Göra miljön grönare och spara pengar

Enligt vänster värmer jordens oroväckande snabbt. Rätt förnekar det och tycker att det är nonsens. Men vi kan alla göra vår del för att göra miljön grönare, vänster och höger. Dessutom sparar vi också extra pengar och så att du kan kalla det en win-win-situation. Vad kan vara bättre att ha ett bra jobb som också representerar en annan pengarna?

Lågenergilampor

Under ett antal år, vanliga glödlampor inte längre till salu. De 100W lampor nu i stort sett borta, och i år 75W glödlampa kommer att försvinna från hyllorna i stället valet av lågenergilampor och LED-belysning ökar. Varför skulle du vänta så länge? Ändra lökarna nu. Lågenergilampor är ganska dyra att köpa, men inom några år du ser alla kostnader eftersom dessa lampor har en lång livslängd. Dessutom kommer det att spara ett hushåll ungefär 95 euro per år i elkostnader enligt Milieu Centraal.
Uppvärmning
De flesta hushåll har nu centralvärme med en rumstermostat. I de flesta fall är termostaten programmerbar. Utnyttja det och programmera termostaten så att huset inte värms när det inte finns någon. Vrid radiatorer i rum som du använder så lite som möjligt. Programmera maximal temperatur en grad lägre än vanligt. Det är inget fel med att bära en tröja.
Ventilera huset regelbundet och har pannan kontrolleras årligen. Med en välskött panna har du mindre chans att misslyckas, men du bara spara energi och förhindra extra kostnader. Hemmet Korrekt isolering kommer också ibland hjälpa till så att köpa en högeffektiv panna.
Återanvändning
Kasta folie inte bort efter en användning. Du kan hålla det enkelt för en andra gång. Fryspåsar med smörgåsar kan ha varit i trubbel utan en andra och även använt en tredje gång. Plastflaskor med stillastående vatten kan du helt enkelt fylla med kranvatten. Visste du att kranvatten sättas till ökade krav i Nederländerna än i källvatten och mineralvatten. Se Gezondheid.rubriek.nl.
Cykel
Har du någonsin tänkt att köpa varor i secondhandbutiker? Många varor kan återanvändas efter det att de har renoverats eller rengöras. Som exempel kan nämnas möbler, kläder, hushållsartiklar, böcker, elektronik och leksaker. Där du hjälpa miljön verkligen överbelastad tillsammans.
Återvinning
Återanvändning skiljer sig från återvinning. Skillnaden mellan återanvändning och återvinning är att återanvändas tillhörigheter i återanvändning, och att när återvinning av avfall omvandlas till en ny produkt. Soppåsar är ett bra exempel. Plasten i uttjänta produkter smältas i soppåsar till exempel. Papper och kartong former i Nederländerna råvaru för nytt papper. Om möjligt köpa återvunna produkter.
Engångsblöjor
Det finns vissa skräp från ett barn när du ser soptunna full av engångsblöjor. En baby ger mer CO2-utsläpp är också extremt bränsleeffektiv än en bil. Tygblöjor är inte bara billigare men också mer miljövänligt. Tvätt och vikning tygblöjor, naturligtvis, tar mycket tid. Men du kan också lägga till lokal blöja servicecenter.
Shopping
På gatorna du se många människor gå omkring med plastpåsar från välkända livsmedelskedjor. Så ?? n plastpåse kommer att kosta 10 eller 15 cent och används ofta bara en gång och i bästa fall bristning flera gånger tills det går. Då är det kasseras. Vad är det för fel med en riktig shoppingkassar som året-in-år ut igen som används. Miljön kommer att tacka dig.
Livsmedels
Var uppmärksam på vad du köper. Om en produkt kommer ifrån. Vissa fiskar är kända för att vara instängd i Europa, reser till Kina där de får särskild behandling och återvända till Europa för att hamna på din tallrik. Den färdas på bekostnad av miljön. Ät så många lokala produkter. Ät mindre kött. Inte bara för att det är tråkigt för djuren, men kor, höns och grisar är dåligt för miljön och ger stora CO2-utsläpp. Om du får meddelanden med bil, gör det en gång i veckan. Det sparar en klunk bensin.
Bil
Lämna bilen oftare stå och ta cykeln är inte bara bra för miljön utan också för livsfara.
Dessutom gör du en hel del pengar i påsen. Visst om du köper en bil med en grön etikett, för då har du också skattemässiga fördelar. Se ANWB webbplats. Någonsin tänkt på en hybridbil?
Om samåkning hör du inte hittar mycket mer på sistone, men det är värt att söka råd från människor i grannskapet vad de dem.

Slutligen

Dessa tips är inte fullständig eftersom solpaneler inte har diskuterats och användning av regnvatten samlas heller. Låna böcker från biblioteket istället för att köpa det sparar tak av träd. Eftersom denna artikel var inte över. Därför detta tips. Anser dig något bra för miljön och kan hjälpa dig att spara pengar. Du kommer att finna att du snabbt kan komma fram till något och du får en bra känsla från.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha