Hans cornflakes friska?

Cornflakes är kända i Nederländerna av Kellogg varumärke ?? S. De rostade majsflingor som ofta äts till frukost, ofta med mjölk. Det finns olika typer av spannmål. Om förhandsvisning är tillgängliga, till exempel, choklad. Vad är skillnaden mellan det naturliga och choklad slag? Det finns också en stor skillnad med det klassiska frukostflingorna Brinta? Nyckelfrågan är: är spannmål friska?

Vad hans cornflakes?

Spannmål, majsflingor eller snarare, en produkt som omfattas av spannmål. Det är infödda till Nordamerika. ?? Majs ?? organ i engelska majs.

Hans cornflakes friska?


Om du köper en låda av spannmål står vid fronten toppen "Vitamin D och vitamin B". Kellogg ?? s indikerar därför att cornflakes har dessa vitaminer. Det låter bra, men hur många av dessa vitaminer är faktiskt där i cornflakes?

Vitaminer i cornflakes

Vitamin D
Vitamin D är 4,2 mikrogram väl representerade i cornflakes. Särskilt eftersom du gör varje dag 10 mcg behov. 100g cornflakes gör så redan för 42% av den rekommenderade dagliga dosen. Vitamin D är viktigt för starka ben och tänder. Det hjälper också mineraler kalcium och fosfor för att bättre absorberas av kroppen. Dessutom hjälper det en väl fungerande muskler.
Vitamin B1
100 gram majsflingor innehåller 0,91 mg av vitamin B1. Av detta behöver du 1,1 mg dagligen, så cornflakes redan ger 83% av den dagliga rekommenderade mängden. Vitamin B1 krävs för förbränningen av kolhydraterna i livsmedlet. Det spelar också en roll i nervsystemet.
Vitamin B2
Som en vuxen människa behöver du dagligen 1,5 mg vitamin B2 och kvinnliga 1,1 mg. 100g cornflakes gör män så redan för 80% av den rekommenderade dagliga dosen. För kvinnor är det 109%. För mycket vitamin B2 är annars inte skadligt. Vitamin B2 spelar inkluderar en roll för att upprätthålla nervsystemet och matsmältningssystemet.
Vitamin B3
Män har tillräckligt till 17 mg per dag och för kvinnor är 13 mg en lite lägre. 100 gram majsflingor innehåller 13 mg av vitamin B3. Män får så 100 gram cornflakes över 76% av deras dagliga rekommenderade mängden in, för kvinnor är det redan 100%. Vitamin B3 är delaktig i driften av nervsystemet.
Vitamin B6
Vuxna behöver 1,5 mg per dag av vitamin B6. Cornflakes har med 1,2 mg per 100 g 80% av alla här. Vitamin B6 är viktigt för matsmältningen och immunsystemet.
Vitamin B9
Vitamin B9 är viktigt att ställa metabolismen av detta vitamin, det finns ingen daglig rekommenderade mängden.
Vitamin B12
Per dag rekommenderas att ta 2,8 mikrogram vitamin B12. 100 gram av spannmål innehåller 2,1 mikrogram här, så 75% av den rekommenderade dagliga dosen. Detta vitamin bidrar till energiförsörjningen och möjliggör en fungerande nervsystemet.

Kostfiber

Med 3 gram kostfiber kan cornflakes kalla sig till en produkt med en fiberkälla. För att göra detta, nämligen minst 3 gram kostfiber i produkten ner. En annan cerealieprodukten är Brinta. I Brinta ca 10 gram kostfiber. Kostfiber är bra för matsmältningen. En undersökning av matsmältningssjukdomar Foundation visar att 90% av den holländska otillräckligt kostintag. Män bör nämligen 40 gram kostfiber per dag och kvinnor äter 30 gram. Cornflakes har 3 gram fibrer per 100 gram så inte mycket hög i fiber.

Socker i cornflakes

Naturliga cornflakes har 8 gram socker per 100 g. Detta är i jämförelse med Brinta något mindre än dubbel. I den version av choklad cornflakes fastnat med 39 gram per 100 gram av en stor mängd socker.

Protein

Proteinhalten är 7 gram per 100 gram absolut inte dåliga, men jämfört med Brinta är mycket lägre. Chokladen varianten har endast ca 5 gram. Protein är en byggsten för kroppen och gör att musklerna fortsatt stark och smidig.

Salt

I benvita flingor sitter med 1,25 g per 100 g men att en rimlig mängd salt. Speciellt om det rekommenderas att ta högst 6 gram per dag. Observera att upp, mindre är alltid friskare. 100 gram av spannmål innehåller så redan 21% av det högsta beloppet. När Brinta detta är 9% lägre.

Slutsats

Det rekommenderas inte i något fall att konsumera spannmål smaksatt som choklad. De naturliga cornflakes har hälsofördelar såsom vitamin D och vitamin B, men också ohälsosamma egenskaper såsom mycket socker och salt. Den innehåller också mycket mindre kostfiber än Brinta.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha