Gråter ohälsosamt?

Många människor gråter banal. De gör därför allt för att hålla sina tårar så länge som möjligt för sig själva. Ändå är vi de enda "fyrbenta vänner" som gråter. Tårar av sorg, smärta eller glädje är alla säkert inte främmande för oss. Men vad som faktiskt gråter och gråter så frisk? Vädra oss att gråta egentligen på? Om det senare är fallet, varför vi känner efter en bra gråta bula, fortfarande mer än fysisk stress?

Varför vi gråter?

Vuxna gråta särskilt att uttrycka sina känslor, men det är sannerligen inte alltid fallet. Således gråta den enda kommunikationsmedel tillgängliga för spädbarn. Gråtande barn, för att göra klart först och främst att de behöver något, eller att något går fel. Vuxna kontrast gråta för att uttrycka känslor av smärta, sorg eller glädje. Och på Alzheimerpartiënten gråter när den programmerades i deras hjärnor.

Är en kvinna gråta fråga?

Crying kvinnor är så mycket mer verklig än män, och är fortfarande en kvinna gråta fråga? Ny forskning visar att kvinnor gråter i genomsnitt fyra gånger i månaden. En man gråter däremot knappast en gång i två månader. När kvinnor gråta, gör de så mycket mer intensiv och längre. Det fanns också en stor skillnad på anledningen till att vi gråter. Kvinnor gråter vanligtvis från maktlöshet, och medan män tenderar att bearbeta sin vanmakt genom att agera aggressivt. Män gråter huvudsakligen positiva och / eller sentimentala tårar. Till exempel på en seger för sin favoritklubb eller födelsen av en son eller dotter. Män Tears kommer i många fall tillsammans med känslor av stolthet, mod och kamratskap.

Hormonet prolaktin

Att kvinnor gråter mer än män, sökas i stort sett i biologiska skäl. När allt kommer omkring, kvinnor har högre nivåer av prolaktin än män. Det är ett organ hormon som vår kropp främjar mjölkproduktionen. Tillräckligt Överraskande kvinnor kommer att gråta att gå snabbare. Vetenskapliga studier visade verkligen att exempel och när barnet skriker, prolaktin i kvinnans kropp sjunkande dra upp. Prolaktinnivåerna hos män däremot, är mycket lägre. Med dem dominerar det manliga könshormonet testosteron, som har en hämmande effekt på gråta. Som män ålder, de producerar mindre testosteron. Det är anledningen till att äldre män gråta snabbare.

Varför gråter i bolaget?

När vi gråter mest? Resultaten av den senaste forskningen visar att den i särklass mest vi gråter när vi är i sällskap. När allt kommer omkring, vi gråter främst eftersom vi vill bli tröstade, och då företrädesvis av någon som är vår mycket varmt om hjärtat. Det är därför vi gråter de flesta kvällar, när vi är tillsammans med vår partner. Så vi är mest trött. Vi kan erbjuda våra långa ackumulerade tårar, äntligen släppa loss.

Gråter nu frisk

Vi åkte dit för att göra det alltid utgå från att gråta lindra? och så är hälsosamt, men är det verkligen så? Enligt forskarna, är detta definitivt inte fallet. Att gråta är verkligen en mycket uttömmande aktivitet som det visar sig. Den inandning medan gråt är anmärkningsvärt kort, vilket orsakar vår puls under ett rop kan vara så hög som 2 hundra per minut. Under en sådan rop stiger vårt blodtryck med 135 procent. Därför är vårt syre i vårt blod kan minska avsevärt. Det är därför vi under och efter en rejäl rop, inför svår huvudvärk och ögonproblem.
Att gråta lindra oss, är bara delvis sant. Vi mår bättre genom reaktion av andra. När vi sitter och gråter på våra egna, oftast känner vi sannerligen inte bättre, tvärtom. På grund av det faktum att de andra lyssnar oftast när vi gråter, vi kommer att må bättre. En medalj har alltid två sidor, och det är inte annorlunda här. Efter en sådan ett rop i sällskap med andra, vi ofta inför en känsla av skam, eftersom vi släppa sånt. Och på så sätt kan vi börja känna sämre igen ...
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Alla ovanstående är kvar gråter ohälsosamt? Jag är mycket trevliga och vackra, men faktiskt tror trodde hela mitt liv som gråter är frisk tills jag vad above've läst är jag någon som verkligen gråter mycket skäl, men det är konstigt, jag mår bättre när jag gråter när någon mig skadar eller gör dig arg eller verdrieteg.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha