Hella S. Haasse - Sleuteloog Book rapport

Hella S. Haasse ~ Sleuteloog Em. Querido ?? s Publishing Co., 2002 18: e upplagan 196 sidor Roman / Psychological berättelse

Kort sammanfattning:

Herma Warner, konsthistoriker, var Bart Moorland, en reporter närmade sig för att fråga om hon kunde ge honom lite information om Mila Wychinska. Bart gjorde Moorland nämligen forskning för aktivister i Sydostasien, särskilt när det gäller miljö och mänskliga rättigheter. På ett foto av Mila Wychinska som Moorland henne tit kisade, Herma redovisas omedelbart hennes barndomsvän Dee Mijers. Herma kände många minnen från sin barndom i den holländska Ostindien att gräva ut hennes minne. Hon var inte sant nyckeln till hennes ebenholts kista var dekorerad med gamla fotografier och dokument ??.
Dee var Herma ?? s barndom flickvän, som bodde med sin fru Mijers, Non, och hennes far Louis, i en stor villa. Efter den tredje klassen Gymnasium Dee, fortsatte dock med ett annat program, och försämrade förhållandet mellan de två. År senare, Herma leva med sin make Taco i Overijssel. Ibland reste även tillbaka till Indien för att besöka sina gamla kontakter, såsom Non och Dee. Dee, var dock ofta nås.
Medan gräva upp sina minnen, Herma reda på saker som de aldrig hade slutat för dem tidigare. Riddles löses.

Story Teknik:

Plats:
Batavia och Overijssel
Berättade Tid:
Från omkring 1930 till 1990. Historien berättas i kronologisk ordning, med många tillbakablickar.

Siffror berättelse:

Herma Warner / Tadema:
Är ikpersoon i berättelsen. Hon föddes 1920 i den holländska Ostindien, och bor i berättelsen i ett stort hus i närheten av Zutphen. Hon har studerat konsthistoria, och änka Taco Tadema.
Dee Mijers / Mila Wychinska:
Har en vackra utseende; måttlig något solbränd hud, ett tunt ansikte, kort rak näsa och gröna ögon. Hon är upptagen, rusa, smidig och nyfikna. Dee föddes i holländska Ostindien och var en skolkamrat till Herma Warner.
Icke / Ibu Sjarifa / Aimée Mijers:
Hon är mormor till Dee och levde med henne i samma villa i Batavia. Icke fick en mystisk relation med Dee ?? flickvän, Herma, eftersom de gillar nunna kunde se pilgrimen, och eftersom de båda hade ett stort intresse för blommor och växter.
Hon hade mörk hud, tunn och alltid bar klänningar. Hon var väldigt tyst. De andra karaktärerna i berättelsen är mestadels små tecken.

Säg Metod:

Hela historien berättas av Herma Warner, ikpersoon.

Motiv:

Vissa motiv av historien är:
  • Nederländska Ostindien: I den nederländska Ostindien började att frodas på nationalism vid en tidpunkt då Herma fortfarande bor där. Herma att utan att inse det, hade en inverkan på hennes relation med Dee.
  • Ebony bröst: Kistan var en symbol för Helma ?? förflutna. Herma ha trott att i kistan ?? s alla bilder och dokument med anknytning till sitt förflutna i Batavia hade skulle ligga i det. Slutligen verkar fallet vara tom.
  • Blommor och växter: Vänskapen mellan Nun och Herma bäst påbörjats av sin fascination för blommor och växter.

Tema:

Det förändrade förhållandet mellan två skolkamrater, genom de val de var tvungna att göra i samband med den växande nationalismen i Nederländska Ostindien.

Titel Förklaring:

Titeln Sleuteloog, hänvisar till den utsmyckade nyckelhål av ebenholts kistan Herma. Det skulle vara alla sina dokument och foton ?? s, som kan bidra till minnen från sin barndom.

Skriva Stil:

Hella Haasse används långa meningar, och många indiska ord. Genom att ordvalet är svårt att förstå vissa scener eftersom inte alla ord förklaras. Inte ens på sidorna av indiska termer ?? ??, baksidan av boken. De långa meningar är fortfarande ganska förståeligt.

Struktur:

Hela historien berättas av ikpersoon. Det börjar med ett brev från Bart Moorland, Herma och sedan berättar en hel del. Alltmer, hennes berättelse avbryts av ett brev från Bart Moorland, fram till slutet av boken. Han skriver sju korta brev totalt. Hela historien är kronologiskt och innehåller nästan ingenting, men tillbakablickar. De tillbakablickar är bland Herma ?? s historia, separerade med blanksteg. Berättelsen är skriven in medias res, eftersom genom att titta tillbaka du kan se vad karaktärerna har upplevt tidigare. Berättelsen har en sluten ände. Herma ?? s kista är äntligen öppnat, och frågorna har ett svar från hennes förflutna, hur långt är möjligt.

Bakgrunder författare och bok:

Bok:
Sleuteloog är typiskt för Hella Haase, på grund av sin barndom i det holländska Ostindien. Hon vet att hon bodde där, en hel del om kultur och politik i det här landet och låta det visas i hennes böcker. Boken handlar också om Oeroeg eftersom det landet.
Recension:
I början hela historien tilltalade mig på grund av konstruktionen. Det var förståeligt, eftersom Herma den ikpersoon skulle besvara frågan som Bart Moorland, en journalist, sade i sitt brev. Herma berättar hela historien länge om sin barndom i Batavia i Nederländska Ostindien. Den mystiska Nun, faster Herma ?? s bästa skolan flickvän Dee gör berättelsen omedelbart spännande. Om Herma nämligen fortsätter att tillbringa en natt på Dee, Non visa henne pilgrimen, spöken av en man som har varit i Mecka. Icke utanför och Herma, kan ingen se honom.
Berättelsen vädjar också till mig enormt, på grund av det förändrade förhållandet mellan Dee och Herma. Detta skapar en klyfta mellan de två, som jag mycket väl med mig själv och jämför flickvän. Därför kan jag helt empati med mig, eftersom jag har exakt samma känsla. Språket jag tycker är särskilt eftersom den innehåller många indiska termer. Samtidigt gör historien lite mer komplicerat, eftersom jag inte kunde hitta meningen bakom någonstans.
Boken var ibland lite långrandig i beskrivningar av människor och händelser, men jämfört med de positiva inslagen som faller in i intet. Det är ett måste!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha