Gör brutna

Ide Uggla Februari 28, 2016 Hus & Trädgård 8 8
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Takform i vilken den nedre delen av valmat eller sadeltak är brantare än den övre delen, vilket resulterar i en böjd form. Namnet härstammar från 17-talet franska arkitekten Mansard. Från den andra hälften av 19-talet, som ofta används i småhus i syfte att erhålla en större vindsvåningen. Det finns tre metoder för att rita mansardtak, ska jag förklara här alla tre metoderna så att du kan rita en mansardtak.
För tydlighetens skull, jag har i linje med en viss färg;
  • Röd = hjälplinjen av cirkeln
  • Grön = helpline
  • Blå = bredden av huset
  • Svart = brutna
  • Gul = text

Metod 1

I denna metod, jag har exemplet med hem gjorde åtta meter bred, så den blå linjen är bredden på mitt hus. Först ritar en cirkel som du ritar från mitten till ytterkanterna. Då kan du dra en linje från mitten av 45 grader åt vänster och höger sida i cirkeln. Denna punkt är kinken i taket, varifrån man drar en linje till toppen av den cirkel, och i slutet av bredden av huset. I denna metod, har du en normal takhöjd och en vacker vinden för att lagra tillhörigheter.

Metod 2

Den andra metoden är lite svårare metod för att räkna ut. Jag valde härmed en bredd på 9 meter, eftersom det ytor 6 ska fördelas. Du börjar igen genom att rita en cirkel som med den första metoden. Denna gång du sätter inga linjer i en viss vinkel, men du ritar en första linje från mitten av bredden av huset till mitten av cirkeln. Sedan delar du bredden i sex områden som avbildas, och arbeta dig från de andra linjerna. Nu gå igen rita en cirkel, men den här gången från mittlinjen. Denna cirkel bestämmer höjden av taket. Sedan kan du börja rita i linje med mansardtak, låt vänster om bredden av huset. Dra sedan en linje upp till den första hjälplinjen som visas i figuren. Då kan du dra en linje från den punkten till höjddelen av cirkeln, och det gör en spegelbild på andra sidan. Fördelen med denna metod är att du får högt i tak, men nackdelen är att du har en mindre vind på is.

Metod 3

Sedan här sista metod du har för att rita en mansardtak. Här har jag hållit en bredd på 8 meter igen. Först skapar vi en annan cirkel, sedan rita en vinkel på 30 grader några guider. Du kan också dela upp cirkeln i sex delar, det är samma som i halvcirkeln är 180 grader, dividerat med 6 är 30. Det kan därefter omedelbart dras till brutna, låt oss börja igen länka. Du drar därifrån till den första hjälplinjen, varifrån du ritar en linje till centrum och detta görs i spegelbild på andra sidan. Med detta lock, höjden av taket så hög som toppen av vinden, som vinden eller gör en trevlig rymliga men takhöjden här nedan kommer att leda.
Dessa metoder är redan mycket gamla metoder, men i dag fortfarande vanligtvis används för att skapa en mansardtak.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Cykla längs Lahn
Kommentarer (8)
Brandon Lundholm
  Like 5   Dislike 0

Kära, vi försöker att sätta en mansardtak på en bilaga, kan det kräva att kommunen kan dock jag bara ha en totalhöjd på 5,5 meter. och en takfot höjd av tre meter. Nu vill ha en invändig höjd på 2 meter. där böjen börjar vid sida. Nackdelen är att den övre lutning än att bara vara 13 grader. Min fråga är om detta är möjligt med kakel och om det händer ibland att titta på en eventuell invändning av gemeente.Alvast vänliga bedankt.Met Med vänliga hälsningar, Rene Bacon

Lindis Dahl
  Like 0   Dislike 2

Bästa informatör, är det möjligt att skapa en mansardtak som är mindre än halva bredden av huset? Tack, Judith Smith

Kitti Gustafson
  Like 5   Dislike 0

Finns det några detaljerade krav vwb kinken i taket? Jag har besökt ett hus där det överliggande panorera cirka 100 till 120 mm. borrar underliggande brant stående pannan. Om detta inte riskerar att storma vwb blåsa av? Jag har sett andra lösningar såsom en panna veck vad som verkar bättre.

Catullus Lagerlöf
  Like 5   Dislike 0

Tack så mycket för denna ritning och detaljerad förklaring. Exakt vad jag vill göra med mitt tak. Jag har ett sadeltak som jag vill ta bort för att bygga en mansardtak med takkupan över hela längden av mitt hus på båda sidor, plus varg stannar inte vara hög för att göra den fasta väggen på framsidan och baksidan av huset bara tillräckligt hög för byggandet av dörrar och fönster och huvudhöjd. Men fram till nu inte kunde arkitekten ett tak för min teckning.

Pedro Hansdotter
  Like 1   Dislike 2

Den "relation" enligt konstruktionsreglerna i ett mansardtak så kan vara lite ur sitt sammanhang. Men det är möjligt. Takpannor som läggs på vanligt sätt kan läggas till ett minimum lutning på 25 grader. Sedan plattorna förblir prydligt på plats liggen.Maar det är under denna tid är också möjligt att lägga plattorna vid 0 grader om så önskas. Men detta bör andra åtgärder vidtas. Tänk på vad vatten under plattorna kan komma och kastruller som lätt kan blåsas bort taket av vinden. Det krävs så förmodligen med 13 grader och en annan fastställande detaillering.Raadplaag även Google för att se om du kan hitta leverantörer som erbjuder lösning. När jag kakel lutning 10 grader intik Jag kommer upp med olika leverantörer.

Annlouis Sköld
  Like 3   Dislike 1

Kära Judith, är det möjligt, men inte enligt den officiella metoder. Den bästa metoden är den tredje utvecklade metoden. Detta är exakt hälften. Vad du kan göra är den mjuka sluttningen ännu svagare. Du antingen få pengarna ut taket. Det finns ingen annan methodes.Gr. Gerrit

Regin Skoglund
  Like 2   Dislike 1

Detta beror allt på hur det i detalj. Det finns inga ytterligare krav på hur du åtgärdar detta. 1000 Det finns vägar som leder till Rom, och så är det med detaljer. Det kan gå åt båda hållen. Jag tror att du kan gå därifrån att den sitter fast ordentligt och inte bara blåser isär.

Lisel Johnsson
  Like 0   Dislike 1

Kul att höra att dessa metoder kan hjälpa dig med att göra din mansardtak. Konstigt att ingen arkitekt skulle kunna fungera för dig. Metoderna är mycket forntida tekniker fortfarande används fram till idag. Lycka till med renoveringen.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha