Hemopyrrollactamurie

Hemopyrrollactamurie är en ärftlig ämnesomsättningssjukdom, nästan uteslutande reserverad för kvinnor. Detta för att minska hem produceras, varandra, och orsakas av den minskade förekomsten av tre av de åtta enzymer som är involverade. Heme är en del av hemoglobinet, det protein som transporterar syre i blodet. Dessutom har införlivandet av zink, krom och mangan minskat kraftigt.

Allmänt

Sjukdomen har fått sitt namn efter tyget hemopyrrollactam komplex som finns i urinen hos drabbade patienter. Av en ärftlig missbildning i deltat-ALA-syntetas enzym är mycket HPL komplex, en restprodukt av metabolism, skapas och utsöndras i form av pyrroler och porfyriner i urinen. I HPL-komplexet är emellertid den aktiva formen av vitamin B 6, pyridoxal-5-fosfat, zink och / eller mangan fångas. Eftersom vitamin B 6 kommer att ansamlas i blodet, är endast den aktiva formen av B6 utsöndras via urinen, minskar absorptionen av zink, mangan, krom och magnesium. Följaktligen finns det brister i dessa mineraler och i kombination med en brist på protein matsmältningen och en mindre omvandling av vitamin B 6 sedan spela magbesvär. Även kolhydratintolerans kan spela en roll, eftersom det i magen / tarmkanalen osmälta kolhydrater bryts ned av tarmbakterier. Dessa bakterier skapar sedan gaser, såsom metan och vätgas, som kan orsaka gasbildning. Det kan också orsaka diarré, förstoppning, och höga smärtor i buken. Ju mer HPL utsöndras och hur äldre människor är, desto större är chansen att innehållet minskar histamin och IgA, vilket gör att hypofysen de fungerar. Förstorade och tätt placerade tänder kan tyda HPU.

Histamin

Histamin styr permeabilitet av väggarna i blodkärlen, vilket är av avgörande betydelse. Människor med låg histaminnivå har ofta en fin vaskulära strukturer, vilket gör dem svåra att sticka blodprovstagning. Det finns också ett samband mellan histamin och migrän, allergiska reaktioner, och förstärkningen av blå fläckar. Vid en kopparöverskott vissa enzymer aktiveras för att bryta ner histamin. En långsträckt andra tån indikerar en histamin problem.

Ett fel av hypofysen

Eftersom hypofysen fungerar som den ska uppstå olika problem såsom:
 • njure utmattning
 • sänkt blodtryck, vilket återspeglas i många urinering
 • TSH mindre tillgängligt i sköldkörteln, orsakar kolhydrater omvandlas till fett
 • försämring av hud och slemhinnor
 • en överproduktion av insulin

Störning av metabolism

Detta orsakas av en ändring av sammansättningen av fettsyrorna och orsaker, bland annat:
 • ett avbrott i syra / bas-balans genom en zinkbrist
 • blockad av omvandlingen av linolsyra till GLA, av en brist av vitamin B 6, zink och magnesium
 • störning av fettet och kolhydratmetabolism, beroende på brist på omvandling av tryptofan i vitamin B-3
 • sämre kontroll av blodsockernivåer, en minskning av TSH, orsakar hypoglykemi och CVS kan uppstå
 • A-vitaminbrist, B 3 och B 6 och zink, som minskar motståndskraft mot infektioner, såsom Candida
 • bijholte- och återkommande urinvägsinfektioner och menstruationsproblem
 • livmodern inte utvecklas ordentligt, orsakar endometrios kan uppstå
 • proteinsyntesen stillastående och därmed gemensamma problem på grund av brist på broskbildning

Underskott och deras konsekvenser

HPU-patienter är i sig är en normal mängd insulin, men när insulin når levern, är otillräcklig insulin utlöses av en brist på glutation, som till exempel läkemedel som fortfarande svårt att bryta ned är inte eller knappast fungerar. Vid alltför låg IgA bakterier och virus kan tränga lätt genom slemhinnorna i kroppen. På grund av bristande mangan minskar histaminnivåer orsakar blodkärlens väggar tillräckligt med syre och näringsämnen passera. Giftiga ämnen binder till receptorerna av vitamin B 3, B 6, och C, som kommer att skapa brister av dessa vitaminer. En brist på vitamin B3 kan orsaka depression, lågt HDL-kolesterol status och orsaka lite NADH produktion av detta vitamin. NADH, insulin och zink, spelar en viktig roll i energiförsörjningen till kroppens celler, de stimulerar produktionen av serotonin, som i sin tur omvandlas tillbaka till melatonin så snart det blir mörkt.
En avtryckaren för att få HPU är mononukleos. Dessutom går levern - och tarmfunktion minskat betydligt och någon med HPU, där dessa funktioner redan arbetande fattiga, kan helt kollapsa. HPU reklamationer typiskt dock gradvis.

Symtom på HPU

Dessa kan särskiljas bland annat i:
 • hypoglykemi - av en alltför låg glukosnivå i blodet, typ 2-diabetes och kronisk trötthet
 • hjärt-kärlsjukdom - härrör från ett överskott av homocystein av en brist på pyridoxal 5-fosfat
 • gemensam och bäcken instabilitet - på grund av brist på brosk
 • hyper-rörlighet i lederna - såsom spel i käftarna, växtvärk och överaktivitet
 • svaga muskler i armar och överkropp - det kan inte höja sig
 • mage / tarmproblem, irriterad tarm, candida, allergier, livsmedel intolerans och känna full efter att ha ätit
 • upprepade urinblåsan och bihåleinflammation, infektioner och tandköttsproblem
 • dålig nedbrytning av läkemedel, så att koncentrationen av läkemedlet blir för hög
 • känslighet för ljus, ljud och smärta
 • ljus avföring och hösnuva

Medicinering

Basbehandlingen innefattar ett dagligt intag av pyridoxal-5-fosfat, zink och eventuellt mangan. Dessa tillägg bör hållas fullt minst nio månader, efter cirka sex månaders fysisk återhämtning kommer igång.
Även med en stark histamin-släpp är ofta nödvändig behandling. När en helblod histaminnivå på mindre än 20 mikrogram per liter kan vara en speciell histamin behandling är önskvärda. Dess syfte är att höja nivån gradvis, så att histamin känsligheten försvinner med tiden. Återigen, är kosttillskott såsom vitamin B 3, B 11, B 12 och zink används kan.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Tack för denna mycket tydlig förklaring HPU. Jag har varit en stor trötthet, och många av de symtom du nämner. Jag har för närvarande väntar på resultaten av en omfattande blodprov. Om inga fel finns här, jag kommer säkert låta mig kontrollera HPU.

Katrien, tack för din kommentar. Och framgång i att hitta orsaken till din trötthet, vem vet HPU är en del / bit puzzel.Hier en artikel med andra möjliga orsaker till trötthet: http://zonne.infoteur.nl/specials/vermoeidheid.html

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha