Gruiten i grundskolan

Den nya läroplanen i skolan syftar till att öka frukt- och grönsakskonsumtionen hos barn. Ordet är en sammandragning av Gruiten: äta frukt och grönsaker. SchoolGruiten hjälper grundskolor för barn på ett roligt och pedagogiskt sätt att lära sig sunda matvanor.

Barn inte äta hälsosamt

I Nederländerna, konsumtionen av frukt och grönsaker bland skolbarn för lågt. Konsumtionen av frukt och grönsaker innebär: att äta bitar av frukt och grönsaker. Här ute dricker saft.
Enligt de kostråd, den rekommenderade dagliga dosen av frukt för barn i åldern 4-12 år, två stycken per dag. När det gäller grönsakskonsumtion, rekommenderar Världshälso 150 gram grönsaker per dag för barn i åldrarna 4-12.
Av barnen i Nederländerna, i åldrarna 4-12 år, 70% äter frukt dagligen. 40% äta på en dag eller två bitar av frukt, och ca 30% äter en bit frukt per dag. En liten andel av barn aldrig äta frukt.
För grönsakförbrukning är att mer än hälften av dessa barn äter grönsaker varje dag. ?? N som 25% av barnen äter grönsaker nästan varje dag. 10% av barnen äter ännu mindre ofta grönsak. De andra barnen att äta grönsaker mindre ofta eller aldrig.

Plan

Det är klart att frukt och grönsaker är en viktig del av en hälsosam kost. Nämligen frukter och grönsaker innehåller viktiga näringsämnen som kroppen behöver för att fungera korrekt. Vad som också är säkert är att barn inte alltid förtjust i frukt och grönsaker. Spontant barn föredrar helt enkelt att ta en påse chips än på ett äpple. SchoolGruiten Initiativet är en beprövad effektiv metod för barn att vänja sig vid ett regelbundet intag av frukt och grönsaker.
För att göra konsumtionen av frukt och grönsaker att stiga, det finns flera hälsofrämjande läroplan ?? S finns på Public Health Service inom hälsosam kost och motion. Ett av dessa projekt är Schoolgruiten. Programmet är inriktat på att äta tillräckligt med frukt och grönsaker. Det viktigaste är att barnen tillsammans i klassrummet frukt och grönsaker äts i åtminstone två fasta dagar i veckan. Även en läroplan för år 7 och 8 utvecklat lektionsplaner och stöd till andra klasser. I programmet ingår en video, en webbplats, affischer och gruitboxen ?? ?? (matlådor med plats för frukt.
Primära skolor kan välja mellan tre modeller för att få frukt och grönsaker i skolan:
  • Gruitmodel 1: leverera. En leverantör levererar frukt och grönsaker på veckobasis i skolan.
  • Gruitmodel 2: pickup. Skolan tar hand om att samla in frukter och grönsaker.
  • Gruitmodel 3: ge. Det frågar föräldrarna på fasta dagar för att ge en servering av frukt och grönsaker med det.

Ansvaret ligger i sista hand hos föräldrarna, men på initiativ av skolorna kan arbeta tillsammans för att uppnå en hälsosammare kost. Om situationen i skolan och hemma inställd kan arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål: en annan och därmed friskare kostvanor hos barn mellan 4/12 år.
SchoolGruiten är ett gemensamt initiativ av ministeriet för hälsovård, välfärd och idrott, ministeriet för utbildning, kultur och vetenskap, produktnämnden för trädgårdsnäring, ministeriet för jordbruk, natur och livsmedelskvalitet och Nederländerna Nutrition Centre.
Det kan antas att när ett barn deltar i Schoolgruiten detta barn överlever i genomsnitt 0,37 år längre och förblir friska längre. De medicinska kostnaderna kommer därför också att vara lägre. Villkoret är att de deltagande barnen efter grundskolan period fortsätter också att äta mer frukt och grönsaker.

Resultatet av SchoolGruiten

SchoolGruiten det verkar vara att arbeta; enligt en studie vid universitetet i Amsterdam visar att barn efter två år av att äta mer grönsaker och frukt än den föregående perioden. Detta fungerar bara positivt på hälsan. Därför SchoolGruiten stimuleras och barnen redan nästan just detta med läraren åtminstone två gånger i veckan går Gruiten. Det verkar som om utbudet av frukt och grönsaker så lovande. Barnen är verkligen på ett anbud ålder, så vad som lärs ut nu som en vana för kan upprätthållas resten av sitt liv. Med andra ord, kan dessa vanor uppnå en livslång effekt.

Slutsats

Många nederländska folket ofta äter ohälsosamt och att ändra det är viktigt att lära barn i tidig ålder sunda matvanor. Regeln är 200 gram grönsaker och två portioner frukt per dag. De flesta av de nederländska folket inte får detta. Den SchoolGruiten utgör ett viktigt bidrag till detta mål att uppnå detta. När barn redan blivit vana vid en tidig ålder att äta frukt och grönsaker, nämligen, som ökar chanserna för dem senare i livet få sina dagliga behov av frukt och grönsaker. Och av denna anledning SchoolGruiten så viktigt i denna ålder.
(0)
(0)
Tidigare artikel Köp en gaming laptop
Nästa artikel Gravida och vin

Kommentarer - 1

Åh, så om du verkligen gör ditt bästa för de fattiga brat att urmen Friséesallat och spenat genom halmen, som levererar fyra månader (0,37 år) längre liv, under förutsättning att denna vana även ytterligare upprätthålla liv? Min slutsats skulle vara bra, äpple eller päron eftersom de är trevliga, men jag kommer inte längre kämpa för att fortsätta. Tack, mycket lugnande, kommer vi att ontgruiten!

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha