Hemlängtan på semester: vad kan man göra mot hemlängtan?

Vissa människor kan aldrig riktigt långt hemifrån: de lider av hemlängtan. Även om det är mindre vanligt hos vuxna än hos barn, fortfarande nostalgi för alla som har drabbats av problem. Men vad kan man göra mot hemlängtan på semester eller annan utflykt som vistas på en annan plats?

Vad längtar?

Hemlängtan uppstår när någon faktiskt vill gå hem eller till vad som är känt och säkert för honom eller henne och därmed uttrycker säkerhet. Hemlängtan är det särskilt om någon går till en destination som är helt okänd, men vissa människor har mer än andra hemlängtan när de tas bort från sina bekanta omgivningar.

Är hemlängtan permanent eller komma i spurter?

Vissa människor kommer i vågor och känna hemlängtan till exempel, men då och då när de ligger ner på natten i sina sängar. Andra har så ?? s ihållande hemlängtan att hon aldrig skulle lämna eftersom de känner vreemdte olycklig.

Ett barn på läger eller i skolan känner ibland mycket olycklig nostalgi

Barn som ett par dagar eller längre bort utan sina föräldrar kan ha drabbats av hemlängtan. Men en enkel night away kan den känslan alla samtal. Gå på läger, på skolresor eller vistas med en pojkvän eller flickvän kan därför vara problematiskt på grund av nostalgi.

Vad gör du mot nostalgi av ett barn?

Ett barn kan verkligen känna att det är hemlängtan och ligger på en plats utan att föräldrarna inte känner sig säkra och trygga. Föräldrar bör ta det på största allvar. Att prata om det med barnet före utflykten, därför är av stor betydelse. Berätta för barnet att det inte är konstigt att känna hemlängtan och att många fler barn och vuxna lider av det. Men betonar framför allt de fina sakerna utflykten. Vad kommer barnet nästa och hur mysigt och roligt det kommer att bli. Vänligen ange ett slags kalander med vilken barnet kan se hur lång tid det tar att gå hem. Detta tydliggör den tid och barnet kan alltså tydligt se hur länge det dröjer innan det är tillbaka hem säkert.

Vård för ett litet hem i form av fotografier ?? s, filmer eller ett brev

Trots ovanstående fall, kan barnet fortfarande få hemlängtan. Ge därför att vara säker på affärer med dem hem, kan det vara:
  • En film på kameran eller telefon barn
  • En bild av en förälder eller föräldrar och bröder och systrar eller
  • Har barnet skriva ett brev till föräldrar eller syskon de fina saker han eller hon har upplevt
  • En vuxen som är distraherad av med barnet att göra något roligt kan också orsaka minskar nostalgi
  • Lämnar också en väg ut för barnet om det är verkligen inte: se till att barnet kan komma hem och få det själv. Ett barn som är mycket olyckliga dagar i en främmande miljö och äter inte bara gråter och det är inte till godo bättre komma hem. Framställd som ?? ett barn i framtiden bättre och börjar söka med en dag så att barnet kan vänja sig vid en annan miljö och andra människor.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha