Golden Earring, mer än ett rockband

Alla vet, Barry Hay, George Kooymans, Rinus Gerritsen och Cesar Zuiderwijk. Kanske ingen personens namn, men Golden Earring känner alla. Sedan 1961 aktiv och oskiljaktig från nationella popmusik.

Starten

År 1961 beslutade George Kooymans och granne Rinus Gerritsen att göra musik tillsammans. Fred van der Hilst och Hans van Herwerden de avslutade bandet och spelade i helgen i området erbjuder många covers. Hans van Herwerden ersattes sedan av Peter de Ronde och Jaap Eggemont ersätter trummisen Fred van der Hilst. Franska Krassenburg lockade att sjunga.
Namnet på bandet var tänkt som svar på den självbetitlade singeln av Peggy Lee.

Börja karriär

År 1965 kommer Freddy Haayen dem på banan, blir intresserade och få det gjort att de kunde spela in ett album, Vänligen gå. Detta nummer är det samma år och topp-10 hit. DJ Willem van Kooten främjar bandet en gång fastare och med låtar som Den dagen, ljudet av en skrikande dag ?? jag har förlorat någon och bara en liten bit av fred i mitt hjärta de var ständigt i diagrammen.

Träffar

Hon följde musikaliska vändningar i musiken och gjorde mål hit efter hit. Barry Hay följde 1968 Franska Krassenburg på denna dynamik och påskynda processen mot Förenta staterna. S var det nu ut och Golden Earring leds mot USA och spelade till packade hus varje kväll. Jimi Hendrix var intresserad av Rinus Gerritsen och även Janis Joplin tycktes vara borta från musiken i Golden Earring.
Radar love
Samtidigt Cesar Zuiderwijk trummis drog och 1970 de gör hemma. Singeln är en vinnare, liksom uppföljaren Hon flyger på konstiga vingar och Buddy Joe. År 1972 de är i Europa, öppning för The Who och topper Radar Kärlek kommer ut 1973. I Europa, men även i USA antalet blomstrar och LP Moontan guld. 1974 Robert Jan Stips kommer som bandet och strax efter Eelco Gelling.
Radar kärlek till framgång med vackra låtar som Ce soir, sömnen och Bombay aldrig uppgick. Gelning gick ut igen och de fyra-manna band kvar. Träffar förbli i efterhand. Bara Weekend Kärleken är fortfarande bra på listorna, men det inte komma ut. De finner ingen anslutning till de rådande normerna i musik. Det verkar lika troligt att bandet kommer att sluta.
Skymning zon
Just nu de nästan kasta handduken ner på LP snitt med hit Twilight Zone gör det plötsligt super. Denna platta måste vara avsked, men även USA plockade upp låten och de bestämmer sig för att gå tillbaka turné i USA Det är en framgångsrik turné igen musikaliskt, men också ekonomiskt.
Ett år senare kommer När damen ler och även stormar i listorna. US returnerar framgångsrikt gjort och den här gången tar också Kanadas nummer.
Tillbaka i USA är en Back Home konsert i Leiden. Det kommer att registreras och släppas under titeln Något tungt ner.
Några år, omättliga, en finansiell snaran runt ett nystartat skivbolag, men 1991 är de tillbaka med en enda gå till körningen. Den akustiska album Den Nakna Sanningen vad som följer är en vinnare igen.
De utgör sedan till grund för Anouk sin karriär och alla typer av aktiviteter som hon går tillbaka till vinden.

Blandad framgång

Sedan början av 2000, varierar framgång. Djävulen gjort oss göra det går bra, men för de olympiska spelen år 2000 författad Ja, ?? vi är på elden inte göra mycket.
År 2005, efter 28 år är de åter på Pinkpop och samma år är en bok om gruppen. Ett år senare gör de för år igen framgångsrikt Ahoy och ögonblick senare, Heineken Music Hall i Amsterdam. Under 2008 de återigen ta itu med stora lokaler som Ahoy för konserter.

Slutligen

De lista lp ?? s, CD ?? s och singlar är enormt och de få det gjort för att lägga tid på gång en kreativ objekt och därmed att överraska publiken. Samtidigt har de passerat 60 ?? men fortfarande still going strong!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha