Guldpriset: Aktuellt värde och tolkning

Guldpriset är en komplex data som ofta många frågor bland investerare. Vilka grundläggande insikt i förverkligandet av guldpriset är skyldig att tolka den på rätt sätt. Den här artikeln innehåller all information du behöver för att förstå värdeskapande och nuvärdet av guldpriset.

Guldpriset: vad?


En troy ounce guld Guld traditionellt ses som en säker investering i osäkra ekonomiska tider. Avviker dock verkligheten från denna idé. Priset på guld fluktuerar ofta kraftigt kriser, så försiktighet rekommenderas. Men på lång sikt, är guld föremål för en helt annan logik. Ädelmetallen är endast begränsad användning i branschen och är en råvara med lite "nytta" i den reala ekonomin. Guldpriset baseras därför konvention. När guld någonsin gått ur modet eller om bankerna väljer ett annat material som säkerhet, kollapsar priset. Eftersom guld i århundraden redan anbud och smycken varar detta scenario är orealistiskt. Priset på guld uttrycks vanligtvis i en internationell priset i dollar eller euro per troy ounce. En troy ounce är lika med 31,1 gram. Särskilt prissättningen är att till skillnad från andra råvaror, aktier eller valutor, inga fundamentala uppgifter ligger till grund för priset. I själva verket finns det inga sådana saker som kvartals eller budgetsiffror som du som investerare kan gå vidare till att investera. Innan du köper guld, är det därför viktigt att informera dig tillräckligt om de specifika egenskaperna hos guld som en investering. Det är avgörande däri, det sätt på vilket priset på guld bildas. Den här artikeln ger en inblick i särdragen i guldpriset, som tar dig tillbaka och hur du kan avgöra om det är en bra tid att köpa guld. Även några ihållande myter om guld som en investering ogiltigförklaras.

Hur guldpriset bestäms?

Guldpriset bestäms av en mycket komplex uppsättning faktorer som påverkar varandra i olika riktningar. Även om det inte 100% konsensus handlar om exakt vilka komponenter alla spelar en roll, brukar antas att den näst viktigaste är:
  • Efterfrågan på och utbudet av fysiskt guld
  • Den globala ekonomiska tillväxten och förhållandet mellan tillväxten i olika delar av världen
  • Priserna på råvaror såsom råolja
  • Nivån på inflationen
  • Den globala penningmängden och penning ingripanden av centralbanker
  • Nivån på räntorna på statsobligationer

Eftersom denna blandning av faktorer leder ofta till oförutsägbara resultat, ibland såg misstänksamt på prissättningen och dess konspirationsteorier och andra misstankar om prismanipulation är ofta inte långt borta. Det skall heller inte hjälpa att guldpriset lång tid på en mycket dunkla sätt tillkännagavs för världen. Sinds1919 satte fyra stora brittiska banker kallar sig två gånger dagligen fast pris. Publikationen, än guld som den globala referens. För att öka insynen infördes ett nytt system för elektronisk fastställande mars 2015. Systemet bör ge större öppenhet.

Var kan jag hitta den aktuella guldpriset tillbaka?

Det nuvarande priset på guld är att finna i en mängd olika webbplatser. Många av dessa platser är dock av tvivelaktig tillverkning och ofta gömmer sig bakom organisationer med sina egna agendor. När allt kommer omkring, ofta säljare av guld som erbjuder information "tjänst". Även om dessa två platser är privatägda, är den mest använda och de ses ofta som tillförlitlig:
http://www.kitco.com/
http://www.goldprice.org/

Är guldpriset för närvarande är högt eller lågt?


Den historiska guldpriset sedan 1914 Regelbundet kommer virtuellt eller i verkliga livet människor stöter du försöker stift som nu är det perfekt tid att köpa guld, sedan sälja den. Sådana åsikter är ofta baserade på ofullständiga uppgifter. Till exempel är det då enligt nuvarande prisnivåer och / eller nivåerna av det föregående året i syfte att förespråka köpbeslutet. Om du vill börja handla guld, är sådan rådgivning viktigt att inte blint följa och informera i god tid ändå. Eftersom du det aktuella värdet på guld kommer att kunna göra en korrekt bedömning en funktion av ett eventuellt köp, är det viktigt att överväga detta i historiskt perspektiv. Det högsta priset uppnåddes när märke $ 1900 per troy ounce överskreds under 2011. En tidigare huvudtopp var år 1980 till $ 887 per troy ounce. Men det är intressant att också titta på priset justerat för inflation titta på nuvarande prisnivåer att uppskatta bättre. Då visar det sig att priset på guld har nått en ny rekordnivå på $ 2650 på höjden av 1980, baserat på prisnivån på 2014 1980. En nyligen lågvattenmärke var 2001 av $ 291. Ännu ett annat tillvägagångssätt är att titta på medianvärdet. Under fyrtio år mellan 1974 och 2014 som var på $ 706. På lång sikt kan allt ovanför det således betraktas som ett relativt högt pris och allt under ett relativt lågt pris.

När är det en bra tid att köpa guld?

Om du letar efter ett svar på frågan om rätt tid att köpa, då är det viktigt att ingjuta följande i åtanke: ingen kan säga exakt när det är en bra tid att köpa guld. Precis som alla andra investeringar, priset verkligen mycket oförutsägbar. Men hjälper det att dra lärdom av det förflutna. Mellan 2001 och 2011 guldpriset steg nästan hela tiden. Dessa år var alltså extremt gynnsam för att köpa guld. Men sedan priset började falla tillbaka systematiskt. Observera också att mycket stressande händelser såsom den ekonomiska krisen 2008 verkar utöva liten inverkan på den långsiktiga utvecklingen av guldpriset. Även guldpriset när först fick ett gäng femmor, återhämtade sig relativt snabbt, så effekterna av krisen på lång sikt diagram är knappt märkbar. Detsamma kan sägas om vägen, som andra världskriget. Det är därför oerhört viktigt att inse att guldpriset är ofta mycket ombytligt och inte logiskt utvecklas med den globala ekonomiska utvecklingen. Den enda mönster som är mer eller mindre alltid förblir intakt är att det gör bra i tider av hög inflation, guld eller åtminstone förbli stabila.

Myter om guld som en investering

Myt 1: Guld är inflationssäker
Mellan 1934 och 1968 guldpriset var praktiskt taget stabil. Förmodligen under denna period nästan trettio år myt uppstod att guldpriset är fast värde. I alla andra tidsramar, visar guld sig precis som en särskilt volatil investering. Egentligen finns det egentligen aldrig ens varit tal om prisstabilitet, eftersom när vi tittar på tömda priser, även under perioden efter 1934 var det en systematisk minskning i pris. Ett annat skäl till varför guld ofta ses som ett fast värde, har att göra med goda resultat under perioden inflationen. Reaktionen av guldpriset på inflationen kan inte likställas med bestående värde.
Mythe2: Guld är en säker investering
Tanken att guld är en säker form av investeringar är relaterad till idén av bestående värde och är kanske den mest långlivade myt som cirkulerar på den dyrbara metallen. Guld därför ofta ses som en god familjefar och investeringar kommer att användas för att få en portfölj med främst aktieriskförhållande. Men den som tittar på siffrorna måste inse att guld i det förflutna ofta en särskilt riskfylld investering visade. Till exempel, föll priset under 2013 med så mycket som 28%.
Myt 3: Guld minskar i värde när ekonomin är bra
Eftersom guld ses som en säker tillflyktsort för perioder då ekonomin i tunga vattendrag, samtidigt trodde att värdet faller sönder när ekonomin kommer under ånga. Siffrorna visar här annars. Under perioden mellan 1991 och 2007 växte ekonomin efter några få undantag, nästan hela tiden. Men föll guldpriset 9 år, för att återvända under 2001 förrän efter det låga start växer i slutet av detta år.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha