Google Analytics: åtgärd är att veta!

Det är gratis, och det är super bekvämt: Google Analytics. Ett måste för alla som tar på allvar sin webbplats. Och det är inte mindre paket som kostar tiotusentals euro! Du kan förvänta dig det naturligtvis. Om Google gör något, är det inte en halv-off-produkt. I likhet med Google Analytics. Den överlägset mest användarvänliga statistisk programvara. Och genom den pågående utvecklingen av Google nu, erbjuder detta paket alla funktioner du vill ha som "användare".

Rapporter

Besökare
Google Analytics skiljer mellan besök och unika besökare. En unik besökare bestäms med användning av en kaka. En unik besökare brukar flera månatliga besök på en webbplats. Under rubriken besökarna kan hitta massor av information om besökare till din webbplats, till exempel, vilken webbläsare de besöker din webbplats, upplösning på skärmen, hur många sidor visa bezoekes per besök, hur länge de stannar på platsen och den så kallade " avvisningsfrekvens ". Avvisningsfrekvens är andelen besökare efter att ha tittat på en sida lämnar din webbplats igen, så det är bara att titta på en sida.
Trafikkällor
Det är lätt att räkna ut hur besökarna har kommit till din webbplats. Google Analytics skiljer mellan direkt trafik, sökmotorer, och hänvisar platser. Direkt trafik innebär att användarna kommer direkt till din webbplats, till exempel genom att skriva in webbadressen i webbläsaren eller genom att klicka på en av dina favoriter. Sökmotorer innebär i praktiken särskilt Google, och med hänvisning platser är resten. Dessutom vet att Google är på hänvisning webbplatser. Det handlar till exempel Google News eller iGoogle.
Innehåll
Här kan du se exakt vilken sida ses bäst. Det finns också en mycket användbar filter. Anta till exempel att du har en butik på nätet, och vill veta hur många människor det finns på ordersidan. Det enda du behöver göra är adress till kassan i filterområdet - till exempel "webwinkel.nl/bestellling, och lämnar filtret" innehåller "Du kommer att se exakt antalet besök och sidvisningar på den. sidan.

Sökord: Hitta vad besökare till din webbplats?

Google Analytics har alla typer av avancerad funktionalitet för registrering och rapportering av data. Nyckelord inte mätas som standard. Välj på översiktssidan för din webbplats profiler åtgärden ?? arbete ?? bakom profilen. Välj sedan Redigera ?? ?? i profildata. Här är möjligheten att hålla koll på sökningar på webbplatsen. Detta kommer att ge dig en god uppfattning om var dina besökare letar efter.

Inställning Filter

Varje utgivare har vissa mål med sin webbplats. När dessa mål uppnås, vi talar om en så kallad konvertering ?? ??. Exempel på mål innefattar att registrera sig för ett nyhetsbrev, beställer en produkt eller begära en offert eller broschyr. Uppsättningen av filter görs på följande sätt. Välj på översiktssidan för redigering ?? ??. Här är en översikt över de justerbara omvandlingsmål.

e-handel funktion

Google Analytics gör det också möjligt att mäta hur mycket du säljer via din webbplats. Detta förutsätter dock vissa ändringar görs. Först och främst Google Analytics e-handels alternativet ska aktiveras. Välj på översiktssidan för din webbplats profiler åtgärden ?? arbete ?? bakom profilen. Välj sedan Redigera ?? ?? till profildata, och kontrollera att du är en e-handelsplats. Du bör också ändra Java-kod på din webbplats. Se Googles webbplats om hur man gör detta.

Ytterligare information?

  • Google Analytics
  • Officiell Google Analytics Blog
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha