Graviditet: 5 Livsmedel att undvika under amnings


Inget behov av att förändras radikalt diet under amning: alla de näringsämnen tas kommer naturligtvis först i bröstmjölk, vilket innebär att det är nästan omöjligt att beröva barnet av objekten i nöd. Det finns dock vissa livsmedel som du bara bör undvika under denna fas.

1 - Fisken

Det är inte nödvändigt att undvika det helt och hållet, men ammande kvinnor bör begränsa sitt intag av fisk på grund av dess innehåll kvicksilver. Du kan inte göra utan en god smörgås med tonfisk, från tid till annan? Kom ihåg att den maximala rekommenderade dosen av tonfisk per vecka är 170 gram.

2 - Alkohol

Åsikter blandas: vissa hävdar att man kan dricka med måtta, medan andra avråder att dricka alkohol under amning. I båda fallen, definitivt måste du hålla ett öga på din konsumtion: alkohol kan göra det svårare att producera bröstmjölk, och vissa låtar kan skada eller trakassera barnet. Om du drack ett glas även tillfälligt, måste du vänta minst två timmar före amning.

3 - Koffein

En kopp morgon är bra, men överdriv inte. För mycket koffein kan orsaka sömnlöshet hos barn och kom ihåg, koffein finns i vissa läskedrycker och te, samt i vissa receptfria läkemedel för vanliga sjukdomar. Bara för att vara säker, alltid komma ihåg att läsa etiketten.

4 - Kryddor

Din kost bör inte vara helt smaklös, men kan behöva ge upp en del krydda ... särskilt om du gillar kryddig mat. Alltför kryddor kan orsaka kolik till barnet, så du bör undvika livsmedel mycket rutinerade med kryddor som vitlök eller chilipulver. Naturligtvis är alla barn olika, så om din inte verkar besväras av kryddor, kan du concedervele ibland.

5 - C-vitamin

Vitamin C, som normalt gör så mycket bra i detta fall är faktiskt kopplad till blöjeksem hos spädbarn. Så var försiktig med mat rik på vitamin C, speciellt frukter som apelsiner och grapefrukt. Det är inte nödvändigt att undvika det helt och hållet, men särskilt uppmärksamma om du märker reaktioner hos barn efter att ha ätit citrus.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha