Habajit sjel Anu ?? Arjeh Gebhard

Ingvor Naslund Februari 27, 2016 Utbildningen 10 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Många nederländska människor har lärt sig hebreiska, har gjort enligt boken "Habajit sjel Anu av Arjeh Gebhard. Boken berättar historien om huvudpersonen Maurice som har vunnit ett pris från JNF: en resa till Israel. De första kapitlen spelar i Nederländerna, men snart vi anländer till Israel där Maurice vistas som turist och fortfarande går att arbeta i en kibbutz. En bra läsning bok som bromsa kunskap om hebreiska förlängs.

Data

  • Titel: Habjit sjel Anu ?? en berättelse som börjar i Nederländerna ....
  • Författare: Gebhard Arjeh
  • år: 1988
  • Redaktör: Dick Coutinho, Muiderberg
  • ISBN: 90 6283 516 3

Innehållet i boken "Habjit sjel Anu '

Observera: boken börjar bakifrån och framåt och man läser den hebreiska från höger till vänster.
Många gör misstaget att nämna modern hebreiska hebreiska. Men hebreiska betyder bara hebreiska. Modern hebreiska, modererad ivrit och inte gamla hebreiska hebreiska atieqa.
Så Anie Lomed hebreiska = Jag undervisar Hebrew
Boken 'Habjit sjel Anu', tillsammans med boken "Melet 'släpptes. Denna sista bokomslag den hebreiska grammatiken. För grammatik innebär Melet kan användas som lärobok. För andra som inte är så förtjust i grammatikbok Melet nästa Habjit sjel Anu kan användas som referens. I Habjit sjel Anu inte hänvisar till Melet. Detta görs med avsikt att motivera läsaren att slå upp grammatiken. Genom att göra så regelbundet grammatiken behöver knappast mer att lära. Men i Awanim förteckning som omnämns Melet.
Arjeh Gebhard ger följande råd när man studerar läsning lektioner:
  • Läs berättelserna många gånger över.
  • Översättning ibland en lektion.
  • Utnyttja ordboken.

När berättelsen handlar om?
Boken inleds med en introduktion av hebreiska och karaktärerna. Huvudpersonen är Maurice som har vunnit ett pris från Jewish National Fund. Vi lär Rachel och Maurice i skolan vet var de får en geografi lektion om Israel och vad som sägs i historien om Theodor Herzl. Maurice och hans föräldrar besöka moster Rosa i Antwerpen som Maurits kommer att följa på sin resa till Israel. Maurice förbereder sig för sin resa bland annat köpa nya kläder. Från Schiphol lämna moster Rosa och Maurice till Israel. Mr De Vries, far till Rachel, gå med samma flygplan. Han gör affärer i Israel. Israel väntar son moster Rosa, Uri, dem. Han studerade historia vid Hebrew University i Jerusalem och kommer att vara deras guide. De besöker Jerusalem, Tel Aviv, Masada, Dimona och Eilat. Slutligen går Maurice i en kibbutz och arbete gör dem en lektion i oelpan. Maurice återgår sedan till Nederländerna.

Se Etsel

Denna hebreiska läsebok är mycket väl sätta ihop. Långsamt fick mer och mer kunskap om det hebreiska språket. Även om texterna är naturligtvis mycket enkel i början är det inte en barnslig bok. Snart vokabulären är expanderad. Det är klokt att följa råden från Arjeh Gebhard genom att regelbundet läsa högt berättelserna. Det är också klokt att inkludera texten i ett memo recorder så att texten också kommer att vara placerad på örat. Fråga om det behövs en israelisk i Nederländerna för att tala texten till korrekt uttal. Hebreiska Jag tror verkligen att du bör regelbundet följa för att förhindra att kunskap från att sjunka. Med kunskap om modern hebreiska kan också vara ganska lätt att läsa Toran.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (2)
Vickie Lagerlöf
  Like 2   Dislike 2

Vi kommer nästa år att göra en turné i Israel. Det är naturligtvis bra om du vill åtminstone några hebreiska talar och förstår. Det är därför jag tittar på böcker Habajit sjel Anu och Melet av Arjeh Gebhard. Vem vet var jag kan köpa den här boken?

Annalina Söderholm
  Like 2   Dislike 0

Dag, jag bara Melet kan hitta för dig - 2dehandsu gå med i ett bibliotek kan du reservera boken. Boken är åtminstone i vissa bibliotek aanwezig.Groet, Etsel

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha