Gluten intolerans av brist på zink och magnesium

Öjer Sandin Februari 28, 2016 Hälsa 64 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Mineraler har många olika uppgifter i kroppen, om det finns brist på en eller flera mineraler kan inträffa som leder till oväntade problem, såsom till exempel en allergi eller intolerans gluten! Ibland finns det också en ond cirkel, glutenintolerans skapar ett underskott, och att underskottet återigen ser till att intolerans är värre. Andra allergier kan vara orsaken har brist på vissa mineraler. Det kan bara vara att personer med glutenintolerans har brist på vissa mineraler och i övrigt inte alls är med glutenintolerans! Det är ofta tänkt att gluten se till att näringsämnen är mindre väl absorberas av tunntarmen, vilket kan orsaka brist. Detta kan säkert vara sant, men en annan teori är att zink är mindre väl absorberas av tarmen och orsaka symptom som liknar glutenintolerans. Upptaget av zink, i synnerhet sker i tunntarmen, den del av tarmen som är i celiaki skadad. Brister av zink finns också i blodet vid vid andra allergier. Magnesium verkar också spela en roll i intolerans mot gluten.
  • Zink
  • Magnesium

Zink

Zink är viktig för funktionen hos mer än 100 enzymer i kroppen, inklusive de enzymer som tar hand om matsmältningen. Zink är särskilt viktigt för hjärnan, lever, bukspottkörtel, njurar, samt utveckling av muskler och ben. Många människor hamnar i deras dagliga diet för lite zink i, får de cirka 10 mg zink per dag från maten. Det är mindre än den rekommenderade dagliga dosen, vilket är cirka 15 mg. Och personer med glutenintolerans göra det ännu mindre friska människor. Personer med en sann glutenintolerans har skadat tarmar, för dem, är mycket viktigt för läkningen av slemhinnor ytterligare zink.
Vissa egenskaper hos zinkbrist:
  • trötthet
  • nervositet
  • mindre lukt och smak
  • Hudproblem såsom psoriasis, eksem och akne
  • Vita fläckar på naglarna
  • Tunt hår
  • dålig sårläkning

Stora brist på zink kan även leda till immunsjukdomar.
Det finns ett enkelt test för att se om du har en zinkbrist i kroppen, detta måste du ta några milliliter av zink, till exempel Zincatest Lamberts. Av detta måste du göra 5 ml i 60 ml vatten och skölj sedan runt i munnen.
Det smakar som vatten, eller kanske har en mycket mild smak, så finns det en zinkbrist. Smaken är smutsig, då kroppen har tillräckligt med zink till sitt förfogande.
Zinktillskott
Zink är mycket återfinns i ostron, men också i pumpafrön. I mindre mängder kan hittas i bönor och nötter. Men om du brist på zink stort, är det klokt att ta en zinktillskott. Ofta värdet av zink i blodet också redan sluta äta gluten.

Magnesium

En annan viktig mineral som spelar en roll i glutenintolerans är magnesium. Människor som är känsliga för vete och andra gluten har svårare att absorbera näringsämnen, utöver det faktum att de redan har i mindre mineraler. Brist på magnesium ofta hos personer med glutenintolerans eller en intolerans mot gluten. Och så verkar det finnas ett samband mellan förekomsten av känslighet för gluten och en magnesiumbrist. Magnesium kan på sätt och vis ett komplement till din kropp., Så du kan ta en magnesium tillägg eller gnugga huden med magnesium olja.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha