Grekiska mytologin, gudinnan Artemis

Artemis är tvillingsyster till Apollo och hennes pappa är Zeus. Hon var närvarande vid födseln av hennes bror Apollo. Genom födelsen av hennes mamma frågade Leto Artemis hennes far att alltid förbli oskuld gudinna och få födas. De omfattar den gravida kvinnan är, men det kan också Artemis obarmhärtigt straffa.

Allmänt

Under sitt äktenskap med Hera var Zeus regelbundet utomäktenskapliga affärer. Till exempel, en gång hade han ett förhållande med Leto. Leto var gravid och behövde en plats där hon kunde föda sitt barn. Många länder fruktade hämnd Hera och Leto vägrade gästfrihet. Endast ön Delos Leto tillåten på dess territorium. Här Leto födde tvillingar, dotter Artemis och Apollo son.
Artemis var beskyddare av vilda djur, och gudinnan av jakten. Hon var gudinna förlossning och månen. Artemis älskade robust territorium, och sällan kom på berget Olympus. Med människor hon nästan aldrig kom i kontakt.
Hennes viktigaste helgedom i Efesos och anses vara en av de sju antika underverk i världen. I detta tempel Paulus försökte efter Jesu uppståndelse att predika den kristna tron, som orsakat ett tumult på den tiden.

Utseende av Artemis

  • En vacker, lång unga jägare
  • Klädd i en kort tunika
  • Prydd med pil och båge
  • Hennes hundar vid hennes fötter
  • Ibland med en månskära på pannan

Artemis gudinnan av födelse

Artemis är den äldsta av tvillingarna. När hon föddes, hon såg den kamp som hennes mamma hade att leverera vid födseln av Apollo. Artemis hjälpte sin mamma med förlossningen och chockad av förlossningen hon frågade sin far Zeus att alltid förbli oskuld. De efterlyste också för alla kvinnor som hade kunna hjälpa födelse.
Som beskyddare av kvinnor, Artemis såg särskilt unga flickor, kvinnor under förlossningen och oskulder.

Artemis och kvinnor

Artemis drog sällskap av kvinnor över män. Dess effekt bestod därför av sextio Oceanids, nymfer och dödliga, alla var tvungna att vara oskuld. Det finns också ett samband med kvinnfolk få amazon. Dessa amasoner sov bara en gång om året med en man. Kom från denna natt föda en son, var lika med dödade, fick döttrarna få leva.

Merciless Heid

Artmis gjorde allt för kvinnor, men de bröt sin kyskhet Artemis drog sedan sina händer bort dem. Princess Callisto var också en del av följe av gudinnan. Naturligtvis Zeus hade hans öga på henne, vände sig i Artemis och förfört den unga jungfru. Det dröjde inte länge förrän Artemis upptäckte att Callisto var gravid. Trots förklaringen Zeus vägrade att hjälpa Artemis Callisto. Hon bytte gravid kvinna i en björn och jagade henne. Zeus förbarmade sig över hans tidigare älskarinna och placerade henne, tillsammans med sin son i himlen. De är mer känd som den store och Lilla Björnen.
Prince Actaeon var också en anhängare av Artemis. Han hade gjort ett löfte om kyskhet, men hade oturen att se gudinnan nakna när de tog ett bad i skogen. Ogenerat Artemis gjort honom till en hjort, och han blev dödad av sin egen flock hundar.

Det trojanska kriget

Artemis har också att göra med det trojanska kriget. Kung Agamemnon var på väg till Troja för att få tillbaka sin fru. Han sade ganska skrytsam att han skulle vara en bättre jägare än Artemis. Detta tog omedelbart hämnd genom att sätta vinden, vilket gör att fartygen kom inte längre fram. I utbyte mot vinden krävde de dotter till kungen som ett offer. Agamemnon låta sin dotter för att få altaret, tog Artemis synd om henne och skonade henne. Hon kallades en tjänare av gudinnan.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha