Hawk, Accipiter gentilis

Adalbert Holmgren Februari 29, 2016 Natur 3 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Höken, Accipiter gentilis, är en stor, imponerande rovfågel. Den maximala spännvidden är 127 centimeter, med 1,13 kg vikt. Han blir 15 år gammal. Äggen är blåvit och läggs i mars eller april. Innan de kläckts och pojken borta från sina föräldrar, är det mitten av juni. Hökar jagar antingen från täckning antingen från hög höjd. Om en hök gång jagar en kanin lös, låter han sig i skogsområden där han inte jagar stoppas av en buske.

Vetenskaplig klassificering

  • Kingdom: Animalia
  • Stam: Chordata
  • Klass: Aves
  • Order: Falconiformes
  • Familj: Accipitridae
  • Kön: Accipiter
  • Arter: Accipiter gentilis

Funktion


En ung hök och en vuxen man Den kvinnliga hök med sin längd på 64 centimeter mycket längre än hanen, som är upp till 56 centimeter. Dess wingspan är upp till 127 centimeter, hans till ca 105 cm. En vuxen hona väger 1130 gram, 720 gram av en hane. Höken har en orange iris, ljus ögonbryn rand och en lätt bröst med mörka tvärgående ränder. Han har breda vingar och en bred svans. Höken är mycket lik den höken, men han är större, tyngre och har i förhållande till sin kropp längre vingar. Hans näbb är fast och han har gula klor.
Under häckningssäsongen, låt höken höra gekekker, resten av året, höken nästan aldrig ljud. Höken är i genomsnitt fyra och ett halvt år, är detta till stor del på grund av de många dödsnumren på pojken. En hök kan leva upp till 15 år.

Förökning

I februari och mars uppvakta hökarna. De gör mycket av buller för att markera sitt territorium. I territoriet, paret hökar flera bon, som de varierar från år till år. I mitten av mars eller början av april är oftast honan lägger tre eller fyra vita blå ägg i boet. Den manliga och kvinnliga turas om vid grubbel. Detta bör även känd eftersom det tar upp till 42 dagar innan äggen kläcks. Efter ytterligare fyrtio dagar att flyga pojken. Det är vid denna tid i mitten av juni, medan flyga mycket byte Hawk ut. Detta innebär att det finns tillräckligt med mat för unga fåglar, som går varje söker sitt eget territorium.

Mat

Kvinnor hökar äter större byten än män. De föredrar att äta harar och kaniner, men även fasaner och kråkfåglar. Hanar äta inkluderar trastar, nötskrikor och starar. Hökar äter artfränder och andra rovfåglar.
I skogarna jakt höken från bakom skydd. Han gömmer sig i ett träd instans och kastar sig på sitt byte. I öppna områden, dumpa höken från hög höjd på bytet. Om bytet flygningen, går han efter honom, också i buskar och även i grottor. Höken slår bytet med sina klor och döda honom med sina naglar.

Spridning

Hawks finns i skogarna i tempererade områden på norra halvklotet. Han kvarstår under hela året inom sitt territorium, med undantag för de nordligaste platser. Här drar han iväg på vintern, till sydligare regionerna.

Habitat

Höken finns i skogsområden. Företrädesvis har den en plats där virket alterneras med öppna områden. Idag är han regelbundet ses nära odlingsmark.

Hotad?

Har länge varit aktivt jagade hök, under tiden detta har kraftigt minskat. Jakten var i samband med användning av många bekämpningsmedel i jordbruket, så antalet hökar sjönk snabbt. Även de få naturområden gjorde det svårt hök. Numera finns det så ?? n 2000 häckande par i Nederländerna. Fortfarande regelbundet hök bon förstörs för att sätta konkurrensen ur spel för jägare.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (2)
Håljer Bergius
  Like 4   Dislike 2

Kanske är det bättre att göra det klart att rovfåglar är inte konkurrenter utan jägare kollegor? om den genomsnittliga jägaren att kontrollera befolkningen i respektive byte skulle gå in, ja.

Inglis Pettersson
  Like 3   Dislike 2

Ja, det är olyckligt att människor fortfarande se rovdjur som konkurrenter. Det är inte så lätt att ändra på det.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha