Graviditet: Risk för kemisk exponering Miljö


Det finns många saker att gravida kvinnor bör undvikas: de viktigaste är cigaretter. Det finns överväldigande bevis för att rökning är mycket skadligt för barnet i utvecklingsländerna, eftersom det kan leda till för tidig födsel och låg födelsevikt, samt öka risken för plötslig spädbarnsdöd. Det finns också övertygande bevis för att alkohol, i sin tur, kan vara skadliga och den officiella råd är att undvika det helt och hållet, även om en del forskning tyder på att det inte är farligt om det tas i små mängder. Vi måste också tillägga att några mjuka ostar, råa ägg, fet fisk, rå fisk och skaldjur, lever och koffein har visat sig vara potentiellt skadliga.

Vad är mer, har College of obstetriker och gynekologer publicerade ett papper om "potential inte vederlagt" riskerna från exponering för kemikalier i miljön under graviditeten: det sägs att målet är att öka medvetenheten och inte skrämma kvinnor, men listan är så stort att det är svårt att föreställa sig hur det inte kan orsaka larm.

Listan innehåller en bit av allt från duschtvål kosmetika, konserver eller förpackade i plast, ny bil och nya möbler, även de icke-stick kastruller.

Som College of obstetriker och gynekologer, bör gravida kvinnor minska exponeringen för kemikalier och det är:

• Använd färska livsmedel i stället för bearbetade dem;
• minska förbrukningen av livsmedel och drycker i burkar och plastbehållare;
• minimera användningen av hudkräm, kosmetika, duschgel och parfymer;
• undvika att köpa nya möbler, tyger, non-stick stekpannor och automatisk gravid eller ammar;
• undvika rök som kommer från färg,
• undvika bekämpningsmedel och trädgårdsmaskiner.

College of obstetriker och gynekologer säger att den vill informera kvinnor så att de kan göra ett välgrundat beslut, men hans rapporten konstateras också att det är omöjligt att bedöma risken för dessa exponeringar, risken för "cocktail" av kemikalier som vi alla Vi träffas varje dag. Författarna även staten "det är osannolikt att någon av dessa visar är verkligen skadligt för de flesta barn", men sedan fortsätter med att rekommendera specifikt till kvinnor antar en "säkerhets före graviditet" detta synsätt och risktagande, även när det kan vara minimal eller till och med ogrundade.

Bland de kemikalier inblandade finns bisfenol A, som finns i drycker och burkar; ftalater, som finns i så gott som allt från plast mattor, kosmetika, bilar.

"Detta förhållande är verkligen värdelös och inte ge råd till mödrar" dundrade Dr Alastair Hay, professor i ekotoxikologi vid universitetet i Leeds "Jag skulle hellre se RCOG goda råd klart, såsom att inte röka under graviditeten och begränsa "koffeinintag." Författaren av studien, Dr. Michelle Bellingham omgående kontrade med att säga att dokumentet var riktat till vårdpersonal som måste råda kvinnor i prenatal klass, och tillade: "Vi försöker att ge kvinnor, inte skrämma . Det finns ett tomrum just nu, när det gäller information om kemikalier. "

Dr David Spiegelhalter, professor vid University of Cambridge, sade: "Dessa rekommendationer försiktighets stil" better safe than sorry "och överdrivna rekommendationer är inte nödvändigtvis noll effekt: kan mata ångest och avleda uppmärksamheten från skador känt , såsom dålig kost, rökning och alkohol. "

Försiktighetsprincipen är väl etablerad inom medicinen: 2011 EU har förbjudit BPA i nappflaskor, även om Food Standards Agency sade att oberoende studier har visat att även när de konsumeras på höga nivåer, BPA absorberas snabbt, filtreras och elimineras genom människohandel och därför är det inte utgör ett hälsoproblem. Vi möter hälsorisker på en daglig basis och vi måste ta personligt ansvar för vårt välbefinnande. Det finns viktiga budskap om hur att hålla sig frisk under graviditeten, men kanske de risker som deklarerats av College of obstetriker och gynekologer tenderar att underminera säkerheten med denna långa lista över produkter som kvinnor skulle kunna undvikas i syfte att minska sannolikheten för att, vi upprepar, de är potentiella men obevisade.

6 juni, 2013

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha