Helsingfors, Finland

Eva Hedstrom December 26, 2015 Underhållning 13 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Helsingfors, en av de vackraste städerna på Östersjön. Och visst en stad som är värt ett besök, även om det bara att smaka en bit av den finländska kulturen.

Historia

Finlands huvudstad är en relativt ung stad, staden är i själva verket grundades 1550 av den svenska kungen Gustav Vasa. Han försökte därför att skapa några motvikt till den estniska Tallinn handel. Denna plan var i slutändan inte lyckas. Helsingfors fortsatte under de kommande 200 åren, men en obetydlig stad. Men detta ändrades 1909 då Finland annekterades av Ryssland. Eftersom ryssarna ville konsolidera sin makt i Finland de sökte ett kapital som var närmare S: t Petersburg. I den 19: e och 20-talet var Helsingfors en både ekonomiskt och kulturellt viktigt centrum. Delvis på grund av den kommunistiska revolutionen 1917, Finland befriat sig från Ryssland. Det blev en självständig stat. Detta orsakade en stor maktkamp, ​​vilket ledde till ett blodigt inbördeskrig. Slutligen 1918 nationalisterna till makten.
Staden skulle kunna organisera de olympiska spelen 1952 i staden blev därmed känd också för omvärlden. Och under de följande åren växte staden snabbt, det var snabbt förorter byggdes. När Finland 1995 anslöt sig till Europeiska unionen har länge varit både politiskt och ekonomiskt starkt. Samtidigt är Helsingfors också ett viktigt teknikcenter i Europa.

Sevärt

Katedral
Om man ber människor att sevärdheter i Helsingfors säger att de är ofta katedralen. Det är inte för inte som ikonen för staden. Den evangelisk-lutherska kyrkan byggdes som en hyllning till den ryske tsaren Nikolaj I av Ryssland. Strukturen var avsedd för Carl Ludwig Engel i nyklassisk stil. Kyrkan besöks årligen av mer än 350.000 turister och religiösa evenemang hålls regelbundet.
Uspenskijkatedralen
Detta storslagna katedral är en rysk-ortodoxa katedral. Och centrum för den ryska ortodoxa samfundet i Finland. Katedralen byggdes mellan 1962 och 1868 då Finland fortfarande var en del av den stora ryska imperiet. Detta är också en av de största turistmålen i Helsingfors med cirka en halv miljon besökare.
Havis Amanda
Som Köpenhamn i Danmark, har Helsingfors sin berömda sjöjungfru Havis Amanda. Till skillnad från sjöjungfrun i Köpenhamn står Havis Amanda är inte i havet men i en vacker fontän. Statyn ligger väster om den berömda fiskmarknaden. Sjöjungfrun är designad av Ville Vallgren, en av de mest folkkära artister i Finland.

Händelser

Midzomernacht
I den tredje helgen i juni, hela landet att stå stilla, blir nämligen firade midsommar. I helgen alla finländare känner ett med naturen. De flesta finländare gå på denna dag med sina familjer till kanten av en skog eller sjö att gemensamt beundra solljuset.
Helsingforsdagen
Den 12 juni, finländarna fira årsdagen av Helsingfors. På denna dag finns överallt i staden vad de ska göra. Så du kan verkligen känna atmosfären i Helsingfors.
Helsingfors festspel
Om du ställer kulturellt? Då ska du definitivt besöka Helsingfors under denna festival. Från slutet av augusti till början av september, det finns att göra i hela Helsingfors kulturella aktiviteter, som blir massivt deltog i den finländska befolkningen.
Strömmings marknaden
Detta är en stor fiskmarknad som arrangeras i början av oktober. Denna marknad kommer att hållas under 200 år och det har därför blivit en riktig tradition.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha