Granit bit natur som kontra

Inka Söderberg Februari 27, 2016 Hus & Trädgård 21 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Rätten för kvinnan är bänkskivan? Gör det. Ett kök ark av sten är tidlöst vacker och ger ett kök ett exklusivt utseende. Granit är en oförstörbar bit av ren natur från djupet av jorden och kronan på ditt kök. Varje granit bänkskivan är dess oförutsägbarhet av naturen olika. Sammansättningen av komposit är till skillnad från granit bara väldigt konsekvent och det är finns i många färger. Glansigt, matt eller grov, är din smak noga med att!

Granit från hela världen

Granit är ett naturrikedom. Det är ett mineral förhistorisk kommer från djupt i jorden eller från ett högt berg. Materialet är ingenting läggas till eller tas bort från. Den kommer från olika platser runt om i världen, från Asien till Sydamerika och från Afrika till Skandinavien. Krämen terra Shivakashi som kommer från Indien, röd svart Afrikanskt rött Afrika, brasiliansk apelsin grå guld från Brasilien, den gula grå Giallo Veneziano från Italien och den blå-svart Labrador Blue från Norge. I Nederländerna inte kan vinnas granit. Granit är en oförstörbar kvalitet, ger en lyxig känsla till ditt kök och är den mest användarvänliga av alla typer av natursten. Det är relativt också mycket värmeresistent. Eftersom det är en ren naturprodukt, varje bit av granit ursprungliga. Detta innebär också att färgen kan variera per platta. Granit är särskilt populär i kök, och med undantag för köket arket kan också utföras i den bakre väggen granit. Dessutom granit lämplig för fönsterbräda, bordsskivor, golv, etc.

Vad är granit?

Granit är den vanligaste klippa djupt i jordskorpan, en del med en längd på hundratals kilometer. Granit är ett surt magmatisk bergart som väsentligen består av tre mineraler, vars kvarts utgör huvudkomponenten. Den innehåller också glimmer och fältspat. Det ömsesidiga förhållandet av mineralerna varierar beroende på vilken typ av granit. Det är oftast mjölkvit kvarts, fältspat har en färg som rosa eller grädde och prickar är oftast brun, brons eller silver i färg. Materialet bildas vid steln magman under jord, i motsats till en uitvloeingsgesteente såsom basalt, som har stelnat närmare jordytan. Den granit magma, vid en temperatur av ca 600-800 ° C, kommer under jord för att vara fast, och långsamt kyls. Skorpan stenar runt magman isolera denna process, så att kristaller av olika mineraler har en chans att växa. Hur allt detta går långsammare, desto större kristallerna är, allt från några millimeter till två centimeter.

Från rock till sjunka

Hur kommer granit från jorden i ditt kök? För det första 30-tons bit granit skära loss från berget massivet. När frigör transporteras till sågverket, faktiskt mineral, där blocket är cementerade och skars i flera skivor av olika tjocklekar. Tjocka skivor av gravstenar och eldstäder och tunnare för köksbänkarna. Efter polering skivorna är numrerade för att undvika färgvariationer och levereras. En gång i Nederländerna, är bitarna anpassade skära ytterligare. Då är det dags för den avslutande och urtag för diskbänken och spisen etc. spishällen är ofta en extra förstärkning. Vanligtvis är själva bladet, en granit två centimeter tjock, men det kan koncentreras genom tillräckligt bred för att täcka ett material som har samma egenskaper som granit. Fyra centimeter är ofta standard. Kanterna görs, dammar, en ram i rostfritt stål, och så vidare, enligt dina önskemål i köket. Och sedan den vilda fläckig eller flammade granit redo att släppas ut genom köks installatören.

Typer granit

Det finns tre typer av granit. Först standard polerad granit som är glansiga versioner av granit. Denna typ är reflekterande, fläcktålig, reptålig och färgäkta. En polerad granit skärs med så mycket som sju olika slipskivor. För det andra finns det en slipad version: finslipat granit. Detta är en silkeslen matt och några porösa version av granit som kräver mer underhåll så ofta impregnering för att förhindra fläckar, om du gillar en väderbitna utseende. Fyra diskar används här för att polera material.
För det tredje finns det Anticato eller bränd granit. Brända kalkylblad med gasbrännare extremt uppvärmd och sedan snabbt kyls av ett kylmedel. Genom denna process återvinner lös toppskiktet och skapar oregelbundet skrovlig materialet. Stålborstar ta bort lösa partiklar bort. Detta ger en antik look med en anti-slip effekt, men också gör det svagare granit. Plus nackdelen att en fin vinkel ansluta till mindre väl och arket är just på grund av oregelbunden struktur ska upprätthållas mindre väl.

Speciella funktioner granit

Granit, som levereras med ett skyddande skikt, är bly tung. Vikten av granit är mellan 2700 och 3000 kg per kubikmeter. I köket är en meter bänkskiva djup av 60 cm och en höjd av 3 cm fast ett femtiotal kilo. Granit finns i fem till sex prisklasser, klassificeras efter sällsynthet och beroende på tillverkare. Grupp 0 är den billigaste och dyraste grupp av fem. En hundra arter finns på marknaden. Den genomsnittliga kostnaden för granit cirka 250 Euro per kvadratmeter. Knivarna kan erhållas i många tjocklekar, och även sink kan utföras i granit. Notera dock att med oregelbundna former och vinklar i köket det finns flera bitar av granit kommer att behövas. Detta resulterar i sömmar som därmed avbryter inredningen. Ordet granit är verkligen härrör från det latinska ordet Granus, betyder spannmål. Även utseendet av granit verkar ofta korniga är namnet inte helt korrekt eftersom en magmatisk bergart från spannmål men helt enkelt inte består av kristaller. Kristaller övrigt också kallas korn i de grova kristallina material, men skulle vara ett bättre namn.

Underhåll granit

Granit kan upprätthållas med en fuktig trasa vid behov med ett milt rengöringsmedel, såsom en pH-neutralt rengöringsmedel. Torka sedan torrt. Använd inte slipmedel, grön såpa, olja eller vax. Bladet kan här rengöras regelbundet med en speciallack sprut lämplig för natursten, kan också användas vid fläckar från fett, olja, te, juice och rött vin. Särskilt i lättare typer av granit kan lämna vattnet är synliga mörka fläckar på avdunstning kommer efter en stund försvinner igen. Hot oljefläckar, en gång tillbaka, tyvärr inte längre försvinna. Se upp för mat med färgämnen såsom körsbär och betor juice som kan tränga in i ljusare nyanser av granit och svåra att ta bort. Mycket utspädda syror, såsom ättiksyra, salter, eller fosforsyra är i detta fall den korrigerande åtgärden men vaksamhet.
Sätt heta kastruller och stekpannor, speciellt direkt från ugnen eller på spisen, föredrar en trivet för att förhindra sprickor på grund av materialspänningar. Och även om det verkar vara en stor granit skärbräda själv, med hjälp av en riktig skärbräda för att skära grönsaker och kött. Sötad och uppruggade granit är de första månaderna känsliga för fläckar, senare är mindre och materialet är mörkare i färgen. Sist men inte minst: Se till att tunga föremål faller på granit eftersom granit kan skadas går att reparera.

Komposit

Komposit är krossad granit. Den består av naturliga kvartskristaller i fabriken vid högt tryck och blandas med harts och färgämnen, och ibland delar av spegel eller glasskivor som ska pressas. Ren natur, är det därför inte alls. Komposit har mindre underhåll än granit, som är sötad med lakan och borstade ett plus. Det är också billigare än granit. Kulörskillnader finns det knappast eftersom sammansättningen av materialet är alltid densamma. En annan fördel är att förutom den naturliga färger kan väljas för en helt annan färg. Som med komposit granit kan levereras i tre typer: Den polerade, sötad och Anticato utförande. Sötad kompositen är lättare att underhålla än finslipat granit, eftersom fläckar penetrera mindre. Men hans fett och fingeravtryck se innan. Komposit är mer reptålig men tål inte värme.
Silestone är en ledande kvartskompositmaterial som har blivit världsledande. Den består av 94% naturliga kvarts och detta är en av de svåraste efter diamant råvaror från naturen. Den höga kvaliteten gör dessa kalkylblad nästan ogenomtränglig för fläckar. Underlägg dock rekommenderas. Unikt för Silestone är den så kallade "Microban ', ett integrerat skydd mot bakterier och svampar. Återigen impregnering är inte nödvändigt och kan till och med vara skadligt. Silestone Composite används främst för kök bänkskivor och finns i tre tjocklekar: 12, 20 och 30 mm. Finishen kan vara på många sätt och i många olika former. Bortsett från Silestone, det finns mycket mer: Andra kvarts sammansatta varumärken är Cesarstone och Crista Lite. Vill du vara sammansatt men mycket billigare? Ett alternativ är hartsbundna aggregat. Sådan kosmetiskt liknar granit bänkskiva och har liknande egenskaper som kvartskomposit, även om det är något mer känsliga.

Belgiska Bluestone

Belgiska sten, även känd som blå sten eller fossilrika kalksten är återigen på modet i köken. Det är tvärtemot vad namnet antyder, inte bara från Belgien utan från många länder. Typiskt, fossila fynd av växter och djur. Fossil och skal sitter i berget ger det en speciell skönhet och visar att materialet är tusentals år gamla. Det blåaktiga svart stenen är starkt förkalkade. Detta gör det mindre svårt än granit bänkskiva och är därför mer känsliga för repor och syror. Syra, t ex, orsakar en kemisk reaktion i stenen så att en fläck. För att minska detta, kan bladet behandlas månadsvis med speciell sten olja. Men många fläckar är inte mycket: Stenen får en riden utseende som lite kärlek. Finslipat kalksten ger en matt utseende och kommer oftast. Belgisk Bluestone i alla fall borde ha genomgått en skyddande behandling. Akta dig för sten från Asien, Spanien och Portugal, etc., som alla smickra hans färg och saknar fossiler.

Granit eller terrazzo

Terrazzo även kallad bruten granit men i själva verket är betong. Ett annat namn är prydnads granit eller armerad betong. Under första hälften av 20-talet den klassiska terrazzo var mycket populär, men är nu tillbaka igen. Det är en italiensk teknik, eller snarare handgjorda nostalgi. Terrazzo är det italienska ordet för terrass. Natursten pellets, sand, cement och vatten tillsammans bildar ett ämne, och är gjutna i en särskild form. För att uppnå packningsarbetet vibreras med en mortelstöt. Efter en fas av härdning och torkning, materialet slipas, slipad och polerad. Och så uppstår den berömda korniga effekten. Terrazzo är lätt att underhålla, hygieniska och hållbara. Den finns i många färger, men en nackdel är att den faktiska färgen endast kommer att vara synlig efter cirka två år, när bladet är fullt härdad. Rengöringen av terrazzo sker med en lösning av vatten och mild tvål. Ytterligare skydd är impregnering före den första användningen. Akta dig för vinäger, citron, vin och andra syror eftersom dessa är frätande som kan orsaka grov och tråkig fläckar.
"Varje stenblock har en staty i den och det är en uppgift för skulptören att upptäcka det." ~ Michel
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha