Gravida och vin

Att dricka alkohol under graviditeten är inte klokt, berättas tillräckligt ofta. Det finns gott om vetenskapliga studier som bevisar detta. Fortfarande, i ett antal studier har visat att en liten mängd vin ingen skada under graviditet. Men det är fortfarande oklart exakt vad den minsta dos vid vilken det kan orsakas skada.

Fördelar med vin

Utredningar i samband med alkohol under graviditeten överflöd. Det är därför länge visat att alkohol kan skada det ofödda barnet och därför är det oklokt att använda alkohol under graviditeten. Men det för icke-gravida vuxna också studier som visar att alkohol kan ha positiva hälsoeffekter. Som antioxidanter i vin skulle vara bra för motståndet och skulle förhindra ett glas rött vin med den måltid som lagras fett. Dessutom skulle rött vin gör för starkare ben och en längre livslängd. Man skulle kunna tro att dessa fördelar är också mycket önskvärd för gravida kvinnor. Är det inte bättre att fortfarande dricka små mängder vin under graviditeten?

Effekter små mängder vin

Danska forskning av professor Ulrik Schiöler Kesmodel och Erik Lykke Mortensen har visat att enstaka dricka upp till åtta små glas vin i veckan ha någon negativ inverkan på hälsan och utveckling av det ofödda barnet. Även under de första veckorna av graviditeten, det finns inga effekter hittades. Under studien 1628 barn följde från födseln till fem års ålder. Dessa barn har inte lägre IQ, sämre uppmärksamhet förmåga, självkontroll eller organisationsförmåga.
I en annan studie, publicerad i BJOG, har forskare studerat effekterna av små mängder vin under graviditeten. Det finns kognitiva tester med mer än tio tusen sju år gamla barn. Barnen till mödrar under graviditeten mindre än två glas vin per vecka hade drack färre beteendeproblem än barn vars mödrar hade inte druckit under graviditeten. Andra färdigheter såsom läsning, matematik och spatial förmåga var bättre i barn till mödrar som hade små mängder vin som förbrukas under graviditeten. Det behövs ytterligare forskning för att se om det finns inga negativa effekter uppstår efter dessa sju år.
Men det finns också belägg för att användning av mindre än ett glas om dagen kan ha en negativ effekt på graviditeten i form av missfall, fosterdöd och för tidig födsel. Det finns också indikationer på att det kan ha negativa effekter på barnets utveckling. Genetisk predisposition orsakar känslighet för alkohol varierar per person. Skadorna på det ofödda barnet är också beroende på genetiska anlag. Det är delvis känt att genetiska faktorer spelar en roll. Genotypen ADH2-3 allelen hjälper levern hjälper till att bryta ner alkohol. Om processen går mycket snabbt du kommer att bli mycket sjuk. Denna process gör det omöjligt att dricka mycket alkohol. Mödrar med denna genotyp också mindre benägna att ha ett barn med defekter.

Stora mängder vin

Negativa effekter är särskilt tydliga när det gäller att dricka stora mängder vin under graviditeten. Visar sex eller fler glas per dag betydde. Genom genetisk predisposition, kommer vissa kvinnor dricker mer utan att fostret skadas av det. I andra kvinnor en mindre dos kan få negativa konsekvenser. Med stora mängder i allmänhet, risken för fetalt alkoholsyndrom långt. Detta villkor kan variera från mild, blir barnet snabbt överstimulerad, har ett dåligt minne och sociala frågor visar en mycket svår form. I värsta fall kommer barnet att nå en tillväxthämning, onormala ansiktsdrag och neurologiska skador.

Huruvida vin?

Det stora problemet är att alla reagerar olika på alkohol, vilket gör det svårt att fastställa en allmän regel. Därför är det särskilt svårt att fånga faran nivå under graviditeten. Det kan därför inte sägas eller ett glas vin per dag är tillåtet, även om den har fördelar som nämns i början av denna artikel. Yttrandet från Board of Health är också inte en droppe att dricka alkohol under graviditeten, och därför faller under glas vin.
(0)
(0)
Tidigare artikel Gruiten i grundskolan
Nästa artikel Tryck huvudvärk

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha