Gruppsex brottslingar: gruppvåldtäkt, sexualbrott

Grupp Sexualbrottslingar: gruppvåldtäkter och andra sexualbrott. Under de senaste åren har det varit en hel del uppmärksamhet i media på fenomenet grupp våldtäkt. Det är ofta pekas ut som en möjlig förklaring till den fördärvliga inflytande MTV kultur, där du kan se filmer där kvinnor är undergivna attityd kommer att vara att män och kvinnor som är villiga sexobjekt eller sexleksaker är porträtterade. En sådan enda faktor teori misslyckas.

Gruppsex brottslingar

 • Introduktion
 • Incidens
 • Person och personlighet förövaren och psykopatologi
 • Gäng eller nära grupper
 • Offret
 • Idéer om brottslingar över offer
 • Kulturell bakgrund av brottslingar
 • Familjesituation
 • Brott före gruppvåldtäkten
 • Återfall för sexualbrott
 • Återfall till andra former av brottslighet
 • Slutsats

Introduktion

Under de senaste åren har det varit en hel del uppmärksamhet i media på fenomenet grupp våldtäkt. De är våldtäkter där två eller flera gärningsmän är inblandade. Det är ofta pekas ut som en möjlig förklaring till den fördärvliga inflytande MTV kultur, där du kan se filmer där kvinnor är undergivna attityd kommer att vara att män och kvinnor som är villiga sexobjekt eller sexleksaker är porträtterade. En sådan enda faktor teorin faller kort och är för enkelt att hantera verkligheten. Genom komplexa kriminellt beteende såsom gruppvåldtäkter, måste det sökas förklaringar på många olika nivåer och områden. Hittills i världen är knappast någon forskning på detta fenomen. Jan Hendriks och Catrien Bijlevend har det aktuella kunskapsläget i en rad placeras i artikeln ?? Gruppsex brottslingar; situationen ??. Vi ger det att sammanfatta.

Incidens

På förekomsten av grupp sexualbrott har lite eller ingenting är känt. Det verkar som om gruppvåldtäkter förekommer oftare än förväntat, särskilt under krig. Koncernens Sexualbrott är inget nytt fenomen: mellan 1911 och 1930, ungefär en tredjedel av våldtäkterna begicks av unga människor snarare än i grupp.
Ungefär en fjärdedel till en tredjedel av de misstänkta som anmält sig till en pro rättvisa rapportering i samband med sexualbrott, har varit inblandad i en grupp sexualbrott. Offren är nästan alltid bekanta förövarna och nästan alltid hitta dessa brott utanför familjen. I den nederländska situationen årligen innebär cirka 200 grupp av brottslingar.

Person och personlighet förövaren och psykopatologi

Det finns relativt lite känt om personlighetsdrag i grupp sexualbrottslingar. De verkar ha en låg genomsnittlig intelligensnivå.
Till skillnad från solo förövare beskriver grupp av brottslingar i olika personlighets frågeformulär som mindre neurotiska, betonar behövande och impulsiv. Inte heller skulle de vara mer utåtriktad och mindre erfarna svårigheter i det sociala samspelet. Till skillnad från solo brottslingar är brottslingar till koncern flickor osynlig blyg och de har ofta flera sexuella erfarenheter och solo förövare. Forskning visar också att vid grupp av brottslingar mindre psyko än solo brottslingar. Också inlärningssvårigheter inte verkar förvånansvärt ofta förekommer i grupp brottslingar.

Gäng eller nära grupper

Ofta finns det inte en sammanhållen grupp. Förövarna begår brott i olika kombinationer. Så det finns ingen konspiration, de kriminella grupper består av informella grupper av vänner och tillfälliga bekantskaper. En klar ledare är närvarande i en del av gärningsmannen grupperna, men ofta är det inte. Det kan då sägas vara initiativtagare, som alla kan ändra denna roll under brottet.
Gruppvåldtäkter av gäng hittade sporadiskt. Det handlar inte om gäng, men nära grupper - ett koncept som utvecklats av Yablonsky 1959. nära gruppen har följande fem egenskaper:
 • en oklar roll individen;
 • begränsad sammanhållning och gruppsammanhållning;
 • en flyktig karaktär;
 • lite avtal om funktionen av den kollektiva eller grupp;
 • ändra ledarskap.

 • Den genomsnittliga klasstorleken är 4 och den genomsnittliga åldern för brottslingar är 14.

  Offret

  Profilen av offret är enligt följande:
  • I nästan alla fall är kända för gärningsmannen grupp eller en av gärningsmännen.
  • Det handlar ofta utsatta flickor från konflikt familjer.
  • Offret är ofta något yngre än förövarna.
  • Offren är relativt frekventa offer för våldtäkt.
  • De har en låg utbildningsnivå.
  • Ibland offret tidigare haft sex med en av de skyldiga.

  Idéer om brottslingar över offer

  Förövare ofta skilja mellan fina flickor och dåliga flickor eller smutsiga flickor och goda flickor. Smutsiga flickor är sexuellt tillgängliga. De är sluts där du som en pojke inga pengar att spendera och du behöver inte ta av den. Skillnaden mellan dessa två typer av flickor genom att identifiera förövarna med gott exempel, bjuda in en tjej att vara med några killar att rida runt i bilen. Endast Slettebakken ?? ?? gå hit och så antar ?? s inbjudan innebär att hon vill ha sex och motstå tolkas som förknippas med spelet eller falska. Grupp Förövare verkar ofta veta hur du plocka upp en flicka, men de tycker att de har i sina ögon ?? smutsiga flickor ?? behöver inte dekorera.

  Kulturell bakgrund av brottslingar

  Solo Förövare och särskilt pedofiler är av inhemskt ursprung. De flesta i gruppen av brottslingar, dock från etniska minoriteter. Antilleans därmed överrepresenterade.

  Familjesituation

  Många förövare växer ofta upp utan en far i en konflikt familj. Brottslingar tillbringar mycket tid hängande runt på gatorna. Föräldrar är ofta omedvetna om vad deras barn gör på gatan. Det verkar finnas någon större skillnad i det avseendet mellan familjerna gruppsexualbrottslingar och andra brottslingar.

  Brott före gruppvåldtäkten

  Det finns att gruppera brottslingar ofta en generalist kriminella karriär mönster. I 25% av fallen kommer till rån, 4% för våld, skadegörelse 8%, 38% för stöld och våld, 17% sexualbrott och 8% för både rån och sexualbrott.

  Återfall för sexualbrott

  Det finns bara en känd forskning om återfall av brottslingar grupp. Denna studie visar att 10% av brottslingar åter förolämpa efter en period av högst 18 år. Denna procentsats skiljer sig knappast från den solo förövare. Väl går att gruppera brottslingar mer tid över innan de återfalla i brott. Det finns inga faktorer som korrelerar med sexuellt återfall. Det kan inte förutsägas som sannolikt kommer att göra att återfalla i brott. Vad framgår av denna studie som behandlade gruppen av brottslingar inte återfall. Men se upp: det är ett litet antal.

  Återfall till andra former av brottslighet

  När det gäller återfall till brottslighet i allmänhet, en upprepning gärningsmannen i särklass största delen av gruppen av förövare av sexualbrott.

  Slutsats

  För närvarande finns det inte tillräckligt vetenskaplig kunskap för att fatta välgrundade beslut om bakgrunden och orsakerna till grupp sexualbrott. En faktor teorier är en stor brist. Det verkar grupp brott ha mer att tillfällighet än sexualbrott som begåtts av en enda gärningsman. Det ser på gruppen sexualbrott går främst till en olycklig kombination av brottslingar, tillgång till en sårbar flickan och gruppdynamik av tiden. Hendriks och Bijleveld notera att det kan vara mycket svårt att hitta dessa slumpmässigt, situationsfaktorer, att riskera i denna typ av gärningsmannen.
  När det gäller tillvägagångssättet i denna grupp av brottslingar, verkar det som om de skulle kunna dra nytta av behandlingen. Behandlingen bör inriktas på sexuella frågor, annan brottslig verksamhet och andra antisociala aspekter av beteenden.
  Klicka här för en artikelserie om skyddstillsyn: Vad gör Kriminalvårdsväsendet; Reaktans; Circle / stadier av beteendeförändring av Prochaska och DiClemente; Förövarna av våld i hemmet; Loverboys; Lag villkorlig frigivning; Elektronisk övervakning / styrning elektroniska / husarrest; Kognitiva färdigheter Tänk innan du gör; STATISK-99; Samhällstjänst; RISC; Motiverande samtal.
  (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha