Hackare och pirater på PS3: de avslutar ännu?

Alberta Ahlgren December 27, 2015 Elektronisk 11 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Efter så ?? s fjärde året äntligen kommit: Hackare har lyckats Sony ?? s flaggskepp PlayStation 3 hacka. Tidigare har hon redan hunnit förvandlas till fabriksläge PS3 hårdvara stulna igenom för att flytta dörren till piratkopiering glänt, men nu kan de tränga till det yttersta insidan av konsolen. Finns det en väg tillbaka?

PSjailbreak eller PSgroove

Detta är faktiskt där allt började. Tack vare stöld av en USB dongle som används i fabriker för Sony att felsöka och testa i fabriksläge, lyckades en lag hackare självständigt utveckla sina egna USB-minnen med exakt samma syfte. Deras ursprungliga planen var för en pepprig pris inklusive Australien och på Internet för att sälja dessa illegala bitar av hårdvara, men Sony sätta stopp för ett domstolsbeslut utfärdades och försäljningen fick inte fortsätta. 1 ?? 0 för Sony, kanske du tänker, men du har fel: koden för PSjailbreak hamnade helt på Internet som PSgroove nedladdningsbara för alla. Så småningom tog det lite tid och ännu en senareläggning av Gran Turismo 5, ett efterlängtade racingspel, men Sony lyckades ändå vända PSgroove i den nya firmware, vilket också krävs för att spela slagklippare som Gran Turismo.

Den verkliga hacking: Underkänd Spill och GeoHotz

Själva förbud hacka PS3 började många tror bara åtta månader sedan, när Sony ?? ironiskt nog att omintetgöra försök till dataintrång ?? otheros funktionen, vilket möjliggjorde att ta bort för att köra Linux på din konsol. Många var rasande och i hans egna ord var hackare som nu har gett för öppnandet av PS3, företaget Känd Overflow och den berömda iPhone hacker GeoHotz, enbart för återlämnande av dem bort funktionen misshandlades till hacka.
Det första genombrottet i sina försök gjordes av Fail Overflow, hade sitt lag i själva verket några mindre nycklar PS3 som upptäcktes med sina liv själva att göra enkel kod körs, även om detta har aldrig bevisats. Nycklarna var ingen omedelbar fara för säkerheten i konsolen, till den grad att samma hacker iPhone för första gången jailbreakte, GeoHotz gjorde chip. Med frigöringsnycklarna han lyckades faktiskt att tränga djupare och djupare in i kärnan av PS3, tills det ögonblick han djupt begravda i koden nyckelkoder i alla de rotnycklar upptäckte. Dessa rotnycklar är i själva verket de koder som tillät spel från Sony är krypterade, så någon från det ögonblicket faktiskt homebrew program ?? s kunde göra för PS3. GeoHotz var också den första att få det ?? n hemlagad litet program på sin PS3, en enkel kod ?? Sup dawg, det ?? s GeoHot ?? på skärmen visas, kanske inte särskilt spektakulära i sig, men den första homebrew att någonsin köras på en PS3. Även denna ansökan och dess custom firmware som gjorde det möjligt tur släpptes, som återigen var ett hårt slag för Sony, men elektronikjätten har fortfarande en hel del i sin marsch innan det kommer att ge kampen mot hackare. Vad det har kastats in i striden kan läsas i nästa avsnitt.

Vad Sony gör det?

  • Firmware Uppdateringar: Med lanseringen av firmware-uppdateringar Sony säkerställer katt-och-råtta-lek som Apple och Nintendo har spelat redan fortsätter med hackare. Gång på gång låsa dem i deras nya versioner av de metoder som används av hackare och ställa dem som på piratkopiering / hacking för valet mellan tillgång till PSN eller göra mer med sina yrken.
  • Turning maten: Nyligen har Sony vände domstol mot hackare med en begäran om att låta den felande koden från nätet och få en anklagelse Fail Overflow och GeoHot. Även om oddsen är inte så bra att en av dem är dömd, är detta en stark signal från det japanska företaget att det inte finns kvar i handduken, som är förmodligen lika mycket eller mer avsikt än en verklig övertygelse.

Vad kommer att hända: en kort prognos

Chansen är ganska stor att ovannämnda katt och råtta-lek kommer att gå på ett tag mellan Sony och hackare. Sony är lyckligtvis långt ifrån maktlösa i den här frågan: PSP har fått bolagets erfarenhet i kampen mot hackare och pirater och PS3 har några system som tillåter dem att förbjuda helt en enhet med Internetanslutning. Mycket kommer också att bero på resultatet av de stämningar: en allvarlig mening skulle avskräcka många människor att engagera sig i piratkopiering och två viktiga element avaktivera häri, en frikännande däremot kan ge signal om att den japanska elektronikjätten är maktlös.
Vad som än händer, kommer båda parterna inte besegras utan strid eller övervinna, så det är förmodligen en mycket hård kamp att Sony kommer troligen att dra alla klutar för att skydda henne konsol.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha