Goda vanor hos de människor som hanterar sina känslor

Goda vanor hos de människor som hanterar sina känslor

Vilka hemligheter känslomässigt intelligenta människor? Health Magazine rapporterade på rätt tekniker för att vidta för att inte få överväldigad med känslor, och bättre identifiera i andra.

Att lära sig att hantera känslor kan vara en daglig kamp för vissa, eller en mycket enkel övning för andra. Den senare, som kallas "emotionellt intelligent", kan känna igen och anpassa sig för att uttrycka en känsla i sig själv och i andra.

Är du en del av denna kategori av personer? Om den inte gör det, misströsta inte, här är några tips för att få inspiration.

1- Att vara passiv

När ett känslomässigt intelligent person pratar med någon, hon inte tänka sig, men tar hänsyn till allt som omger den. Hon erkänner känslan av den som ringer och därför vet hur de ska svara.

2- Öva självkontroll

Nämligen kontrollera sina känslor undviker hysteriska kriser och de beslut som fattas i all hast. Titta innan du språng är bekännelsen av varje person som vet hur man ska hantera sina stämningar. Vanligtvis är denna kvalitet åtföljs av en god förmåga att integrera, att säga nej, och vissa integritet.

3- Att känna sig själv

Människor som vet hur man ska hantera sina känslor är inte frysta hjärtat. De använder deras förmåga att dämpa sina känslor, att inte ignorera eller undertrycka dem. I stället de är oftast mycket ärliga mot sig själva och har en mycket realistiskt utseende. Denna kunskap är grunden för god förvaltning av känslor.

4- Att vara empatisk

Sätt dig i stället för sin samtalspartner, att förstå vad han vill och hans synvinkel, även när det inte är lätt att se, är ett kännetecken för känslomässigt intelligenta människor. En stor tillgång, vilket gör att du kan gå mot stereotyper, att inte döma andra för snabbt och har en mer öppen attityd och positiv.

5- Identifiera svåra tider

Erkänner känslor gäller även för svåra situationer. I vissa fall, acceptera att vi inte är på vår bästa formen och att det är bäst att vila innan ett viktigt beslut är den bästa lösningen. Känslomässigt intelligenta människor vet att dessa svåra känslor är en del av livet och kan acceptera dem utan att döma dem, i sig själv och i andra.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha