Head Mold: svampinfektion i hårbotten

Gunlies Svensson Januari 7, 2016 Hälsa 95 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Mould huvud, även kallad ringorm eller tinea capitis, orsakas av en svampinfektion i hårbotten, ögonbryn och ögonfransar. Master Mögel är särskilt hos barn. Vuxna sällan infekterade. Infektionen kan ta sig uttryck på olika sätt, som varierar från en ytlig skalning av hårbotten till bildandet av kala fläckar och djupa bölder.

Head Mold: svampinfektion i hårbotten

  • Vilken är den viktigaste formen?
  • Framväxten av en svampinfektion på huvudet
  • Symtom huvudet mögel
  • Diagnos och behandling huvudform

Vilken är den viktigaste formen?

Svampinfektioner kan uppstå på olika delar av huden. Tinea capitis är en sjukdom som orsakas av en svampinfektion i hårbotten, ögonbryn och ögonfransar. En svampinfektion är på huvudet, särskilt hos barn. Från puberteten av risken för kontaminering är mycket liten. Möjligen beror detta på förvärvad immunitet - men det finns ingen livslång immunitet - om en ändring av sammansättningen av fettsyror i huden. Talg av vuxna innehåller innehåller en högre fettsyra koncentration, som har en antifungal effekt.
Tinea capitis är mycket smittsam. Svampen sprider sig via de lösa hudflagor från människor eller djur, som lider av en svampinfektion. Inkubationstiden IS10 dagar till tre veckor.
Olika namn används för kliniska ?? ?? tinea capitis, ringorm som ?? ?? och ?? ?? huvudformen. Ringorm avser den cirkulära formen av de drabbade fläckar på huvudet. Mögel huvudet orsakas av svamparter som hör till släktena Microsporum och Trichophyton, som härrör från människa, djur eller jord. Antropofiele svampinfektioner är smittsam än zoofilisk svampinfektion. Zoofilisk svampinfektioner i sin tur ofta tenderar att bli smittad.
Infektionen kan ta sig uttryck på olika sätt, som varierar från en ytlig skalning av hårbotten till bildandet av kala fläckar och djupa bölder.

Framväxten av en svampinfektion på huvudet

Alla kommer i kontakt med huden svampar, eftersom de är närvarande överallt. När svampen tränger in i huden och hårsäckar och expanderar, det finns en infektion. För det mesta skyddar huden från infektion, men om huden är irriterad mycket tvätt med tvål eller schampo skyddande fettsyror kan försvinna vilket ökar risken för en svampinfektion. Äldre patienter med diabetes och personer med nedsatt immunitet är mer mottagliga för svampinfektion.
Alla typer av svamparter som kan orsaka olika symtom på hårbotten. Dessa kan delas in i två grupper:
  • Ectothrix-infektioner: svampar, som finns kvar på utsidan av hårstrået och hårsäcken; sporerna är belägna på håret. Detta resulterar i tid för att förstöra hårsäcken, vilket gör att håret att vara sköra och gå sönder.
  • Endothrix infektioner: svampar som växer in i hårstrået; svamparna ligger inom i håret.

Symtom huvudet mögel

Symptomen beror på typen av svamp och det specifika immunsvaret hos patienten. Det finns inflammatoriska och icke-inflammatoriska och djupa och ytliga former av huvudformen. Även med vissa inflammatoriska form kan det vara liten, gul, tefatsformad, sammanflytande skorpor inträffar. Master Mögel är ofta åtföljs av klåda och ibland skallighet, genom att bryta ned håret ovanför huden. Det kan vara torr flagor i hårbotten, vilket ger en ros-liknande bild. Huvud Mögel kan också orsaka släta kala fläckar. Ibland finnar synlig. I de allra flesta fall är det en ytlig infektion.

Diagnos och behandling huvudform

Diagnos sker på klinisk, mikroskopisk undersökning, kompletterad genom laboratorietester. Det är alltid utfört en Woods lampa undersökning misstänkt huvudformen. Svamparna tänds i olika färger; ett negativt resultat utesluter inte en svampinfektion spelar ingen roll. Det kommer också att göras en kultur av svampen i patienter för att bekräfta diagnosen och avgöra vad att gjuta det går. För att genomföra denna studie kommer GP eller hudläkare minska några hårstrån och ilska.
En svampinfektion i hårbotten ska i samtliga fall behandlas så snart som möjligt för att begränsa förorening av andra och för att förhindra eventuell permanent skallighet. Behandlingen av huvudformen består av ett anti-svamp behandling. Vilken typ av läkemedel väljs, delvis beroende på vilken typ av mögel som har hittats. Dessutom, tvätta dagligen med en svampdödande schampo rekommenderas för att förhindra spridning av mögelsporer. Det kan ta flera månader innan tillväxten återkommer på de drabbade områdena.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Uppdrag: Hamlet Shakespeare
Nästa artikel Hur du testar en ny bil?
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha