Grönt te: S / Z

Victorie Wikström Februari 27, 2016 Näring 2 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Grönt te är hälsosamt och gott. Nederländska och lär detta speciella te bättre och bättre. Om du vill bekanta sig med grönt te, kan det vara bäst en strävan. Vilken typ av te du nu faktiskt har? Vad passar din smak? Vilket te är bitter eller söt och precis vad om förberedelserna?

Teer

I den här artikeln hittar du följande theesorten:
  • Grönt te: Sencha
  • Grönt te: Sencha
  • Grönt te: Sencha First Flush
  • Grönt te: Soui Bu
  • Grönt te: Taiping Houkui
  • Grönt te: Krut Temple of Heaven
  • Grönt te: Ti Kui
  • Grönt te: Xiang Bo Lu
  • Grönt te: Yin Long

Grönt te: Sencha

Om te
Sencha te finns i både Kina och Japan. Kinesisk ginseng skördas från april till slutet av juli. Te du har olika kvaliteter. Den kvalitet som produceras i april och maj, känns igen på de släta, smala mörkgröna blad. Den Sencha produceras i juni och juli, å andra sidan mycket lättare och mer gult. Dessutom är det grövre och bredare och innehåller vanligtvis några stjälkar. Ju enklare kvalitet används ofta som grund för te. Smaken av teet är mjuk att blommig sura, beroende på kvaliteten.
Beredning av te
Du behöver en tesked te per kopp te. Infusionstiden är tre till fyra minuter. Inte längre, eftersom te kan vara bitter. Efter att dra teet har en neon gulgröna till grön färg. Detta är beroende på kvaliteten på teet. Vanligtvis neon grön färg av skörden i april och maj, och gulgrön färg av skörden i juni och juli. Teet är minst två års lagringstid. Men fräschare te, desto mer aromatiska.

Grönt te: Sencha

Om te
Den Sencha te från Japan skördas från mitten av maj till mitten av juli. Te är tillgängligt i olika kvaliteter, kvaliteten har att göra med färgen på bladet. Bladen är stora, långa och har en ljusgrön till mörkgrön färg. Smaken av te är bitter fruktig mid-böter.
Beredning av te
Du behöver en tesked per kopp te. Ge varmvatten av 70 till 80 grader. Te bör ta tre till fyra minuter. Efter att dra teet har en blekgul till gulaktig grön färg. Teet är 2 till tre års hållbarhet.

Grönt te: Sencha First Flush

Om te
Sencha First Flush är en typ av te från Japan. Teet skördas från slutet av april till början av maj. Bladen har en mörkgrön färg och det blandas med en del ?? ??. Teet är mycket sällsynt och ges årligen till endast en liten mängd. Dricka te är en upplevelse.
Beredning av te
Använd upp en tesked per kopp te och använda vatten 60-70 graden.De te tar ungefär tre minuter, och bladen kan finnas kvar i te, eftersom det är aldrig bitter. Efter att dra teet har en ljusgrön färg. När te smakar alger eller spenat, har du använt för hög dos. Genom att tillsätta vatten försvinner te. Teet är obegränsad hållbarhet vid förvaring i aluminiumfolie i kylskåp. Om te är för varmt, tonar doften snabbt.

Grönt te: Soui Bu

Om te
Soui Bu är en ekologiskt te arter från Nordvietnam. Teet skördas från slutet av maj till början av augusti. Bladen samlas i det vilda. De ibland över tre meter höga antika te träd regelbundet skördas i huvudet med händerna. Bladen torkas sedan i solen, handen skakas och rostas över träkol. Sedan är handplockade. Teet är mycket sällsynt och ges endast i små mängder. Bladen är långa, fräck och oregelbundet vridna. Färgen är mörkgrönt. Det är de finaste teer från Vietnam. Smaken av teet är mild, fruktig, fräsch och kryddig.
Beredning av te
Använd en tekopp en inte för full tesked och använd inte kokande vatten. Te tar cirka tre minuter, men något längre är inget problem. Teet är upp till två år, men direkt efter skörden är en riktig delikatess.

Grönt te: Taiping Houkui

Om te
Taiping Goukui är ett te från Kina. Taiping själv ligger i Anhui-provinsen, ett område som har förklarats en skyddad natuurgbeieden. Tebuskarna växer ganska ogästvänligt som är knappast tillgänglig för folket. Det sägs att det finns apor används för att samla bladen. Som kan förklara namnet. Kärlek innebär nämligen apa och Kui innebär först. Med andra ord: det är första te skördas genom apor i Taipings området. Skörden är från april till maj. Bladen är långa, öppna och har en jade grön färg. Teet har en fräsch och fruktig smak.
Beredning av te
En tekopp, behöver du en hel tesked te. Tiden migration är fem minuter eller längre, eftersom te är inte bitter. Efter att dra teet har en fjäder grön färg. Hållbarheten är tre till fyra år.

Grönt te: Krut Temple of Heaven

Om te
Krut Himmelens tempel är den mest kända varumärket bland kinesiska teer. Teet är förpackad i kartonger med 250, 500 och 1000 gram och är oftast mycket billig. Skörden av te är från maj till mitten av augusti. Tidningen har en jade grön till mörkgrön färg. Det är en enkel te med en bitter smak.
Beredning av te
Använd upp en tesked per kopp te. Infusionstiden för teet är ca tre minuter. Efter att dra teet har en grön färg. Eftersom te är mycket sammandragande, är det lämpligt att kasta bort första brewage och dricka på andra. Hållbarheten för te är tre år.

Grönt te: Ti Kui

Om te
Ti Kui är en typ av te från Kina, i regionen södra Anhui. Skörden är från april till maj. Ti innebär sju och Kui gör bäst. Med andra ord är detta den finaste och bästa sortering och urval av tebladen från området. Te har länge varit känd för de ödmjuka och varaktig arom. Bladen är långa, och roteras ljus. De har en olivgrön Jade grön färg och har några silvertips. Teet har en mild fruktig smak.
Beredning av te
Använd en tekopp en väldigt full tesked te. Infusionstiden är tre till fem minuter, men kan också vara längre. Faktum är att te inte bitter. Efter att dra teet har en ljus fräsch grön färg. Teet är inte ömtåliga.

Grönt te: Xiang Bo Lu

Om te
Xiang Bo Lu kommer från Kina och är en välkänd och populär te. Sedan 1961 är det produceras. Teet består av två fina blad som just har öppnat och en knapp. Det är en särskild te, som skördas i april. Bladen har en jade grön färg. Te i sig har en fräsch och mild smak och en persika doft.
Beredning av te
En tekopp, behöver du en hel matsked te. Tids migration är tre till fyra minuter och teet är knappast bittert. Efter att dra teet har en ljusgrön till gulaktig klar färg. Teet är 3-5 års hållbarhet.

Grönt te: Yin Long

Om te
Yin Long är en typ av te från Kina. Bladen sorteras för hand och torkas i järn, öppna pannor. Faktiskt är de försiktigt rostade. Som ett resultat håller mild doft slangen. Skörden är i april. Bladen har en jade grön färg, som är omgiven av fuzz. Smaken av te är mycket trevlig, mjuk och milt fruktig.
Beredning av te
En tekopp, behöver du en hel tesked te. Det är bättre att inte använda kokande vatten. Vandringen Te tid är fem minuter och bladen kan vara kvar i te. Efter att dra teet är en grön-brun att tända orange färg.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Alma Berggren
  Like 4   Dislike 0

Vad är kostnaden för grönt te "Temple of heaven" till 500 gram och 1000 gram? Grtjes B.R.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha