Havskatt ?? Siluriformes

Havskatt har länge varit mycket populära i akvariet, särskilt bepansrade gardinkappor kön Corydoras är mycket populära. Armerings havskatt, särskilt Ancistrus och L siffror, men är också populära. I den här artikeln kan du läsa mer om vård och inrättandet av ett akvarium för havskatt. Order: Siluriformes
Klass: Ostariopgysi
Familjer:
 • Antenn havskatt
 • Beard Catfish
 • Gryta Catfish
 • Genom havskatt
 • Glass Catfish
 • Grootkopmeervallen
 • Harness Catfish
 • Coral Catfish
 • Armored Catfish
 • Siddermeervallen
 • Spine havskatt

Fysiska egenskaper

Catfish skiljer sig från andra fiskar eftersom de inte har några skalor. I stället har de ben plattor. De har också avkänningselementen i munnen, i form av skägg trådar.

Renovering av ett akvarium för havskatt

När du ställer in ett akvarium för havskatt jorden är den viktigaste. Nämligen Catfish är bottenlevande arter, och föredrar mjukt underlag. Sand är bäst, men mycket fint grus är också lämpliga. Vissa malar är ganska skygg, därför ta hand om olika skyddsrum i form av drivved och stenar. Ger en stark filter, är många fler dabbling i marken, vilket gör akvariet blir smutsig. Flytande växter eller överhängande växter är också nödvändigt eftersom havskatt är oftast aktiva i skymningen. Genom att använda flytande växter, kommer du också se dem under dagen födosök. En bakre vägg som verkligen är nödvändigt i varje akvarium, men om du gillar havskatt, se till att du inte använder en vägg av skum eller polyuretan. De kommer havskatt nämligen rasp bort ??. ?? Om du gillar växtätande havskatt, vänligen hardbladige växter smakar illa, såsom Anubias, Java ormbunke och ormbunke Kongo.

Antenn havskatt

Familjen Pimelodidae förekommer i Central- och Sydamerika. Det finns endast ett fåtal arter som är lämpliga för akvariet, eftersom de ofta är mycket stora. De vattenparametrar är av ringa intresse, kommer kranvatten göra fint. En temperatur på 25 grader tillfredsställa. Antenn Catfish ta alla typer av foder.

Beard Catfish

Skägg Catfish ha munnen känsliga skäggtömmar. Släktet Synodontis är mest populär i akvariet världen. Detta släkte har 100 olika arter. Skägg havskatt kan hållas i hårt vatten med en temperatur på 25 till 27 grader. Skägg Catfish är köttätare och därför äter bara kött, göra en massa levande föda. Fryst mat ingår också, och torrfoder vanligen. Avel är sällan framgångsrika.

Glass Catfish

Glass Catfish är nästan helt genomskinlig, därav namnet. Dessa malar kommer från Sydostasien. De vattenvärden kan hållas bäst i en inte alltför hårt vatten med ett alkaliskt pH. Se till att vattnet är rent, måste temperaturen vara mellan 24 och 26 grader.
Glass Catfish tar nästan uteslutande på levande föda. Avel är sällan framgångsrika.

Gryta Catfish

Det lilla familje aspredinidae inte är väl känd i akvariet världen. De är därför ganska tråkigt under dagen kommer du att se att de knappast flytta. De har dock en mycket distinkt utseende. Gryta Catfish kommer från Sydamerika. Vad är speciellt med dem är att de ömsat. Arten förblir små, upp till 10 centimeter. De vattenparametrar är inte särskilt viktigt. Tvärs över kulturen mycket lite känt.

Genom havskatt

Genom Catfish, familj doradidae är inte särskilt populärt. De är vanligtvis mycket stora, så de är också ofta inte lämpliga för ett akvarium. Totalt finns det så ?? s 90 kända arter. Genom Catfish är allätare. Tvärs över kulturen mycket lite känt.

Grootkopmeervallen

Namnet säger allt, dessa havskatt har en mycket stort huvud. De omfattas av familjen Chacidae och finns i Asien. Familjen består av två slag, den Chaca Chaca Chaca banka och Halcyon. Dessa arter är upp till 20 centimeter lång och bara äta levande föda. Vård för vissa mer mat såsom små fiskar eller räkor. Tillhandahålla gratis mjukt vatten med ett ungefär neutralt pH. Temperaturen är 25 grader.
Det är självklart att du inte gillar dessa havskatt med småfiskar!

Harness Catfish

Harness Catfish, från familjen Loricariidae vinner ryktbarhet i akvariet världen. Många fiskar är inte inrymt i en generation, det är de så kallade L-nummer, ofta ganska dyr fisk. Harness Catfish kommer från Sydamerika och är allätare. Det är viktigt att större delen av maten är gjord av växtbaserat foder. Grönsaker är därför också mycket lämplig! Dessa djur äter också alger.
Avel är svårt, det är fortfarande lite känt. Harness Catfish vanligtvis hålls som ensam.
Kända rustningar havskatt är sug havskatt och bar- och nål havskatt också Otocinclussoorten är mycket populära, de kommer från underfamiljen Hypoptopominae.

Armored Catfish

Dessa är de mest populära havskatt. Här nämligen hösten Corydoras arter bland små långlivade och mycket fredliga fiskstim. De tillhör familjen Calichthyidae.
Denna familj är uppdelad i två underfamiljer:
 • Corydoradinae
 • Callichtyinae

Armored Catfish finns i Sydamerika. De vattenparametrar är av liten betydelse, bepansrade havskatt är mycket starka. Temperaturen kan hållas mellan 25 och 27 grader. Det finns emellertid arter av släktet Corydoras du bör ha i kallt vatten, med en temperatur på 18 till 20 grader. Detta gäller i synnerhet följande typer:
 • Barbatus
 • Ehrhardti
 • Ellisae
 • Macropterus
 • Paleatus
 • Prionotus
 • Undulatus

Armored Catfish är sanna allätare, så att maten är inget problem, naturligtvis försäkra sig om denna sort. Odlingen sker i många arter helt enkelt, är det nödvändigt att du efterlikna årstidernas växlingar i vattnet för att svalka. När de växer, är det viktigt att du håller fler hannar än honor.

Spine havskatt

Dessa havskatt (familjen bagridae komma från Afrika och Asien. Spine Catfish är rovdjur, finns det dock några små perenna arter som är lämpliga för att hålla akvariet. Spine Catfish äter endast levande mat och fryst mat. Ibland kommer att arbeta för att få dem används att torka foder.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Kära, tack för all information i din artikel. Jag har en fråga om havskatt i mitt akvarium där jag har tyvärr inget svar hittades. Får jag ta mig friheten att fråga dig! Havskatt i min juvel 120 akvarium är ca 10-15 cm lång. Jag ser då och då att fisken ett slags slem som sedan flyter genom bin. De övriga fisk verkar ingen störning lida men jag undrar om jag ska vidta åtgärder om det är något naturligt. Jag ser fram emot ditt svar. M.v.g. Ton

Hej Ton, allt kan ställas :-) Jag är bara rädd att jag kan inte hjälpa dig, här har jag aldrig hört talas om! Lite ostliknande fråga, men kanske det kan avföring? Om inte, kan det vara en typ av svampinfektion ... Något annat jag verkligen inte kan tänka på!

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha