Gäsp ... du får rätt sömn?

Om väckarklockan att löpa ut sex timmar ?? s morgonen, då du är den typen som glada och vaken står sängen? Som efter kvällen den åtta timmar, nickar bakom en kall kopp kaffe sitter? Eller glider du tidigast tolv timmar ?? natt under bladen och man bör inte våga för tidigt att vakna? Kort sagt: är du en morgon- eller kvällsmänniska? En man har behöver mer sömn än andra. Även de tider när du ska sova och stiga varierar från person till person. Är en passform och utrustad med fem till sex timmars sömn, den andra kan inte göra utan åtta timmars sömn. Mängden sömn som personen behöver dessutom beror också på ålder. Behandla ?? S ?? n sömn, t ex som 16 till 18 timmar. Som gradvis minskar när man kommer in i tjugoårsåldern. Dessutom varierar djupet på sömn. Barn sover ofta djupare än vuxna. Som ålder ökar, minskar djup sömn.

Men varför är sömn så viktigt?

Många människor ignorerar deras behov av sömn, eftersom det inte passar in i deras schema. Kvälls Människor borde helt enkelt vara tidigare än önskat stå upp, de vill vara i tid till sitt arbete. Och morgonen människor slåss deras sömn om besökarna dröjer längre än planerat. Kort sagt: det ignorerar kroppen behöver sömn. Naturligtvis som inte alltid inträffar. Ändå är det lämpligt att få den nödvändiga mängden sömn som passar dig.

Sömn är så viktigt av följande skäl:

  • Sova är ett sätt att återställa hjärnan. Neuroner arbetar mindre så att de kan återhämta sig.
  • Sov sent du lär dig bättre. Det finns till exempel bevis för att aktiviteten i hjärnan där under lärande, upprepas under sömnen.
  • Sova är ett sätt för att skydda kroppen.
  • Sova kan berätta något om kroppen. Vissa forskare tror att hjärnan under sömnen skanna kroppen ?? ?? problem och sjukdomar och detta exempel kan klargöra hjälp av en dröm.

För lite sömn

Inte sova är mycket ohälsosamt för människor. Det gör det möjligt att öka stress och minskar känslighet. Orsakar farliga situationer kan uppstå. Dessutom människor som sover för lite relativt tjockare än andra människor eftersom de äter mer. Tillräckligt skäl för att få tillräckligt med sömn. Och för att lyssna på din kropp. Man kan säga att varje person sin egen ?? slaapbioritme ?? har. Kroppen visar om du känner dig i form på ett sent skede för att gå till sängs och lämna igen. Eller om du föredrar är 10:30, så att du klockan sex vilade bredvid din säng.
Ett tips: Håll en gång medan en dagbok över din slaapbioritme ?? ??. Vilken tid gick du till sängs? Vilken var din sömnkvalitet? Vid vilken tid du fick på? I vilken utsträckning kände du dig utvilad?
Ta reda på om du är att avondman morgonen eller fru och gå utrustad med livet!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha