Graviditet Vecka 4

Den lilla kluster av celler i magen för närvarande växer i rasande fart. Det är i kort tid av två celler multipliceras till en boll av 1 mm hos många tusentals celler. Cellerna har tilldelats de uppgifter redan en grupp av celler har varit engagerad vid formning av barnet, är en annan grupp i processen för att bilda moderkakan, eller moderkakan, medan den senare gruppen befattar sig med formning av banorna som för skydd av spädbarnsvård. Det äger rum i detta skede ett stort antal saker i kroppen. I livmoderhalsen en slem koagel bildas för att stänga. Runt livmoderhalsen slappnar av musklerna närvarande finns och under slemhinnan i livmodern kommer upp blodkärlen så att det snart kommer att bli lättare att få näring till det växande embryot. Allt som allt, förbereder livmodern sig för de närmaste månaderna för att vara en trygg miljö för fostret.

Bröst

Eftersom hormonbalansen genomgår förändringar, finns det ofta i början av graviditeten frågan om ändringar i brösten. Brösten börjar att behålla fukt och kan därför utveckla en utbuktning, vilket gör många kvinnor, särskilt i början av graviditeten ofta klagomål om smärta eller ömhet i brösten. Följaktligen är riktningen för eller extra känsliga bröst som ett av de första graviditet signalerna ses. Den extra bröstömhet, som ibland kan åtföljas av en stickande smärta är ofta mycket irriterande. Det bör noteras att dessa fenomen i allmänhet, till vilka de närmaste två månaderna kommer att vara mindre. Vad gör längre kunna fortsätta känna känsligheten i bröstvårtan, särskilt när kläder gnuggar tillsammans. Under utvecklingen av graviditeten brösten växer långsamt eftersom det under graviditeten mjölkkörtlar utvecklas. Vad som också ofta märker är att området är större runt bröstvårtan och det är tydligare än någonsin genomgår brun färg. De små knölar som visas runt bröstvårtorna är olja körtlar som har till uppgift att se till att bröstvårtorna vara flexibla och därmed mindre risk för så kallade spruckna bröstvårtor.

Akne

I början av graviditeten är det möjligt att det är mer sannolikt att lida av akne än normalt. Acne uppstår namenlijk ofta under påverkan av hormoner, tänker på vanligt problem med akne under puberteten. Eftersom hela hormonella systemet är mer eller mindre står på dess huvud och stora förändringar äger rum, kan det också ha sin effekt på bildningen av finnar. Om du som kvinna har normalt även om finnar, särskilt precis innan menstruationen, då detta problem kan uppstå särskilt i början av graviditeten. Vanligtvis är denna situation förbättras under graviditeten. Om du tar medicin för acne, rådfråga läkare för att avgöra om användningen av denna potential också kan ha negativa effekter på barnet. Självklart gäller detta också vad du använder andra läkemedel.

Mood

Den psykologiska tillstånd under graviditeten kan vara olika för graviditet. Det kommer att finnas både fysiskt och psykiskt en hel del på dig. Hur och om det passar in på dig, är på förhand inte säga. Det beror på både dig och din omgivning. Och för den delen, är varje människa annorlunda. Vissa kvinnor är allvarligare, eftersom mer tänker på framtiden. Andra kommer att ha mer problem med tvivel eller misstro, lättstekt eftersom de vet att de är gravida, men det finns inga ytterligare yttre egenskaper kan observeras. På grund av de förändringar i hormonnivåer också förekomma ofta våldsamma känslor, oron ofta både skratt samt gråta, eftersom dessa känslor i praktiken är närmare varandra än man kan tro vid första gången. Och även om det är ofta lättare sagt än gjort, kan du prova det bästa att bo så nära till dig själv, och du behöver inte oroa sig alltför bekymrad över vad som händer med dig.
Fler artiklar om graviditet och bevaling hittas på min speciella om detta ämne.
(0)
(0)
Tidigare artikel Isla de las Muñecas

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha