Grenoble, staden mer tillgänglig för personer med funktionshinder

Grenoble, staden mer tillgänglig för personer med funktionshinder

Sammanslutningen av förlamad Frankrike gav sin årliga undersökning om tillgängligheten av städerna i Frankrike. I år var Nantes avsatt av Grenoble.

För första gången blev Grenoble stad i Frankrike mer tillgängliga för personer med funktionshinder, i enlighet med den fjärde barometer tillgänglighet förlamad Frankrike Association publicerat måndag 11 feb.

Med denna nya rankning "APF är en förbättring av den gemensamma tillgänglighetstillstånd i Frankrike."

Nantes, som höll topplaceringen i tre år, avsattes av Grenoble med ett genomsnitt på 18,4 / 20. Belfort Nantes och dela andraplatsen med 17,4 genomsnittet.

Positiv bedömning, tar riksgenomsnittet en extra punkt från 12/20 i 2011 till 13,2 år 2012.

Fyra städer har ingen genomsnittlig

Låg rankade, har fyra städer som inte erhållit menar, det är Chaumont, Moulins, Evreux och Digne-les-Bains. Femton städer var inte den genomsnittliga förra året.

Större städer släpar efter, i Marseille bild inspelad 10,7 / 20. Besançon, Valencia och Dijon är också sent. Paris uppnått betyget 13,2, det hade i genomsnitt 13,5 år 2011.

På den positiva sidan, personer med funktionshinder prisa tillgängligheten till vissa platser som köpcentra, postkontor, biografer eller pooler.

Men några svarta fläckar kvar. Nära butiker och medicinska kontor är lätt åtkomliga. "Frankrike har en av världens bästa hälso- och sjukvårdssystemen, men det förblir oåtkomlig för personer med funktionsnedsättning" fördömer APF.

Frankrike finns 2015

Lagen om 2005 års handikappmandat tillgängligheten för funktionshindrade personer i alla byggnader som är öppna för allmänheten före den 1 januari 2015. APF förblir "mycket mobiliseras för att tillträde respekteras i Frankrike 1 januari 2015 ".

Hon betonade att "tillgänglighet inte är delbart eller förhandlingsbara och det är en nationell skyldighet sedan 1975".

Källa: "Barometern tillgänglighet flyttar städerna," Association of förlamad Frankrike den 11 februari, 2013.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha