Hem ändring: WVG och WMO

Vem blir inaktiverad, kan behöva en bostadsanpassning. Arrangemangen när det gäller sådan bostadsanpassning per den 1 januari 2007 införandet av WMO förändrats. Dessa skillnader kan packa konstigt, så jag satte dem upp för dig en efter en. Om bostadsanpassning för funktionshindrade Du kan fylla en bok, så den här artikeln inte är helt ...

WVG

Den WVG ingick funktionshindrade lagen av 1994. WMO är den 1 januari 2007.

Differ


PGB

Dessutom kan WMO personlig budget för anläggningar. Du kan i princip styra bostadsanpassning själv. Men om detta "fungerar" är fortfarande mycket tveksamt, eftersom kommunen kan köpa billigare än du får för varandra, så antagligen att PGB för låg.

Av ytterligare intresse

 • Den WVG hade en regel som måste ut för den billigaste lösningen på problemet fast det. Det är en regel av WMO också.
 • Avsättningen endast syftar till att undanröja hinder i ergonomiska grundläggande livssituationer. Detta innebär att kommunen tillåter dig att sova, äta, tvätta eller grödor att vara och att bo och röra sig, men .... ingen hänsyn tas till fritidsintressen och arbete.
 • Anläggningen ska krävas längre tid. Så du kommer inte att komma hem modifiering om du har haft en olycka och kan återhämta sig igen.

Efteråt

Avgifter aldrig ges i efterhand.

Generellt vanliga och mer kostnadseffektivt

Saker som "allmän praxis" kommer inte att återbetalas. Tyvärr har inte beskrivit vad är "allmän praxis", så att du kan förvänta dig att om du vill ha något, tror officeren du vill ha något som är vanligt och ingen anledning att se en avgift. "General vanliga" beskrivs som "anläggningar som finns tillgängliga för sökanden, med tanke på hans individuella situation, även utan hans funktionshinder eller psykisk funktionsnedsättning, skulle vara tillgängliga och
 • som finns i regelbunden handel
 • som inte är avsedda för särskilda personer med funktionshinder
 • som inte är väsentligt dyrare än liknande produkter med samma syfte.

Fler Avgifter är extra kostnader med avseende på en icke-funktionshindrad person. Detta innebär att du kommer att få betalt endast en del.

Strategin

 • Om du behöver en anpassad bostad, kan du ansöka om din kommun. Din kommun hyr sedan en arkitektonisk konsult. Rådgivaren arbetar sedan för kommunen och det är inte alltid upp i ditt intresse.
 • Du kan också hyra en arkitektonisk konsult. Hitta någon som har en förståelse för anpassade bostäder.
 • Kontrollera att du har alla avtal skriftligen. Tjänstemän här ibland lätt att göra och säga att det kommer att bli okej, men om det inte ordentligt dig i sticket.
 • Kontrollera att du har alla dokument från filen kopior som kommunen har på ditt hem modifiering.
 • Observera att ett utrymme som inte är större, och inte är mindre än nödvändigt. Tänk också av alla typer av utrustning som inte finns ännu, men något som senare kan behövas, såsom respiratorer och en hiss.
 • Överväga tillräckligt strömanslutningar.
(0)
(0)
Tidigare artikel 10 informations bebis tips
Nästa artikel Sony Ericsson Xperia X10

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha