Gänget svarta Makers

The Black Makers, ett kriminellt gäng i Brabant. I maj 1707 hängdes för rådhuset i Rhenen, den 22- åriga Anna Dirks, och hennes lik visades på galgen. Anna var en medlem av gänget Black beslutsfattare och hade gjort sig skyldig till ett flertal brott. Hon hade deltagit i inbrott i bostäder pastor under söndags service, kyrkor och rånade sitt eget barn, födde hon när hon var fjorton, dödades i ett fruktansvärt sätt. The Black beslutsfattare bildat en kriminell organisation som var mellan 1691 och 1694 och engagerade rån förekommer i Brabant och Gelderland. Brabant gren var den största och mest våldsamma. I sin storhetstid praktiseras gängmedlemmarna ett skräckvälde på landsbygden. Under de första åren efter debuten begick de främst små inbrott och stölder. De var engagerade i banditverksamhet och utpressning under hot om mord eller mordbrand. Ofta skedde i fullt dagsljus, längs allmänna vägar eller på en avlägsen gård. Medlemmarna åtog sin verksamhet endast med z ?? n par eller i grupper på upp till fyra personer. Från 1693 Black Makers började storskalig, väpnat rån som fler personer deltog.

Suet

Talade mestadels gängmedlemmar med tio till tjugo man ?? sent på natten med varandra nära huset de ville rån. Först gjorde de sina ansikten svarta av sot, krut eller fett från en stekpanna och sedan lägga dem väktare, främst kvinnor och barn. Beväpnad med en pistol eller bajonett de gav mörda tillgång till huset och hotade de åkande om de gör motstånd. Sedan låste de boende i källaren, efter att de hade första band dem med rep. Allt till belåtenhet var gängmedlemmarna tog dem ut ur huset. När en flod eller sjö de tvättade sina ansikten och när de delade bytet, skildes de.
Så några svarta Makers uppmanade 1695 sovrummet av en gammal bonde och hans hustru inne. De hotade att skjuta bonde i magen när han berättade för dem där han höll sina pengar. Bonden sade att han inte hade något i huset när den svarta Makers sin hustru i källaren fängslade honom och arbetade med en yxa. Han insisterade på att han inte hade några pengar, men de svarta beslutsfattare trodde honom inte och torterade honom med stearin på hans ansikte och låt droppa hans könsorgan. Så småningom lämnade. Innan de lämnade, sköt de bonden i hjärtat att han inte försöker följa dem eller för att indikera rånet.

Bakhåll

När Brabant Black Makers inga rån begås, var de knappast mindre våldsam. År 1694 sköt en gängmedlem på gatan en man ?? Black Maker ?? hade kallat honom. Och ett år eller två senare, de två främsta ledarna för Brabant gren, Hendrick och Jacob Berg Eijck av några gängmedlemmar bakhåll. Hendrick Jacob flydde men blev skjuten. När hans angripare upptäckte att Jakob levde, slog de honom så länge med ändan av sina gevär tills han dog.
Våld var faktiskt levnadssätt Black Makers. Våldet var också det enda de kunde förvänta sig från regeringen när de greps.

Organisation

Gängmedlemmarna kom från lägre socialgrupper, ofta ledde en nomadisk tillvaro, som gårdfarihandlare, skomakare, stolar frågor, musiker och tiggare. Större delen av året de var på väg, ibland ensam, ibland med sin familj eller en liten grupp. De visste området mycket väl. Mest föddes och växte upp och hade sina kontakter. Vad är slående är den starka organisationsnivån Black Makers. Det var under rånet en tydlig myndighetsstrukturen påminner om militären.
Detta är inte förvånande, eftersom gäng svarta Makers, särskilt Brabant gren, fanns det många före detta soldater. De avskedades i slutet av ett krig och vandrade runt, söker arbete. Många anslöt Black Makers och lämnade sitt inflytande tydligt. Så kaptenen hette alltid kapten och de män som var direkt under honom bar militär namn: lieutenant, sergeant och korpral. Gänget har också ett företag som heter. Vissa saker som att stänga av vaktposter och färdighet i användningen av skjutvapen pekade på militär erfarenhet. Planer för rån var gängmedlemmar under begravnings måltider där bönderna i Veluwe. De var närvarande som en musiker eller tiggare och kunde utbyta information om kommande expeditioner. Förutom den goda organisationen framgång gänget förklaras främst av kunskap om regionen till de enskilda medlemmarna och kontakterna med befolkningen.

Straffa

Det är underförstått att landsbygdsbefolkningen var rädd för svarta Makers. Det var knappast något skydd för invånarna i avlägsna hem och gårdar. Poliser var försumlig i att åtala förövarna. Det var inte heller lätt att få dem eftersom gängen i allt högre grad flyttas. Eftersom länsstyrelserna knappt arbetade, var brottmål ofta försenade och fångar kunde ta tillfället i akt att fly från fängelset. När en gängmedlem greps, den domstol som vittnen. Men många vittnen var ofta så rädd för att bli ett offer som de dolde sanningen.
Gängmedlemmar som arresterades, fick stränga straff. Som kom från de lägre skikten i samhället, och dessutom hade ingen fast adress kan alltid räkna med en hård behandling. Han var snabbt greps, respekterade medborgare och kunde vanligtvis inte har rätt till rättshjälp. Han ansågs vara en andra klassens medborgare, vars beteende och levnadssätt var helt annorlunda än den allmänna standarden. Många ogifta män levde tillsammans med en kvinnlig gängmedlem och fick barn med henne. Dessutom har ett brott som begicks i landet kraftigt laddade än i staden eftersom medborgarna kommer att ha mindre skydd. Straffet bestod av prygel, branding, fängelse eller exil. I värsta fall en fånge dömdes till döden

Tuchthuis

Gelderland gren begått främst välorganiserade räder mot isolerade gårdar, tavernor och hus celebriteter på landsbygden i Gelderland och Utrecht. Särskilt gränsområdena där regional myndighet var mindre, var populära, som Gelderland Valley och myrarna i nordvästra Utrecht. Kaptenen var Laurens Thijssen, en ambulerande musiker. Veluwe var under större delen av medlemmarna hemmet, en fattig region, som erbjöd några möjligheter att ge näring. De största rån begicks under åren 1692 och 1693. Således gänget inkluderar Ferry House of Wijk bij Duurstede och plundrade inn Romer på Arnhem.
En av vakterna i dessa rån Dirk Arisz, en skomakare från Veenendaal, som hade smeknamnet Metten Dirk och grädde i Pap. Han assisterades av Metje Peters, kvinnan som han levde. Dirk och Metje hade vandrat i flera år med sina fyra barn och bodde med tiggeri och stöld. Dirk och Metje båda arresterades och sattes i fängelse. Eftersom Dirk vägrade att erkänna omedelbart, torterades han. Under tortyren erkände han, varefter han hängdes. Metje lossnade bättre. De flydde dödsstraff därför att hon var villig att ge information om andra gängmedlemmar, och som kunde gripas. Metje pryglades och sedan fängslad i 30 år i tukthus.

Barnens Hand

Dödsstraffet gavs också till den ovan redan nämnts Anna Dirks, hennes mamma och hennes moster Hilletje Aaltje Cornelis Cornelis. Dessa kvinnor, som hade smeknamnet Pirlapomp, tog en viktig plats i Gelderland gren av de svarta beslutsfattare eftersom de har magiska krafter. Anna tog räderna nämligen alltid ett barn hjälpande hand, som hon hängde på kroken i pannan skorstenen. Hon och hennes kollegor ?? s trodde att invånarna förblev därför sover och att de som vaknade upp var inte längre kunde tala. Denna vidskepelse var vanligare. Så tog gäng Voorhees, som också var aktiv i provinserna Gelderland och Utrecht, medan inbrott handen av en död man tillsammans, ?? hon på ?? brand som att förhindra att invånarna skulle vakna.
Hur Anna kom till barnets hand? Det var förmodligen sitt eget barn, som föddes 1699. Hon hade med sin mor och hennes moster i ett mycket våldsamt sätt slagna och förment avbröt handen efteråt. Kvinnorna hade lindat liket i tyg och viktas med två tegelstenar kastas in Grift. För deras del i mordet och deras verksamhet som en gängmedlem och Aaltje Hilletjesbrug dömdes till döden ?? AEN en stolpe, med en pop dispositioner ovanför hennes Hooft ??. Eftersom Anna var gravid igen, utförandet av sitt straff skjutas upp. På April 9, 1707 födde hon en dotter. Över en månad senare visade Annas liv på galgen för rådhuset i Rhenen. Gänget svarta Makers hade funnits längre. I 1699 många medlemmar arresterades och dömdes gänget hade upphört att existera.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha