Ögonvittne och öron vittne

Inte alla vågar avslöja sig själv som ett ögonvittne. I den kriminella världen kan ett ögonvittne faktiskt äventyras. Ibland frågade jag vittnet att identifiera en misstänkt i en uppställning. När rapportering av brott anonymt kan ringa anonymt och anmäla ett brott.

Brott

När ett brott begås, kommer polisen alltid snabbt ögonvittnen. Dessa är människor som var på brott i grannskapet, något som sett eller ens hört talas om. Ett ögonvittne kan också inkludera en person som har hört, men inte sett något liknande ett skott. Det kallas en öron vittne. I vilket fall som helst är det viktigt att ett ögonvittne har något plockas upp från brottet, kan ärendet hjälpa dig på vägen eller kan vittna mot gärningsmannen.

Rapportera brott anonymt

Inte alla vågar avslöja sig själv som ett ögonvittne. I den kriminella världen kan ett ögonvittne faktiskt äventyras. Tänk på bevittnar ett brott som inbegriper mord och våld som pågår, förvisso av ett kriminellt gäng. Sannolikheten att ögonvittne slutligen straffas av gänget får föreligger. Inte för inte är skrämmande för ett vittne att ange vad han eller hon har samlats in från brottet. Man kan anonymt anmäla ett brott till polisen. Ögonvittne kan härmed uppger att de vill vara anonyma, information kommer att skyddas, men är helt anonymt ögonvittne eller inte. När rapportering av brott anonymt kan ringa anonymt och anmäla ett brott. Den ögonvittne rapportera sedan att ett brott sker och var, men kan vara anonym. Men, som under tiden ringde telefonen detaljer är kända, så också att det inte är helt anonymt. Vem vill egentligen anonymt anmäla ett brott, kan göra detta bättre än i en offentlig telefonkiosk någonstans. Gör inte detta över internet, eftersom IP-adressen kan också spåras.

Line-up

Ibland frågade jag vittnet att identifiera en misstänkt i en uppställning. Men en glasvägg visas ett antal personer i en rad. Endast en av dessa människor är den misstänkte, de andra personer är oskyldiga människor. Den eyewitness'll bli ombedd att identifiera den misstänkte. När Eyewitness betecknar den misstänkte, så är det nästan säkert att den misstänkte är faktiskt den skyldige. När vittnet eller någon annan person som utsetts att tvivla, är det troligt att vittnet den tilltalade inte har väl sett. Detta test är en relativt tillförlitlig metod. Men det finns alltid en chans att ögonvittne utse en person och att detta också råkar vara den misstänkte utan ögonvittne här vet om. Dessutom behöver vittnet inte vara rädd att den tilltalade kan se honom eller henne; människorna bakom glaset kan inte se genom glaset, den ögonvittne, dock kan se genom glaset.

Säkerhet

När ett ögonvittne verkligen säker på att det har utsett rätt misstänkte, då är chansen mycket större att det är också rätt misstänkt, än när du är osäker ögonvittne. I princip ögonvittne var bara ingen tvekan den anklagade ska peka på. Agenter betalar därför stor uppmärksamhet åt reaktionen av ögonvittne. När du är osäker, eller lång tid att tänka på det, är det nästan säkert att den ögonvittne men slumpmässig utser. Vem är ögonvittne, måste det också ange helt enkelt när han eller hon har tvivel, eftersom polisen mer än upptäckten att opålitliga ögonvittne kommer. Det bästa är när agenten omedelbart efter fastställandet av de anklagade, frågade vittnet om det är säker på sig själv. För tillförlitlighet skulle vara ett medel mot vittnet kan säga att förövaren inte är möjligt att sitta. Således anser ögonvittne inte känner sig tvungna att faktiskt behöva identifiera en misstänkt, och så undviker så en misstänkt. Ett ögonvittne kan faktiskt ha lidit trauma som ett resultat av vad de såg. Av detta skäl kan tillförlitligheten av ögonvittne ibland vackla eftersom de inte längre kan tänka klart. Att se ett mord till exempel, för med sig många problem. Victim Support kan hjälpa, och kan också hjälpa till med vittnen.

Domstol

Ett vittne kan bli ombedd att vittna i domstol mot de anklagade, men detta är inte obligatoriskt. Så det är frivilligt. Ögonvittne kan också underteckna en försäkran om att han vad han eller hon såg. Ögonvittne kan också vara anonym om de så önskar. Eftersom brottsligheten tar ganska ofta i kriminella kretsar, är det inte otänkbart att det är rädsla. Ett ögonvittne kan säga detta den bästa mässa till polisen och berätta hur han eller hon tänker på det. Eyewitness hjälper till att lösa ett brott och en förövare för detta straff, men inte offra sitt liv, vare sig det är fysiskt eller psykiskt bra socialt.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha