Harry van Bommel inte trovärdigt

På Lördag 3 januari, 2009 fanns en anti-Israel demonstration i Amsterdam. SP riksdagsledamot Harry van Bommel gick i demonstrationen och han sjöng som slogan "intifadan, intifadan, Fri Palestina" tillsammans med de andra 1500 deltagare. Politiker från olika parter tog honom så mycket missnöjd. Ledaren för SP, Agnes Kant, gav honom en kran på fingrarna. Harry van Bommel spelade skadade oskyldiga: han hade bara att ringa för våldsamt motstånd.

Demonstration

Omkring 1500 demonstranter samlades i Amsterdam för att protestera de israeliska attackerna mot Gazaremsan. Demonstrationen var ett initiativ från mer än 30 organisationer, däribland Palestina kommittén, International Socialists, Rådet marockanska moskéer i Nederländerna, Milli Gorus Nederländerna och A Different judisk röst.
Många demonstranter pryddes med palestinska halsdukar och bar palestinska flaggor eller flaggor terroristorganisationerna Hamas och Hizbollah. En del demonstranter genom porträtt av ledarna för dessa organisationer tillsammans med det, såsom Sheikh Ahmed Yassin - av Israel 2004 likvide andlige ledare Hamas - som var ansvarig för flera attacker som många israeler dödades. Det fanns också någon med en banderoll där det stod: ". Stoppa folkmordet på palestinierna" På en annan slående protest undertecknar prydde text: "Israel upprepar Förintelsen med stöd av Nederländerna". Det fanns även en demonstrant som utklädd till Hamas terrorism.
En video på YouTube visar att Harry van Bommel förenas med anti-Israel aktivisten Gretta Duisenberg och andra demonstranter i en talande kör efterlyser en intifada. På en annan video på YouTube kan du höra rösten refrängen: "Hamas, Hamas, alla judar till gas". En ny video visar hur en man som av sympati för Israel, bär en israelisk flagga med det, ganska hotfull behandlas av en ung man. Senare ser vi att denna flagga trampas av ett antal demonstranter.

"Typiskt Harry"

Parollen "Intifadan, intifadan, Fri Palestina" var, enligt Joel Voordewind av den kristna unionen "en direkt uppmaning till våld." Van Bommel själv såg Problemet är inte så mycket på det. Med intifada kan också innebära ickevåldsmotstånd, säger han. VVD MP Hans van Baalen sa, "Den som uppviglar våld mot israeliska civila förlora sin trovärdighet som representant." Joel Voordewind hittade parollen om Van Bommel "mycket missriktad". "Detta är ett flagrant uppmaning till våld. Detta Van Bommel diskvalificerar sig själv som en riksdagsledamot."
Van Bommel motiverade sitt beteende genom att säga att intifada, enligt honom kan innebära en uppmaning till civil olydnad och fredliga protester. Maarten Haverkamp märkt denna förklaring på nederländska tidningen som "typiska Harry." "Nu förvränger han tillbaka Alla vet intifada medel. Kasta molotovcocktails mot israeliska soldater."

Intifada

Intifada är arabiska för uppror och hänvisar till den palestinska upproret mot den israeliska ockupationen av Gaza, Judeen och Samarien ", de palestinska områdena" nämns. År 1987 verkar termen för första gången. Det har varit två intifada. Den första varade från 1987 till 1993, året för Osloavtalet, ett fredsavtal mellan palestinierna och Israel som skulle leda till indragning av den israeliska armén från de territorier och självstyre för palestinierna.
Den andra intifadan bröt ut 2000 efter ett besök av Ariel Sharon - då oppositionsledare i israelisk politik - till Tempelberget och varade fram till juli 2005. Vid Tempelberget Al-Aqsa-moskén. Denna intifada kallas därför också Al-Aqsa intifadan. Den andra intifadan var, till skillnad från den första intifadan som började mer eller mindre spontant, till stor del utformades i förväg och iscensatt av Arafat och andra.
Under den andra intifadan dog i attacker och slåss 972 israeler. På den palestinska sidan var olyckligt där 3301 döda, bland annat genom israelisk eld. Men det hände också att palestinier dödades av medlemmar av palestinska organisationer på grund av misstanke om samverkan.

Tredje palestinska intifadan med självmordsbombningar

Harry van Bommel tillsammans med partikollega och ledare Agnes Kant den 30 december 2008 ingår det här rummet efterfrågan till följd av de israeliska bombningarna i Gaza: "Anser du att ytterligare upptrappning av kriget är ett verkligt problem och att en tredje palestinsk Intifada är påslagen där självmordsbombningar i Israel kommer att falla för? " Det hänvisades till en artikel på engelska hemsida Aljazeera med rubriken "Hamas kräver en tredje intifada." I detta stycke hävdar politiska ledare Hamas, Khaled Meshaal för en tredje intifada, inklusive självmordsbombningar.
Van Bommel deltog i en talande kör kräver intifada. Begreppet "intifadan" inte, enligt honom nödvändigtvis till våldsamt motstånd. "Det kan handla om civil olydnad och fredliga protester", sade MP. Detta uttalande är - att veta att de två föregående intifadan våld inte bestämdes och efter parlamentsfrågor som han hade varit knappt en vecka innan, där han tydligt koppling görs mellan en tredje intifada och självmordsbombningar - inte trovärdiga.
Påfyllning söndag 18 januari, 2009

Avgifter mot Van Bommel

Att SP riksdagsledamot Harry van Bommel gick i en demonstration mot Israels åtgärder i Gaza, där andra demonstranter skanderade "Hamas, Hamas, judar till gasen", är Van Bommel tungt ut av advokat Bram Moszkowicz. Du vet, Moszkowicz var advokat i 20 år av Heineken kidnappare Willem Holleeder alias "näsa", till upplopp som uppstod efter journalisten Jort Kelder Kokoshkin försvarade dem som "maffia kompisar."
Moszkowicz lämnat in en rapport mot SP riksdagsledamöter Van Bommel och Karabulut. Advokaten frågar Amsterdam chefs åklagare att åtala för uppvigling hat, våld och diskriminering. Van Bommel och Karabulut grät under processionen högt: "Intifada, intifadan, Free Palestina!" Andra demonstranter ropade hörbart flera gånger och slogan "Hamas, Hamas, judar till gas". Samtidigt, han också registrerat mot Gretta Duisenberg, eftersom de också utvecklas i rally, medan efterlyser en intifada.
När talkshow Pauw & Witteman Moszkowicz sade att tre hade att ta avstånd från de slagord som skanderade av demonstranter att gå ifrån demonstrationen, vilket de gjorde. Ta inte bort sig från demonstrationen billijkten vad hon hette. Counsel betonade att Van Bommel som riksdagsman bör föregå med gott exempel och därför "särskild försiktighet" borde vara.
Även om Van Bommel hade inte hört att det hette "Hamas, Hamas, judar till gas", då hans uppförande, enligt advokaten ändå förkastligt. Han hade enligt tidigare anti-israeliska demonstrationer och eftersom till exempel, en demonstrant var otvetydigt klädd som Hamas Terrorist kanske vet att sådana paroller skande skulle vara. Det finns därför, enligt honom tala om "villkorat uppsåt", vilket innebär att någon agerar på ett sådant sätt att det finns en betydande risk att åtgärden kommer att leda till ett brott. Advokaten förutsätter dock att Van Bommel inte har hört dessa paroller. Van Bommel förnekar det helt och hållet; skulle han inte ha hört om han skulle ha hört att han skulle ha rymt.
Komplettera söndag 8 februari, 2009

Van Bommel undviker debatt med Israel fans

På torsdag, 5 Februari visade gratistidningen De Pers att Harry van Bommel debatt med CIDI eller andra organisationer "är okritiskt stödja Israel" i sin förbikoppling. Enligt honom "klimatet tillfälligt förstört" av kriget i Gaza. Van Bommel tisdag, skulle 10 februari närvara vid ett möte med CIDI i samband med valet i Israel. Han skulle den natten utomlands talesmän för andra parter att engagera sig i debatten. Inbjudningarna som också smyckar hans namn hade skickats, men han drog sig tillbaka.
"I CIDI cirklar och allt runt det är mycket intresserad av mina åsikter", säger van Bommel. "Någon som Rabbi Evers genomför en kampanj av lögner mot mig. Jag behöver inte berätta för er just nu i mina politiska kretsar sådan historia. Rabbi Evers sade i NRC Handelsblad som jag själv ?? Hamas, alla judar till gasen ?? Jag grät. Det är helt enkelt inte sant. " CIDI och rabbin Evers, men ingen koppling till varandra, men han gör ser det som fyra händer på en mage ". De organisationer och personer som okritiskt stödja Israel" CIDI tar avstånd från denna dom; Hon har knäckt ofta kritiska anmärkningar i det förflutna om politik eller åtgärder av Israel.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Enligt min mening heeeft Harry efter sexskandal bara hans trovärdighet igen helt återfått. Nu talar han ut för människor i nöd. Människor i Gaza behöver decennier för att se hur begränsat sina friheter och deras land är ockuperat. De har ingen laglig möjlighet att överklaga detta. Ibland återstår bara men vägen av våld över. Men ännu bättre vore om det inte behövde komma till våld eftersom politikerna kommer att förstå världen att detta verkligen är den enda kvarvarande alternativet, ge dem något Israel kommer att närma stället vara så tillmötesgående i att sponsra statsterrorism. Då den inte har hela vägen för att nå ett Intifadan. Tills människor börjar se att jag gråter tillsammans med Harry.

Låt mig börja med att konstatera att det alltid är bra att stå upp för de förtryckta och utsatta mensen.Tegelijkertijd du måste protestera mot våld. Våld är aldrig för rechtvaardigen.De bugers Frågan är: hur är ockupationen uppstår och vilken roll har arabländerna och palestinierna spelat i bevarandet av frågan, kriget i 67 var en berättigad förebyggande krig, där Israel? inklusive Judeau, Samarien och Gaza hölls. Efter kriget, Israel var villig att ge upp territorier i utbyte mot fred. Det var inte precis positivt på gereageerd.In 2000-2001 har erbjudit palestinierna en egen stat. Arafat hade den chansen segel och började världskriget Intifada.In 2005 Israel ensidigt tillbaka från Gaza. Istället för att använda spade för att packa för att bygga på marken, terroristgruppen Hamas ökat sina raketattacker mot Israel. Hamas bryr sig inte om sitt eget folk; använder dem bara som ett verktyg i kampen mot Israel .Echte vänner av den palestinska saken skulle avstå från palestinierna kallar det våld, att erkänna Israel, att överge den vansinniga efterfrågan för flyktingarna i '48 och deras miljontals ättlingar - ett artificiellt sätt hålls problem - att återvända till Israel, och uppmuntra dem att ta en plats vid förhandlingsbordet och att vara beredd att göra smärtsamma eftergifter. Och naturligtvis bör det vara ett bra arrangemang för flyktingarna. Vidarebosättning i arabländerna eller den nya palestinska staten och ekonomisk ersättning. De bör särskilt bekräftas i sin slachtofferschap.Er finns många människor i Gaza i vedermödan och det är smärtsamt. Men genom Hamas, ringer de upp problem på sig själv. Sanna vänner av den palestinska saken skulle de voorhouden.Echte vänner vill inte prata med munnen.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha