Helgonet Birgitta av Kildare

Helgonet Birgitta av Kildare var en hängiven katolik kvinna som grundade kloster i hela Irland. Hon är en av de mest vördade helgon i Irland.

Irländska helgon

Dess keltiska namn Brigid som ?? brinnande pil ?? innebär går tillbaka till gudinnan med samma namn med vilken Bridget ofta identifieras. Hon är också känd som brud, Bridget Irlands Bride of the Isles och Maria kelterna. Hon och St Patrick är de enda irländska helgon noterade på den katolska kalender av saints.

Utbildning

Hon föddes av en skotsk hed kungen och hans kristna slav. Hennes mor gav henne en kristen uppfostran. Vid en ung ålder återvände hon till sin far som arrangerade äktenskap för henne, som hon vägrade eftersom hon ville bevara sin oskuld.

Grundare av kloster

I sin tid fanns det inga kloster eller religiösa platser för kvinnor i Irland och St Mel av Armagh, den lokale biskopen, gav henne 470 tillstånd att etablera ett kloster med sju andra nunnor. Hon bestämde sig för att ge den namnet ?? Kildare eller kyrkan av ek ?? . Det var belägen vid foten av Croghanheuvel. Hon grundade sitt eget rum under en stor ek. Vissa legender hävdade att de första till och med bodde i en ihålig av den majestätiska ek. Eftersom det var den första nunnekloster, fick det snabbt stor prestige och som många kvinnor med samma kallelse honom. Gjordes illuminerade manuskript inklusive ?? The Book of Kildare ?? som tyvärr förstördes i en religiös konflikt.
På inbjudan av biskopar från hela landet grundade Bridget andra kloster, bland annat en dubbel kloster för både män och kvinnor som tilldelades separata bostäder. Hon kallade Kildare på Liffey floden i östra Irland. Hon var stor inspirationskälla för många munkar och nunnor att leva ett kontemplativt liv i ensamhet, bön och fysiskt arbete. Tack vare denna rörelse som hon hjälpte satt i rörelse, klostren i hela landet var lokala centra för administration, jordbruk, kultur och personlig utveckling.

Hennes läder

Läran om Bridget är särskilt intressant eftersom det är attityder och föreställningar av kelter, hedningar och kristna lyckats förena. Bridget likställs med dess hedniska motsvarighet Brigantia, Celtic gudinnan av poesi, medicin och smide.

Saint

Kristna hagiographers och biografer blandade egenskaperna hos de två siffrorna så att de kunde dekorera detaljerna i Birgittas liv. Hon betonade sin oskuld och satte hennes talang att föra människor samman för att hitta göra färgen med hopp om den unga tro till hedningarna entrén. Hon höjdes till den kristna helgon utbildning, medicin och konst.

Den heliga Birgitta i The Dinner Party


På en gammal ritbordet för Chicago hänvisar till Heliga Birgittas som en gudinna av mjölk ?? och ?? eld. Hon framstår som en flamma i mitten av brädet; på baksidan av tabellen skiktet omger elden, den keltiska korset; framför huvudboken du ser det i den upplysta brev ?? s ?? hennes namn. Lågan är en ordagrann översättning av dess keltiska namn ?? brinnande pil ?? betyder. Man hänvisar också till elden som nunnorna hålls kommer efter döden av Heliga Birgitta.
Lågan visas på tavlan i en abstrakt form i rött och orange nyanser och crisscrossed med grönt och blått. Lågan och anläggningen finns på tavlan som de kompletterar varandra. Bladen är inte brända av eld. Den symboliserar hur den kristna helgonet Bridget av hedniska och Celtic gudinnan Brigantia stiger.
    
Hänvisningen till dessa två kulturer återspeglas också i tabellen hyllan. Styrelsen vid fronten är en träpanel där en keltisk knut är huggen, ett populärt motiv i norra Europa. På baksidan av hyllan innehåller en stiliserad trä kristet kors, baserat på en Muiredach kors, en symbol för irländsk kristendomen. Eken användes i Celtic och kristna bilder kan hittas på sidan i bark färg och föreslår Kildare, den första klostret grundades Bridget också ?? kyrkan av ek ?? nämns.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha