Guide till den nya versionen av Prezi

Nordal Hagelin Februari 27, 2016 Elektronisk 11 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Prezi är ett online-verktyg för att skapa presentationer. Det är en ersättning för programmet Microsoft PowerPoint. Med Prezi är mycket mer möjligt. Detta är en fördel, men om du aldrig har jobbat med det här programmet kan vara särskilt svårt. I oktober 2012 har Prezi en ny version. Den här artikeln förklarar hur du skapar en vacker presentation med den här versionen av Prezi.

Börjar med Prezi

Är du trött på att göra tråkiga PowerPoint-presentationer och till något annat? Då Prezi erbjuder denna möjlighet för dig. Prezi är ett online-program som du alltid ha din presentation redo när du har en Internet-anslutning. Du kan också spara Prezi så att du kan ta det på ett USB-minne. Till att börja med Prezi bör du gå till webbplatsen för Prezi: Prezi.com. På denna webbplats du skapar ett konto. Nu när du har gjort detta kan du börja skapa en Prezi.

Grunden för Prezi

Om du loggar in med ditt konto är en stor plustecknet på skärmen tillsammans med texten "New Prezi. Klicka här för att börja göra din första Prezi presentation. Ange första Prezi en titel och valfri beskrivning. Nu kan du välja en layout. Vi väljer att tömma börja genom att klicka på bilden "vita" och klicka på "Välj". Den Prezi är fortfarande mycket tråkigt. Först kommer vi att definiera en färg pall.
Lägga färg till din Prezi
Klicka högst upp på skärmen på knappen "mall" som är knappen där tre varv som triangeln är tillsammans representerade i färgerna grönt, blått och rött. Då väljer vi att anpassa aktuellt tema. Som standard skärmen "trollkarl". Här kan du definiera en färgen på din bakgrund, infoga en bild som 3D och infoga en logotyp. Om du vill lägga till mer färg till din Prezi Klicka på "Avancerat". Här kan du ställa in olika typsnitt, färger, text och färger på standardformulär. Även här du möjligen kan även ändra din bakgrundsfärg eller göra mer specifik. Om du har alla dina inställningar är korrekta, klicka på "Klar" -knappen.
Infoga bilder, medier och former
Du kan infoga bilder på två sätt. I själva verket kan du ladda bilder från datorn, men du kan också söka efter bilder med hjälp av Googles sökmotor. Genom att tillämpa den senaste sätt du inte behöver spara bilden, men du kan ladda upp dem direkt i din Prezi. Filmer för in på samma sätt som de bilderna. Dessutom kan du infoga en mängd olika former såsom symboler och pilar genom att klicka och klicka på positionen i Prezi där du vill placera dessa former.
Infoga bildrutor
Ramar kan vara så stor eller liten som du vill. Du kan välja torg och runda bågar. Du kan också välja layouter som kan tyda på ett schema eller process. I de flesta fall väljer en att lägga till text i ramar.
Lägga till text
Lägga till text i Prezi är enkel. Du klickar där du vill att din text. Förfölja kan du välja mellan tre typer av text och skriva vad du vill. Du kan rotera textrutan och ändra storlek igen genom att klicka på textrutan och tryck på plus- eller minusknappen. Varv görs genom att flytta musen över en av punkterna i textrutan. Det verkar ett scoop som låter dig rotera texten. Dessutom kan du enkelt dra textrutan till en annan position.
Infoga bana
Du vill Prezi sker på ett visst sätt. Detta görs genom att lägga till en väg. På vänster sida av skärmen, klicka på "Redigera väg." Om början tas ofta en bild av hela Prezi genom att klicka på "Lägg till aktuell vy" här är en symbol för en kamera. Bara se till att Prezi än nytta visas på skärmen så att allt är på det. Klicka sedan på de objekt du vill visa i din Prezi. Siffror visas i kronologisk ordning presentation. Genom att skjuta trycka på siffrorna eller plustecken, kan du ändra sökvägen.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha