Gör din egen kräm eller salva

Karle Rosenqvist Februari 27, 2016 Hälsa 57 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kräm eller salva tar hand om huden. Särskilt torr hud har en hel del omsorg. Men också betar, brännskador, kylskador, akne och finnar kan använda en salva. Ofta salvor dyra att köpa om det inte är i de rätta ingredienserna. Dessutom finns det ofta inslag i att vi inte vill. Skapa en kräm eller salva är inte bara roligt, men det passar också helt för att passa dina egna behov. Dessutom är det inte svårt att göra det själv.

Vad är skillnaden mellan grädde och salva?

En kräm är alltid mycket tunnare än salva. Denna kräm är billigare och enklare att smörja. Eller en kräm är bättre beror på din hudtyp. Personer med torr till mycket torr hud har inget att grädde. Kräm innehåller en hög andel vatten. Vatten är känt att vattnet drar sig tillbaka från huden. Dessutom gör det också en kräm avdunstar snabbare. Salva består till en stor del från fett. Detta förblir en bra bit under huden och stäng huden ännu lite off, så det har en skyddande effekt. Vi skiljer också fortfarande oljig kräm, som är i mellan en kräm och salva.

Varför göra själv?

Du kanske vill skapa flera skäl själv kräm eller salva:
 • Du vet vilka ingredienser som finns i det
 • Det kan vara billigare
 • Eftersom du vill göra din egen produkt
 • De ingredienser för att komponera själv så kräm eller salva blir personligt
 • För att lägga till fler aktiva ingredienser
Oavsett orsaken är, gör din egen kräm eller salva är inte så svårt. Du har bara ingredienser och en ren och torr behållare som behövs. De flesta husgeråd eller apotek säljer tomma salva burkar. De kan återanvändas och låsbara. Dessutom kan vara tillverkad av en använd spel där salva eller kräm har suttit i användning. Gör detta först noggrant innan lagring i din hemgjorda salva.

Ingredienser

Beroende på vilken typ av kräm eller salva du behöver flera ingredienser. Vaselin används ofta som basen, i synnerhet i en salva. Dessutom bestämmer målet ingredienser som ska användas. Dessa kan bestå av örter, olja,

Coconut Cream

För att göra din egen coconut grädde, behöver du följande:
 • Sheasmör
 • Kokosolja
Smält en del sheasmör med en lika stor del av kokosolja i en dubbel panna. Detta innebär att uppvärmning i en behållare, som placeras i en kastrull med hett vatten. Blanda båda delarna noggrant. Hålla blandningen i en förseglad burk. Kokosolja fungerar bra för torr hud, eksem, akne, rynkor och inflammation.

Kräm mot eksem

Eksem vet vått och torrt varianten. Eksem är en inflammatorisk reaktion på ett allergen. Torr eksem kännetecknas av rodnad, klåda och fjällande fläckar. I allmänhet, vaselin vid eksem används eftersom den bildar en skyddande barriär, vilket gör att huden torka ut mindre snabbt. För att göra din egen eksem grädde följande ingredienser krävs:
 • Havregryn, förhindrar uttorkning av huden.
 • Kokosolja, hjälper till att lindra torr hud.
 • Olivolja, närande och fuktgivande effekt på eksem
Se till 6 msk finmalen havremjöl är bra. Det skall komma ut som ett granulärt pulver. Smält 18 matskedar kokosolja i en dubbel panna. Blanda smält kokosnötolja till havregryn. Blanda olivolja med det senast. Låt blandningen svalna och sedan förvara den i en förseglad burk.

Växt- Salva

Göra ett naturläkemedel salva kan alla göras enligt dina önskemål. Många örter har medicinska egenskaper. Som underlag vaselin används för växtbaserade salva. Vaselin är en biprodukt av petroleum. Den vita varianten är den mest renad form. För att göra ett naturläkemedel använder vi salvan vitt vaselin. Den finns på nästan alla apotek eller apotek. Bivax sluter huden och har samma smörj förmåga som vaselin. Bivax kan då också användas som ett substitut för vaselin. Oblekt bivax är den mest rena.
Örter finns i naturen eller kan vi växa oss. Det finns också torkade örter till salu. Själv plockade örter kan torkas genom att hänga dem upp och ned i solen.
Följande örter kan användas bl a well:
 • Marigold: desinficerar, läker torr hud.
 • Kamomill: desinficerar, lugnar, lindrar.
 • Chestnut Leaf: motverkar vinter händer och kylskador och hemorrojder.
 • Nettle: för torr hud, torr eksem, insektsbett, brännskador, acne och finnar. Har en lugnande och läkande.
 • Björklöv: våt eksem, hudsår, fot svampar, våta sår.

Ingredienser:
 • 250 gram vaselin eller bivax
 • 60 gram torkade örter / blommor
 • Skvätt solrosolja

Smält paraffin eller bivax i en bain marie. Rör i torkade örter. Låt dra i 10 till 12 timmar på låg värme. Använd en olja spis eller värmeplatta. Blandningen får inte koka. Rör om ofta. Låt svalna och blanda lite olja igenom tills rätt konsistens erhålls.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha