Graviditet: vad händer i din mage?

Graviditet är, förutom födelsen av ditt barn, den mest unika vad en kvinna kan hända. Du känner annorlunda, magen är tjockare och du känner allt, känslor dig kan inte beskriva. Men vad händer nu faktiskt i magen när man är gravid? I följande artikel här kommer att vara borta djupare in i det. Hurra! Du är gravid! Så snart du har att positivt graviditetstest i dina händer, det finns en helt ny värld öppnar upp till dig! Graviditet består av tre faser, som beskrivs nedan:

Månad 1-3:

De första 3 månaderna kommer att hänvisas till som "kritiska" månader. I detta 3 månader, att risken för graviditet är i själva verket störst. Efter den ökända 12 veckor, är du då ofta i den "säkra zonen". Denna första fas är det viktigaste skede av graviditeten, men det är nästan omöjligt att se, i detta skede utvecklar ditt barn snabbast. Vid 4 veckorna av graviditeten, är barnet ofta runt 2 mm i storlek, medan de 12 veckorna av graviditeten, är detta redan ca 9 cm!
Omkring 6-7 veckor slår hjärtat av allt och ryggrad, har nervsystemet och hjärnan redan utvecklats mellan 5-7 veckor. Mellan den 6: e och 8: e vecka fram ögon och öron och få armar och ben visas. Efter de första tre månaderna du faktiskt sitter i en miniatyr människa i din mage med alla tillbehör, det enda som återstår att göra från och med nu, växer! Barnet väger efter de första 12 veckorna på cirka 60 gram.

4-6 månad

Under denna period barnet upptagen för att träna rör sig i magen. Detta är också det stadium där du kan känna ditt barn flyttar. Från månad 4 till månad sex, växer ditt barn från ca 60 gram till ett kilo! Slutet av denna fas, är barnet ca 35 cm lång! Barnet kan skilja ljus och mörker och har redan små naglar och duniga hår över hela kroppen. Nu se upp med vad som sägs och görs, eftersom ditt barn kan nu höra ljud!

7-9 månad

Den sista kilometern är den längsta. I denna sista fas att utveckla organ är helt vars hjärnor är de snabbast växande delar. Efter sex månader, väger barnet ca 1 kg och är 35 cm lång. Denna sista fas, kommer barnet att växa så fortfarande bra. Ögonen gå runt i 27: e veckan före den första öppna och ditt barn är officiellt lönsamt! Naturligtvis är det fortfarande bättre ändå trevligt att hålla några veckor i magen ditt barn. Barnet utvecklat en vit fet lager på kroppen, som kallas talg. Detta skikt du ser ofta vid födseln. Vid födseln är barnet ca 3500 gram och 50 cm.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha