Gratis studerar i Skottland

Gratis studerar i Skottland. I Skottland, behöver du inte betala terminsavgifter till universitet och gymnasieskolor. Som EU-medborgare kan du det, precis som det skotska folket njuta av gratis utbildning. Så var du än befinner dig i England och Irland en mycket stor mängd undervisning att betala, är detta inte fallet i Skottland. För många studenter är det en gudagåva att göra kandidat i Skottland. Här är fördelarna och nackdelarna med att studera i Skottland i rad. Mästaren inte gratis.

Gratis studerar i Skottland

Skottland, ett land som talar till fantasin. Ett land med vackra landskap och mycket vänliga människor. Ett land där, som i England, människor lever fortfarande i puben och alltid i för skojs skull. Dessutom, naturligtvis, återstår att studeras och regeringen har beslutat att universitetet ska vara fri. Och vi som EU-medborgare kan också använda sig av det. Enligt EU: s lagstiftning, det finns ingen diskriminering på grund av nationalitet och EU: s medlemsstater är skyldiga EU-medborgare ska behandlas på samma sätt som deras nationella medborgare. Det enda undantaget är gjord för engelsmännen, eftersom de är en del av samma land ?? ??. Detta beslut är en hel del uppståndelse, eftersom det är en mycket stor andel av eleverna i Skottland engelska. Panelerna själva är också lite orolig för att de översvämmas av utländska studenter, men så länge det kan, bör vi utnyttja det. Så varför inte? Att studera utomlands är en stor erfarenhet och ännu mindre när det är gratis. Nu ska vi sätta för- och nackdelar av att studera i Skottland med en.
Uppdatering: som en Master för skottarna i sig är inte gratis, vi betalar för en magisterexamen.

Lista över länder där man kan studera gratis

Studera min speciella utomlands: fri rapportsammanfattning kan hitta exakt vilka länder du kan studera gratis och även ge praktisk information per land.

Fördelar med att studera i Skottland

Gratis studerar i Skottland, ingen undervisning
Förutom att betala för böcker och i vissa fall betala för anmälningsavgifter, bör inget arvode ska flyttas dit.
Rimlig standard för utbildning
Det finns ett antal universitet anses mycket gott skick. St Andrews och Edinburgh är nu de kommande åren som de bästa artisterna. St Andrews anses vara en av de bästa universiteten i Storbritannien. De andra universitet är inte av samma kaliber, men också ganska bra. Men chansen att det är lite svårare i Nederländerna. Dock kommer en examen från dessa universitet godtas överallt. Endast Storbritannien, de fortfarande ta en student från ett ledande universitet snabbare. Observera att du faktiskt kommer att gå till ett universitet, så det finns ett antal utbildningsinstitutioner som kallar sig universitet men faktiskt typ av hans college skolor. På webbplatserna för universiteten i ditt val kan hittas ?? s program erbjuds. Även genom bachelorsportal.eu och mastersportal.eu du kan visa ett antal.
Också vara medveten om att de använder en annan kreditsystem i Skottland. I min andra artikeln kan du läsa hur du konverterar krediter till ECTS: Credits konvertera Utomlands
Skotska universitet och gymnasieskolor:
 • University of St Andrews - St Andrews
 • University of Glasgow - Glasgow
 • University of Aberdeen - Aberdeen
 • University of Edinburgh - Edinburgh
 • University of Strathclyde - Glagow
 • Herriot-Watt University - Edinburgh
 • University of Dundee Dundee-
 • University of Stirling
 • Edinburgh Napier University - Edinburgh
 • Robert Gordon University - Aberdeen
 • University of väster om Skottland - Paisley
 • Glasgow Caledonian University - Glasgow
 • University of Abertay Dundee Dundee-
 • Queen Margaret University - Musselburgh
 • University of the Highlands och Islands - i högländerna och öarna

Det är ett engelskspråkigt land
Eftersom det är ett engelsktalande land, kan du spara mycket väl. Du kommer inte att känna som förlorade ibland kan vara fallet i andra språk länder. Men du i början att vänja sig den skotska accent, men också att du lär dig naturligt.
Stor studera utomlands erfarenhet
Skottland har allt att erbjuda för en underbar upplevelse utomlands. Förutom den vackra naturen och de fina städerna är också väldigt mycket att göra på universitetet. Så du kan gå på universitetet i många olika föreningar, eller snarare studentorganisationer. Medlemskapet är tillgänglig och utan förpliktelser. Dessutom finns det naturligtvis många barer och diskotek där på kvällen kan du sätta blommor utanför. Det finns många internationella studenter, men också lokalbefolkningen är mycket lätt att närma sig.
Du kan ta din student och elev OV ersättning
När det gäller Skottland, är det nästan hundra procent säker på att du kan ta den holländska studenten över gränsen. Detta är dock under förutsättning att det är en fullständig utbildning. På hösten läsa alla villkor och du kan hitta ansökningsblanketten. Dessutom kan du också få en månadsavgift för att inte använda din student kollektivtrafiken i Nederländerna.
Studera i Skottland och en deltidsjobb
Det är lättare att hitta ett jobb eftersom Skottland är ett engelsktalande land. När du studerar inom EU, behöver du inte arbetstillstånd som student att arbeta. Din uppehållstillstånd bygger på EU: s student och det betyder att du är bredvid kan fungera och det finns ingen gräns för hur många timmar. Men måste du registrera dig på kommunen eftersom du får ett personligt nummer från din arbetsgivare behöver dig. Du kommer också att tändas för att rapportera dig till IRS. Det är också klokt att öppna ett bankkonto i mottagarlandet.

Nackdelar med att studera i Skottland

Ganska dyrt levnadsstandard
I Skottland är det livet, särskilt av den studerande, kanske lite dyrare än i Nederländerna. Men om du är bra med dina pengar kan gå till, kan du minimera denna skillnad slag. Mat är ofta dyrare, men det mesta kommer att gå att känna i plånboken. Således, en öl så snabbt runt 3 till 4 euro. Rummen behöver inte nödvändigtvis vara dyrt, men du behöver inte räkna med att du får stort värde för pengarna. Boende University, är campus oftast ganska dyr. Du måste tänka här på en bra 400 euro eller mer i månaden. Det är ofta billigare att leta efter ett hus själv, men framför allt i ditt första år kan vara svårt. Hon har inte systemet med studentrum som vi gör i Nederländerna. Skotska freshmen börjar ofta sitt första år att leva på campus, och de hyr med vänner de gör en lägenhet eller hus. Generellt din månadsbudget mellan 650 ?? Är 800 euro.
Engelskt språktest
Eftersom du kommer att göra en engelskkurs i Skottland, kan du också visa behovet av en sådan god nivå i engelska är att du kan delta utan problem i högskolor. Dessa knappar är tyvärr ganska dyrt att minska. De vanligaste testerna är TOEFL och IELTS-testet. Kom ihåg att knapparna är ofta bara gäller i två år, så se innan du kommer att tillåtas inom dessa två år.
Den skotska klimatet och bristen på dagsljus
Skottland är inte känt i Europa för ett behagligt klimat. Nej, stora delar av Skottland påverkas av en hel del regn. Dessutom vintrarna är ganska svår, med en hel del snö under de senaste åren. I dessa tider, kan du inte heller säker på att tåg och bussar. Förra året allt var länge tyst. Och en annan nackdel, åtminstone för många människor är det faktum att det finns lite dagsljus / solljus, och om du känner för det, kan detta i hög grad påverka ditt humör. På vintern behöver du inte räkna med mer än tre till fyra timmar av dagsljus, beroende på var du befinner dig. Ju längre norrut, desto mörkare.
Hem
Samt att åka utomlands är mycket äventyrligt och spännande, självklart kan du också få lite hemlängtan. Detta är normalt och inte mycket. Från Skottland du glad väldigt bra billiga resor till Nederländerna. Så du kan med Ryanair från Edinburgh till Bremen och Düsseldorf flyga. För dyrare flygningar kan du också flyga till andra hamnar i den nederländska lagstiftningen. Tänk på att du måste boka bussar och tåg i tid, den senare du bokar desto dyrare är och då kan det vara ganska i pappers sikt. Dessutom är det lämpligt att ansöka om ett kreditkort innan du går, så du göra resandet bokning lättare.
(0)
(0)
Tidigare artikel Lyme-sjukdom
Nästa artikel Biografi: Stanley Kubrick

Kommentarer - 6

Studera i Skottland är verkligen inte gratis. I de flesta universitet, alla, oavsett skotska eller engelska, runt 10.000 pounds förlorade, som i England. Vissa universitet erbjuder rabatter för sista året av din grundutbildning, men gratis? Tyvärr ??

Jag läste här med häpnad de olika typer av reaktioner om att studera i Skottland. Gratis, som inte är fria, ja / nej bidrag etc. För mig personligen är det ingen roll elev historia, eftersom jag vill ta en andra magisterexamen i Skottland, lämnar mig ändå inte mer elev krijg.Wat spelar ingen roll, det är för en mästare tydligen betala studieavgifter i Skottland, men hur högt det handlar om? Till vilket pris ska jag tänka? Jag undrar om du kunde mig mer vertellen.Vriendelijke hälsning, Bart

Jag får också intrycket av att det är ganska föråldrad. På olika webbplatser kommer jag mot höga terminsavgifter. Eller det bör inte gälla för en andra studie?

Jag vet inte hur det var innan, men år 2013 är detta: du verkligen få din undervisning betalas av den skotska regeringen, men du kommer att ha, enligt den holländska DUO inte längre har rätt till en holländsk studie. Jag har den här frågan, det uttryckligen ställs på dem. De ser terminsavgift som en "utländsk bidrag" och om du har rätt till dem enligt deras regler, har du ingen rätt att holländsk studie. Storleken på det belopp och om du faktiskt få pengarna, spelar ingen roll som DUO. Det låter så vackert att studera gratis i Skottland, men ingen student ska ingenstans!

Är föråldrad innehållet i den här artikeln? Läs på flera webbplatser som just studerar i Skottland är mycket dyrt, du betalar för det "första pris!"

Studera i Skottland är verkligen gratis för studenter. Även för EU-studenter. För Magisterexamen du måste betala terminsavgifter. Jag vet inte vilka webbplatser du har besökt, men kanske dessa var brittiska webbplatser. För Brits det är verkligen verkligen inte gratis.Hier en artikel där det heter: http: //www.guardian.co.uk/education/2011/jan/13/european-student-numbers-soar-scotland

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också