Graviditet fjärde till åttonde vecka

Nytt liv börjar med fusion av cellkärnan av spermier och oocyten med varandra. Ägget befruktas, det kallas zygot. Det nya livet har börjat. Men vad händer nu efter sammanslagningen av de två kärnorna. Hur utvecklingen sker i de första fyra veckorna, har redan diskuterats i en annan artikel. Denna artikel kommer ett steg vidare i utvecklingen, det vill säga utvecklingen av den fjärde till åttonde vecka.

Innehåll

  • Embryot
  • Hjärtat av embryot
  • Amniotic
  • Neuralrörsdefekter embryo
  • Segmenterad konstruktion av embryot
  • Humant

Embryot

Embryot, fäst vid hängande axeln, utför en rotation på 180 grader i den fjärde veckan av utveckling. Det finns samtidigt, stora utvecklingen placera i germinala skivor. På grund av denna utveckling, kommer den första plana embryo uppvisar en C-form. De skapar också sidokrökningar. Du kan ändra formen på embryot vid den tiden, lite jämfört med en svamp; hatt lite avlång, som äggulan stjälken.

Hjärtat av embryot

Om rotationen är nästan klar, är gulesäcken absorberas i embryot, och bildar därigenom ursprunget till tarmarna. Navelsträngen har nu också utvecklats från stjälk. Det finns redan en navelvenen och navelartär, som just har dykt upp. De är i förbindelse med de första embryonala blodkärl. En av dessa fartyg har redan bett en rytmisk sammandragning: i hjärtat av embryot. När en graviditet fyra veckor du kan redan se detta tydligt på en ultraljudsundersökning; en rörlig livstecken!

Amniotic

Amnion är membran som omger foster och chorionic membran är vad som är runt chorionholte. Under rotationen av embryot den expanderande fostervattenhålan tar chorionholte mer och mer. När denna process är avslutad, de två membranen ligger an mot varandra och de växer samman. Embryot flyter i fostervattnet. Amnionvätska skyddar embryot från chocken, yttre tryck och uttorkning, och embryot kan flytta den lätt. Fostervattnet produceras av den inre sidan av amnion. Fostervattnet är helt uppdateras var tredje timme genom utbyten med moderns blod.

Neuralrörsdefekter embryo

I början av den fjärde veckan skapas på baksidan av embryot ett spår i längdriktningen eftersom ektodermet på båda sidor delar mycket. Framstår som två veck som växer tillsammans. Om dessa två veck är sammansmälta med varandra, resulterar i ett rör; neuralröret. Neuralröret är då fortfarande öppen på båda sidor. Även i neuralrörsdefekter, är ryggmärgen utvecklas, dessa öppningar ansluter sig. Vi ser också en stark svallning av huvuddelen, det är dessa hjärnor som tillämpas.

Segmenterad konstruktion av embryot

Från den 20: e dagen, ser vi att det finns segment ursprung i mitten av embryot, på sidorna. Under en period av 18 dagar, det uppstår tre segment per dag. Den segmenterade konstruktionen av människan är särskilt igen i den successiva kotorna, ryggmärgssegmenten och nerver i huden. Varje segment är en sclerotome att skilja en dermatom och myotome. Ryggraden segmenten bildas från sclerotomen. Huden segmenten härstammar från dermatom. Musklerna är ordnade i segment konstruktion. Vi talar om myotomen.

Humant

Det är fortfarande inte riktigt något mänskligt att känna igen embryot i slutet av den fjärde veckan. Det har lite som en räka. Den oogaanleg är närvarande i den markerade huvudsektionen. Även om vi ser tre av de sex sk gäl valv. Dessa är utsprång i nackregionen, från vilken bland annat kommer underkäken och struphuvudet uppstå. Den säregna utseende av embryot vid början av den femte veckan, bestäms av brankiala valv, det primitiva mun strax ovanför hjärtat och ?? ?? svans. Från och med nu, är embryot blir mer och snabbare som en liten människa, utvecklar fostret i. I förhållande till huvudet växer mest. Ögonen bildas vidare, dessa fortfarande är lite på den sida av huvudet. Också, näsan och munnen är vidare utformad. Öronen visas ovanför halsen är märkt. Den embryonala svansen försvinner. Fingrarna visas snarare än tårna. Detta beror på att de fattiga får något för sin utveckling på benen.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha