Gör dina egna ekologiska bekämpningsmedel

En ekologisk trädgård börjar med god jord rik och bördig. Väl valda växter som passar jorden och klimatet kommer att drabbas lite av sjukdomar och parasiter, och kan övervinna detta lätt själv. Ibland är det nödvändigt att naturen för att låna ut en hand med ett biologiskt bekämpningsmedel. Dessa är lätta att göra själv. Det finns två typer av kontrollämnen av vegetabiliskt ursprung, på grundval av rotenon eller pyretreen. De verkar på nervsystemet hos insekter och är säkra för varmblodiga djur, så för människor och husdjur. I stora mängder, de är dock skadligt för boskap eller fisk så titta på dammar.
Bekämpningsmedel som innehåller nikotin är också lätt att göra men kan vara skadliga för människor. När den används i en vegetabilisk trädgård är det lämpligt att vänta en vecka till skörd. För andra pesticider är tillräckligt för 2 till 3 dagar. För framställning pesticiden är bäst regnvatten eller brunnsvatten kan användas. Om detta inte är möjligt kranvatten emellertid till hårt vatten än lägga till en matsked vinäger per liter vatten.

Dekokter

  • på grundval av tobak
Tillsätt 300 gram tobak eller cigarettfimpar utan filter till 10 liter vatten. Koka upp och koka i 30 minuter. Låt svalna och filtrera. Lösningen kan förvaras i en sluten behållare för ett till två veckor.
För utspädd användning: 2,5 liter lösning i 10 liter vatten. För ökad effektivitet tillsätt 200 g grön såpa.
Effektiv mot: alla tugga och sugande insekter
  • på grundval av valnötsträd bladen av en
Låt 250 g torkade blad eller två kilo färska blad 24 timmars blöt i 10 liter vatten. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter. Låt svalna och filtrera. Använd direkt, outspädd och fortfarande ljummet.
Effektiv mot: larver och bladlöss
  • baserat på renfana

Lägg 300 till 400 g färska växter eller 30 till 40 g av torkade växter till 10 liter vatten. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter. Följt av kylning, filtrering och använda ren.
Effektiv mot: alla typer av buggar och bladlöss

Infusioner

  • På grundval av lavendel
Tillsätt 1 kg färsk lavendel till 10 liter vatten och dra i 8 till 10 dagar. Filtrera. För späd använda 2 liter brygga 10 liter vatten.
Effektiv mot: myror *, morotsfluga, bladlöss.
* Även om myror själva inte skadar växter, hjälpa dem bladlöss. Ett angrepp kan därför bäst undertryckas
  • På grundval av brännässla
Tillsätt 1 kg färska nässlor till 10 liter vatten och ta fyra till fem dagar. Filtrera. För späd använda 2 liter brygga 10 liter vatten. Lösningen kan förvaras i en sluten behållare i mörker under flera dagar.
Effektiv mot: Bladlöss
  • På grundval av fläder

Tillsätt 800 g till 1 kg blad, blommor och bär av fläder buske till 10 liter vatten och branta för 2 till 3 dagar. Filtrera och använda ren.
Effektiv mot: Bladlöss och alla typer av flugor.
Tips för en framgångsrik kamp:
  • Spraya lösningen företrädesvis tidigt på morgonen eller sent på kvällen
  • Spraya inte i direkt solljus och stark vind
  • Vänta två till tre dagar med konsumtion av behandlade växter
  • Använd lösningarna så snart som möjligt och upprepa behandlingen om nödvändigt. Operationen är kort.
(0)
(0)
Tidigare artikel Pixlar, vad kan man göra?
Nästa artikel Franciskus

Kommentarer - 6

Vi har fruktträd, körsbär, plommon och druvor. Körsbärsträdet var full av unga körsbär. Men det finns nu alla mörka fläckar och växa inte spik ramla av. Bladen av körsbär lockar helt och är fulla av ohyra. Besprutning med gift kommer vi inte att vi är höns och kaniner i trädgården. Vad kan vi göra för att bekämpa dessa skadedjur.?

Jag märkte igår att mina vinbär röd-bruna fläckar på bladen har. Först trodde att det var på grund av frost, men efter en stund googlade jag ser blodet blister bladlöss bör vara. Vad kan jag göra? .

Jag letar efter ett naturligt botemedel mot bladrost på hallon och vinbär i min trädgård är i krukor och som en klättrare pryda vår trädgård. Kan någon hjälpa eller har någon någon aning där jag kan informera mig om det.

Ett bra botemedel för att bekämpa bladlöss och andra problem jag finner malört te. Jag köper på biodrogist, som har många örter. Det finns olika recept. Mine är: 1 uns ört till en liter vatten, koka i 20 minuter och låt stå en dag .. Sju och oblandad spruta ... nu lägga till jag mer än vatten, men ytterligare två liter eller jag laga det prutjes gång med vatten. Igår såg jag ett recept på 30 gram malört i två liter vatten. Well. Jag säger till mina vänner att det är mot allt helpt.Heermoes speciellt för mögel och grejer. Såvitt jag vet.

Jag har en flickvän hörde heermeos också bra mot bladlöss, är det så?

Har sedan januari 09 en köksträdgård. Den svartvinbärsbuske har nu blanka blad och jag tror att det lus sitter. Bladen inte fastnar. Jag besprutas med en blandning av alkohol och såpa. Är det ett bra sätt att bekämpa bladlöss? Jag vill höra från U. Fre Hälsningar, francisca.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också