Graviditet: vecka 5-8

Eber Åhlund December 26, 2015 Hälsa 16 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Från den femte graviditetsveckan, verkligen kommer att börja utveckla ett barn. Ofta kan ses från denna period med en graviditet också bra om du är gravid! Barnet kommer att förändras under denna period ett slags grodyngel, en liten person med armar och ben. Alla organ kommer att utvecklas. Runt den sjunde veckan, är det klokt att kontakta en barnmorska, för det första ekot. Själv kan du under denna period få lite buksmärtor. Detta beror på att livmodern växer. Många kvinnor upplever under denna period också vissa problem med tarmarna. Detta är en del!

Vecka 5

I den femte veckan av graviditeten, börjar verkligen att göra en baby. Även om det endast har en längd av 2 mm, och formen hos en kaffeböna. Denna vecka hjärtat tillämpas. även det centrala nervsystemet bildas.
Denna vecka kommer du att märka att du missar din tid. Det är hög tid att köpa ett graviditetstest. Ofta är dessa barer där du kissar över. I urinen nu ligger nämligen hormonet hCG. Detta hormon är ännu inte föreligger i stora mängder i urinen. Det kan därför vara att testet är ännu inte helt klarlagt. Du skulle göra klokt i att upprepa testet, sedan igen efter några dagar.
När du vet att du är gravid, kan du ansöka till mödrar för mödrar. HCG hormaan att du nu har i urinen, är något som många kvinnor med fertilitetsproblem har en brist. På så sätt kan de få hjälp med att få ett barn.

Vecka 6

Barnet är nu mycket lik ett grodyngel. I en vecka har han varit dubbelt så stor. Han är ca 5 millimeter lång. I den sjätte veckan, är ett huvud bildas, och bröstet och buken kommer att byggas. Dessutom uppstår i veckans en grund för många viktiga organ, såsom magen, tarmar och lungor. Vid slutet av den sjätte veckan börjar hjärtat att slå. Detta är dock ett eko ofta svårt att se.
Du själv kan nu bra för din kropp, upptäcker att du är gravid. Hänt allt, och detta kan ha en stor effekt! Så du kan vara mycket trött, mycket fina saker som du tidigare trodde plötsligt inte längre önskar och ditt luktsinne kan öka. Det senare resultatet är ofta att du har en plötslig munkavle av en viss doft.

Vecka 7

I vecka sju av graviditeten blir barnet läder storlekar. Vad som tidigare var små stubbar kommer nu att växa i armar och ben, där även händer och fötter framöver. I slutet av den sjunde veckan, har alla organ är fullt utvecklad. Men placeringen av kropparna ändras senare.
I den sjunde veckan, är det klokt att kontakta barnmorskan. Är en utnämning göras för mellan den åttonde och tolfte veckan, för ett ultraljud.

Vecka 8

Barnets huvud är i den åttonde veckan fullt utvecklade. Ögonen på barnet sittande hela vägen till den sida av huvudet. Också, är huvudet nu så stor som resten av kroppen. I ansiktet börjar börjar utveckla allt.
I den åttonde veckan, växer livmodern mycket snabbt. Detta gör att du lider av magsmärtor. Som ett resultat av hormonerna i kroppen kan du få en hel del problem med dina tarmar. Tarmrörelserna blir långsammare. För din egen kropp för att hjälpa lite, är det bäst att bara äta små portioner och ingen dricka prick. också mat som ger en hel del gasbildning, till exempel kål, kan du undvika att bli bättre.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha