ?? ts före och efter operationen. Före operationen, kan du till exempel har några sår på benen och underlivet. Efter höftoperation, är vissa första rörelserna inte verkställas på grund risken är som skjuter från höften skålen.

En ny höft

Efter operation får patienten en infusion innefattande morfin, som han kan kontrollera sig själv. Naturligtvis här det är ett skydd mot överdriven användning.
Nästa dag, en bör omedelbart precis som sängen, och så snart som infusionen tas bort, kryckor tillgänglig. Sjukgymnasten visas på sängkanten, som fokuserar på kompetens för att främja självförtroende så att patienten kommer snart att kunna spara hemma. Detta omfattar råd om hur man kan gå med kryckor och exempel undervisning i trapporna. Efter i genomsnitt fem dagar, kan patienten gå hem och påbörja rehabiliteringen med sjukgymnast. Som kommer att arbeta på gång, den aansterking och kontroll av muskler etc.
6 veckor efter operationen, det finns en kontroll av kirurgen, inklusive fotografier ?? s gjort, och en annan kontroll efter 12 veckor. Nästa möte är först efter 10 månader.

Hemma

De första dagarna är det möjligt att patienten lider av tunga blåmärken i benet, vilket kan missfärga lila. Även fukten droppar ner, så det är lämpligt att hålla ben upp i viloläge. Däremellan är det ofta önskvärt att gå korta sträckor eller gör övningar.
De första 6 veckorna efter operationen, måste patienten fortfarande vara mycket noga med att säkerställa att höft inte skjuter ut ur skålen. Musklerna har faktiskt påverkats kraftigt av operationen och för återvinning av det är sex veckor. Muskellagret som löper över höften håller nämligen höften på plats och därmed i skålen. Benet ska inte flyttas inåt, inte böja mer än 90 grader och inte vridas. Det ska köras med två stolar 6 veckor, detta i samband med en dålig balans, samt en varning till omvärlden. Efter att det i princip, en går över till den första avföring. Efter ytterligare 6 veckor, vilket kan läggas upp i princip. Dessa är givetvis standard riktlinjer, och många av de riktlinjer som riktar sig till den genomsnittliga patienten i höftplastik är i allmänhet lite äldre. Det kan vara att någon yngre återhämtar sig mycket snabbare än genomsnittet. Det är helt beroende av staten före operationen.

Så småningom naturligtvis

Någon som redan är äldre kommer snabbare vara nöjd med vad han kan igen efter höftleds än någon som är fyrtio exempel. En äldre person är ofta lycklig om han kan göra sina vardagliga saker igen och exempel på en kort promenad. Någon yngre har en mycket mer behov och kommer således normalt gå in i en mycket längre rehabiliteringsprogram. Det är därför klokt att fortsätta rehabiliteringen i detta fall under överinseende av en specialist sjukgymnast, till exempel i ett gym. Det kan ske övningar skräddarsys för att passa den aktuella situationen. Alla på alla sätt den sista kilometern är den svåraste och det kan ta ett år innan patienten har nått sin yttersta potential.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha