Grekland; Pelion semesterparadis, dagsutflykter

Ambrosia Holgersson Februari 28, 2016 Underhållning 11 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Förutom de vackra byar som kan hittas i regionen Pilio, det finns också för att göra trevliga resor. Med tåg, bil eller en organiserad resa till en av de många kloster. Här är en beskrivning av några av dessa möjliga resor.

Allmänt

Pelion är erkänd som en utväg av gudarna i Olympen. Men i dagsläget dessa gudar inte dyrkas, så nu kan alla besöka denna oupptäckta ö, en region historiker har mer än 4000 år av bebyggelse.
Eftersom regionen är så gamla, upptäcktes av många ännu, det finns mycket att beundra, titta och njuta. Till exempel, utforska ön med tåg, bil eller bara ta en trevlig dagsutflykt.

Trevlig resa

Den här turen går från Milina till Trikeri, en resa på ca 32 km. Med bil du kör genom flera dolda vikar. Trikeri är vita hus i gamla dagar var invånare fiskare, sjöman eller de svepte svamp.
Hamnen i byn ligger lite längre och kallade Agia Kyriaki. De få hus som kallas byn har byggt runt hamnen. När man är här, tycks ha stått stilla tid. Krogar erbjuder färsk fisk varje dag, sitta på terrassen kan man identifiera den fisk de vill äta, som sedan bereds.
Från Trikeri man går med bil genom Lafkos inlandet, mot sydöstra kust. Detta måste vara vad man vill se ett val; Katigiorgis och Kastri stränder eller stränderna i Plataniás och mikro. Katigiorgis är en liten fiskeby och har flera stränder. Kastris erbjuder ljudet av havet, och det är här för att surfa väl. Den vackra bukten i Plataniás rymmer olika typer av båtar. Här är ett bra tillfälle för en lunch att konsumera till exempel. Efter lunch vandrar vi mindre än femton minuter till stranden i Mikro.

Det lilla tåget i regionen

Denna anslutning byggdes omkring 1895, med idén att transportera den odlade frukt. Slutpunkten bör vara Volos, som här, frukten skulle ombord för handel. Den första anslutningen som var rik Pelion, var Volos - Ano Lechonia och var ca 13 km lång. Sedan ville skapa en andra anslutning till Milies, med ett avstånd av 16 km. Detta verkade lätt, men broar över flera dalar måste byggas.
Ångtåget körde dagligen till 1970 och ned och bidragit till ekonomiskt välstånd. Nyligen har ånga tåg entusiaster igen Let It Ride. Under sommarmånaderna är det ångar från Ano Lechonia till Milies. Tågresan är 28 km lång och tar ungefär en timme. Det dröjer genom olivträd skogar, backar, broar till denna vackra bergsby. Till att börja rida, är Moutzóuris vänt 180 grader.

Dagstur från Pelion

Med buss, är regionen sprids i riktning mot Meteora klostren. När halvön övergavs, är miljön som en mycket plattare. Sedan stiger förhastat nära Kalambaka klippformationer. Här på toppen var ca 700 år sedan av munkar lägga ner mer än 20 kloster.
Idag finns trappor uthuggna i klipporna, men vid tiden för att bygga klostren, besteg de. I de olika grottor som fortfarande existerar har levt eremiter. Av alla kloster finns sex öppna som är uppbyggd kring 12-talet för att skydda invånarna från attacker utifrån.
För att nå klostret är en promenad, en brant stigning. Väl på toppen kan du njuta av fantastisk utsikt. Den bysantinska kyrkan med ikoner och fresker ?? s står här besöks.
Sedan avslutar ett besök den mest kompletta kloster som ligger på Grand Meteora. Här, bland annat, livsstil munkarna genom tiderna visade. Också innehålla ett besök i kyrkan som är i klostret, matsalen, och gamla verktyg och manuskript visas. Efter besöket i detta kloster påbörjas med resan tillbaka till Pelion.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha