Gör stretching poängen?

Även bruket av stretching övningar innan, under eller efter träning mest normala sak i världen, kan vi fråga oss om detta ibland smärtsamma övningar har nytta. Vem vet arbete har sträckning gör mer skada än nytta. Eller uppenbar sträckning av musklerna fortfarande ha alla sina fördelar?

Vad är stretching?

Stretching, eller sträckning, den sträckning av en viss grupp av muskler med syftet att träna flexibiliteten hos denna muskelgrupp, och för att förbättra. Även i främjandet av rehabilitering och undvikande av skador sträcker skulle spela en viktig roll. För detta finns det otaliga stretchövningar som sträcker och träna varje muskelgrupp.

Att sträcka eller inte sträcka

Den stora frågan kvarstår om sträckningen av muskler är verkligen fördelaktigt. Även på detta är, som på så många ämnen inom vetenskap, ingen konsensus. Att sträcka eller inte, det är frågan.
Att sträcka
En studie utförd på 2014 jämfört skillnaden mellan statisk och inte dynamisk stretching. I detta trettio kvinnliga försökspersoner genomgick ett antal experiment för att bestämma skillnaden mellan huruvida sträckning.
Men vad är en statisk och dynamisk stretch exakt? En statisk sträckning är en sträcka övning som utförs under 30 sekunder till 2 minuter medan resten av kroppen är i vila. I en dynamisk stretch stretch övning genomförs i kombination med en rörelse. Ett exempel på detta är den vridning av lederna såsom handleden och axlar.
Resultaten av studien visade att dynamiska stretchingövningar ger en förbättring i balans, smidighet, och svarstid med avseende på statiska stretchövningar. Även försökspersonerna som konstaterades ha en förbättrad dynamisk stretchte skicklighet jämfört med patienter som inte stretchte alls.
En annan studie, också genomförts under 2014, visade också en skillnad mellan huruvida stretching. Även här var statisk, dynamisk och inte stretching jämföras med varandra. Även om det inte beaktats i denna studie, med agility, och reaktionstiden, resultaten visade att det fanns en betydande förbättring i balans när det finns ett dynamiskt och / eller statisk sträcks.
Inte att sträcka
Även om det finns studier främst återfinns i litteraturen visar att stretching fungerar, verkar det också ha negativa konsekvenser.
En undersökning som genomfördes 2014 visade en negativ effekt på sträckning i råttor. Av dessa gnagare ankeln immobiliserades i tio dagar. När den fasta endast göras efter tio dagar tillbaka lös, det var sträckt eller inte sträckt. Den grupp av råttor i vilka sträckning genomfördes visade, på nivån i den muskelgrupp, en förstorad svaret hos makrofager och dystrofin. Det senare är ett protein som är viktigt för bildningen av skelettmuskelvävnad. En alltför lite av detta protein möjliggör muskelsvaghet, medan alltför mycket kan också ha patologiska konsekvenser. På grund av den ökade närvaron av makrofager och dystrofin kan man dra slutsatsen att efter immobilisering stretching är inte önskvärt, eftersom det orsakar ökad stress på samma nivå som den muskelgrupp.
En andra studie, försökspersonerna var äldre människor, visade också en negativ effekt av sträckning på. Den äldre utsattes för en statisk stretch övning, varefter det konstaterades att behålla detta, 5 minuter efter övningen, hade mer problem med sig själv i balans.

Slutsats

Även om det inte finns någon vetenskaplig konsensus i frågan om stretching, kan härledas från den litteratur som speciellt sätt sträcks är viktigt. Som ett val mellan de olika stretchövningar måste göras med hänsyn till kroppen typ, ålder, vikt och idrottsverksamhet från personen.
(0)
(0)
Tidigare artikel Homosexualitet onaturligt?
Nästa artikel Disneyland Paris

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha