Halogenlampa

De flesta moderna skrivbord lampor förbrukar lågspänning halogenlampor sting. Om de misslyckas, kan du ersätta dem själv.

Men inga gängtappar

Det speciella med dessa lampor, är de inte skruvas utan insatt. Indikatorerna består av ett litet glas corpuscle som vid de två nedersta huggande stift. Genom vilka stift lampan får sin makt.

Format sting lampor

Sätt lampor kommer i två format. De identifieras av fackmannen med storleken på beslaget: den minsta "GY 6:35", den största med "G4". Skrivbord lampor har vanligtvis en G4-sockel.

Styrka av sting lampor

De är som andra lampor i olika styrkor, såsom 20, 35 eller 50 watt. Lamporna själva ofta inte se hur stor makt. Det skall ses på informationsskylten på undersidan av lampfoten, eller på den transformator som tillhör lampan. Ange sedan hur många Watt makt det levererar till 12 V. Denna förmåga är liknande till det av glödlampan.

Blinkande lampa genom oxidation av kopplingen

Om lampan blinkar eller släckas efter en viss tid, är det förmodligen inte ljuset, men vid uttaget. Med tiden kan beslaget oxidera eftersom, även om det också kan hända stiften i glödlampan.
För att lösa det genom att ta bort glödlampan ur sockeln och visa stiften. Vilka är svärtade, kommer de inte längre leda elektricitet väl. Vanligtvis gör du i så fall endast med en kniv för att skrapa bort den svarta insättning och ljuset tillbaka på plats.

Instruktioner för hur du byter en lätt sting

  • En söm glödlampa blir mycket varm. För att undvika risker är därför vanligen bakom en tunn glasskiva dig. Du måste ta bort den innan du kan byta en glödlampa. Hur det fastnat skiljer per lampa. Vanligtvis bör du försiktigt bort en fjäder om du behöver en bild med lamphållare och lossa alla;
  • Om ljuset har släppts, ta tag i botten av den platta sidan av glaskroppen, och dra ut den försiktigt. Observera att det inte finns några stift raster. Skulle det inträffa, då behöver du stiftet fortfarande i beslaget är ute med en puntbektangetje;
  • Rör den nya glödlampan med dina bara fingrar, eftersom huden är alltid en del fett. Att fett var i kontakt spåra ljusheten, som brinner när ljuset är på; Det kan skada lampan. Rör aldrig lampan endast med plastfilmen som används för förpackning eller med en rengöringsduk;
  • sätta lampan i sockeln; Stänga av ljudet rätt på kopplingen och skjut stiften helt i uttaget. Känn om ljuset är riktigt säker. Slutligen kan glasplattan dra åt igen.

Om skrivbordet är fortfarande inte fungerar, måste du byta montering i en specialitet. Det är inte så dyrt.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

GeachteHoe kan jag byta montering av en halogen? Gr och tack

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha